reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2007-02-08 11:02:33

roma Pohlaví - žena
Člen
Místo: Milotice
Celkem: 14 km

vegetariánství a běh

Otázka: Dobrý den, chtěla bych zhubnout a vybrala jsem si k tomu běh. Jsem vegetariánka a nevím jestli jde udělat pro běžce vyvážená strava bez masa? (Romana)

Odpověd: Ahoj Romano, určitě to jde. Jediné na co je třeba si dát pozor, aby si přijímala odpovídajícím poměru a množství: cukry, tuky a bílkoviny a trošku komplikovanější je to s příjmem minerálů případně aminokyselin, ale i tady existují možnosti, např. „mladý ječmen“ který obsahuje v podstatě vše co tělo pro svou stavbu a obnovu potřebuje.

Kde zjistím kolik je pro mě odpovídající poměr a množství (cukrů, tuků a bílkovin)???

#2 2007-02-08 11:17:06

Advid Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec
Celkem: 5843 km
Pohár Behej.com: 71.9 bodu

Re: vegetariánství a běh

Tady taky něco je:
http://forum.behej.com/tema-220-vegetar … ro-a-proti

Ten poměr je obecně známý (výživová pyramida). Ale názory na to se velice různí, tak prostě jez to, co uznáš za vhodné. Já osobně si nemyslím, že by Ti mělo cokoliv chybět, pokud budeš jíst pestře a nebude vegetarián typu: sýr, vejce a žádná zelenina a ovoce.

„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

#3 2007-02-08 12:14:47

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Místo: Brno/Havířov
Celkem: 132 km
Web

Re: vegetariánství a běh

ach jo, zase uzavírám téma...

Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími. - forest blog

Board footer