Ahoj, poslední dobou se mi stává, že když vyběhnu, tak mi zhruba po 5km začne brnět noha v botě, mravenčit a dřevěnět. Přestože mám botu povolenou poměrně hodně, tak to většinou nepřestane a pokračuje na celé lýtko. To už musím zastavit a nechat odeznít. Někdy se to zase vrátí, někdy už ne. Běhám se stejnýma botama už dva roky a občas to dělá občas ne, takže mi přijde, že to možná botama neni, nevim. Nemáte někdo podobnou zkušenost či radu?
Pěkný den a díky
Jarda
me se stalo pred par mesici neco podobneho... asi tyden se mi stavalo ze me trochu brnely nohy, zkousel jsem ruzne zavazovani i trosku zmenu doslapu ale nic nepomohlo (aspon si to myslim) a odeznelo to prsote samo a uz se mi to znovau nevratilo.
asi jsem ti moc neporadil
, ale znas aspon zkusenost nekoho jineho
Luckyboy psal:
me se stalo pred par mesici neco podobneho... asi tyden se mi stavalo ze me trochu brnely nohy, zkousel jsem ruzne zavazovani i trosku zmenu doslapu ale nic nepomohlo (aspon si to myslim) a odeznelo to prsote samo a uz se mi to znovau nevratilo.
asi jsem ti moc neporadil, ale znas aspon zkusenost nekoho jineho
Ale jo, pomohl :-) Mě to taky už jednou odeznělo, ale teď se to objevilo znovu a je to nepříjemné, zbytečně mě to zkazí celej trénink, tak jsem to chtěl nějak eliminovat. Taky jsem měnil zavazovaní (mám vysokou klenbu) atd. Někdy to tak po 10km rozběhám někdy ne. Tak snad to zase odezní... zvlašť teď, když je tak krásně na běhaní :-)
Tak další poznatek. Asi za to mohou boty. Nepomohlo povolení tkaniček, změna vázání čí našlapování, ale pomohla změna obuvi. Ono mě to mohlo napadnout dřív, protože když už jsem měl chodidla celá dřevěná a ani zastavení nepomohlo, ale jakmile jsem vyndal nohu z boty, tak okamžitě to opadlo. Taky měly botky naběháno hodně přes 1000km ![]()
Editoval antos2 (2007-04-05 17:53:53)
Teď mě brní 4 prsty na jedné noze už 10tý den. Nevím co s tím, nelepší se to ani nehorší!
Když to začlo, myslel jsem si, že to mám s hodně utažených pohorek. Ale tak dlouho..... Běhat se s tím dá vydržet, ale chůze bolí.
Mě občas brní prsty na rukou. Byl jsem s tím u fyzioteraputa. Odstraním to tak, že se postavím ke zdi bokem na skoro nataženou ruku. Zvednu ji na úroveň ramen nebo trochu výš dlaní nahoru. Dlaň vykolním dolů, takže směřuje ke zdi (prsty dolů) a opřu se tou dlaní o zeď. Takže na vnitřní straně ruky (nyní natočená směrem vzhůru) vzniká napětí.. protažení. Tento cvik s jednou rukou mi odstraňuje brnění v prstech ruky druhé. Vím, že se bavíme ale o prstech na noze. Jen tím chci říct, že bývají tyto problémy svázány s nervovými vlákny (tak mi to ten fyziot. prezentoval). Tak doporučuju zkusit nějaký důkladný strečink všech svalových skupin nebo si vyhledat nějakého fyzioteraputa.