Ahoj,
Potřebuji na jaro a léto čepku nebo šátek?
Tedy nejraději čepku(kšiltovku)!
Samozřejmě z kvalitního materiálu!
Prosím o zkušenosti a odkazy na různé výrobky?
já nosím:
déšť: čepice nebo když je chladněji šátek a čepice
když neprší: šátek
když je nad 25 stupňů: namočený šátek
Výhoda šátku je podle mých zkušeností v tom, že lépe saje a dá se nemočit. Mám INFIT, ale nemyslím, že by mezi nimi byly nějaké velké rozdíly.
Běhal jsem i se šátkem, na odvětrání hlavy / a ochraně při dešti / dávám přednost čepici. Běhám kšiltovku Saucony se síťovkou po stranách. Při maratonu mě stékání kapek potu ze kšiltu stále připomínalo, že mám doplňovat vodu. I když jsem spokojený, tak také hledám novou se širší potíkem na čele. Snad se na Maraton-Expo něco sežene.
Mám odvětraný čepičky - černou ProTouch (350,-) a červenou HiTec (200,-). V první chodím, druhou mám na běhání. Pak mám ještě někde černou Craft. Taky mezi nima nevidím zvláštní rozdíly.
Jedině šátek, nyní třeba obyč. Moira. Je důležitý savý pásek nad čelem a elastický materiál. Nosím ho už přes rok a necítím ho v zimě, ani v horku. Jsem plešatec-holohlavec.
pro méně intenzívní záležitosti používám širší čelenku, jinak šátek s kšiltem. Mám ho na fotce a velmi jsem si na něj zvykl. Svěle saje i drží, lehce lze vykroutit a navíc sahá v zadu až na krk, takže chrání částečně šíji před sluncem.
Dost se potím a z jakkoli savé čelenky nebo šátku mi po čase teče pot do očí. Již pěknou řádku let používám kšiltovku a je li s dobrým savým páskem na čele, pak přebytečný pot stéká a kape z kšiltu. Používám střídavě čepici od NB a od illumiNITE.
Je pravda, že není rozdíl v tom, jestli je čelenka od moiry nebo z Klimetxu? A co barva? Do černý se sice víc opírá slunce, ale to u takovýho kousku látky asi neni postatný, že? A ke kšiltovkám? nepoté se v tom moc hlava? Asi ty odvětraný není špatný, ale přední část je stejně "bez děr"
... To když fakt svítí slunce a mám trénink, tak dávám přednost čirým brýlím, jen je nemůžu mít na závodech - nosí mi smůlu... ![]()
Jedině kšiltovka, většina z vás mě zná...
2 Rosťa: Tebe bez kšiltovky si ani nedovedu představit... Ale přesto: Není Ti v ní někdy vedro?
Čelenka je pro mě nutnost. Příšerně se potím na kebuly a stejně příšerně mi vadí pot v očích. Zatím jsem zkoušel jen moiru a jsem celkem spokojený, i když je pravda, že když strávím na trati delší dobu, ten pot do očí stejně dost pustí. Ale já jsem asi extrém, protože po doběhu jsem schopný z té čelenky fakt dost vyždímat.
K barvě: mám žlutou, tmavě červenou, modrou - nepociťuju mezi nima žádný rozdíl.
2 Sam & Rosťa: je pravda, že čapka je lepší, opravdu z ní nestéká pot do očí. Mám dvě: jednu Hi-tec a jednu nějakou z "Kaufu". Obě fungují stejně dobře.
to Oslík: Nic si z toho nedělej, já zase musím mít čelenku vzhůru nohama, jinak mi nosí smůlu.
![]()
Editoval koyama (2007-05-16 07:37:43)
Ksiltovka (illumiNITE)
- v letnim horku saje pot, je lehoucka a prodysna, rychle schne (a narozdil od celenky me tolik nehreje na hlave)
- proti slunicku - nosim bryle a slunecni dioptricke zatim nemam
- v desti - netece mi voda po obliceji a hlavne se mi nemlzi bryle!
- drzi mi vlasy v culiku, coz obcas gumicka nezvlada ![]()
- v noci sviti
- je blede-modra ![]()
Už 2 měsíce používám šátek Had a jsem spokojen. Pot neteče do očí, chrání mně hlavu a krk před sluníčkem a na hlavě ho vůbec necítím.
Oslík psal:
2 Rosťa: Tebe bez kšiltovky si ani nedovedu představit... Ale přesto: Není Ti v ní někdy vedro?
V civilu kšiltovku nenosím:-) Vedro mi v ní není, je to ClimaCool-ka, větrá. Při závodech se pod ní krásně vejde houbička:-)
satek ma jednu drobnou nevyhodu - horni pulka čela je bila a spodni pulka je hneda ![]()
2 Luckyboy: To nosíš šátek i v civilu? Chápu, když má cyklista po létě opálený obličej s vyjímkou míst, kde měl sluneční brýle, ale u běžce a navíc šátek? To ho máš vždy přesně na stejném místě? Já měl někdy předloni plálené ruce podle třička, ale to je taky něco jiného. To se mám na co těšit - docela jsem si tu čelenku oblíbil... ![]()
byl sem letos behat 2x (PIM a okruzni beh po kopcich zdarskych vrchu
) pres 3h kdyz svitilo slunko, a par dni sem mel pulku cela tmavou a pulku svetlou. po case se to srovna ale kdyby si takle behal kazdy den na slunku tak z tebe bude asi zajimave vypadajici jedinec ![]()