milan: myslíš výsledky na tomto serveru ?http://www.beh.cz/vysledky/20070421_olomouc.htm
Škoda, že týden před se běží Pardubice.
Myslím si, že 99,0 % moraváků ani neví, že se tento závod koná, takže na zástupy fandících diváku kolem trati můžeme zapomenout
.
Jsem další brňák, který se chystá do Olomouce.
aldaman:
Myslel jsem výkony jednotlivců, které nebyly doplněny v maratonských a půlmaratonských tabulkách zpracovávaných panem Dvořákem na tomto serveru. Časy z předchozích ročníků zaznamenány jsou.
milan psal:
aldaman:
Myslel jsem výkony jednotlivců, které nebyly doplněny v maratonských a půlmaratonských tabulkách zpracovávaných panem Dvořákem na tomto serveru. Časy z předchozích ročníků zaznamenány jsou.
Taky mě překvapilo, že tento povedený závod není zaznamenám v tabulkách za r.2007 pro příští generece
a pro ukojení mé ješitnosti ![]()
Tento pro mě nepříliš povedený závod je zaznamenán zde: http://atletika.olomouc.cz/termin2007.htm .
Jak dlouhé trasy a jak rychle ted pred pulmaratonem behate?
Já tento závod beru jako přípravu na maraton, takže speciálně nijak neladím ![]()
Dnes, 6 dni pred zavodem, jsem si neplanovane proveril formu, a zabehl jsem zavodnim tempem temer nadoraz asi 18 Km. Bezel jsem sam, v blativem terenu, bez piti a bez vetsich potizi, takze snad to vyjde a v sobotu se mi pobezi jeste lip a prekonam svuj osobak.
Tak držím pěsti, určitě ho překonáš (já jsem se zrychlila teď v Pardubkách a teď ladím formu na maratón v květnu)
a pak si snad konečně někde zazpíváme, Máťa bude mít vše za sebou a do konce týdne ho máme doma, tak snad bude po starostech:)))
Vando, diky!!! :-) Maratonu se zatim jeste bojim. Snad mozna letos na podzim. Na nase zpivani se moc tesim!!! :-)
Tak to je slušné, řekl bych, že osobák překonáš. A o kolik ho chceš překonat ? Já bych chtěl také překonat osobák, i když je to jen test, snad bych to mohl zvládnout kolem 1:30
.
Osobak mam 1:27,28 h. Takze doufam, ze by to mohlo byt 1:25 h. Trat je rychla, ikdyz ma par ostrych zatacek. Mozna bysme mohli bezet spolu :-)
No nevím, běžet celý závod v tempu cca 4:02 min/km nevím zda jsem schopen. Zase bych nerad přepálil začátek a konec se trápil. Asi to rozběhnu na 1:30 a pokud se budu cítit v pohodě, zkusím zrychlit. Snad bude pěkné počasí jako loni, další plus ke zdolání osobáku
.
Po dnešním "testovacím" běhu budu mít (snad) lepší představu. Možná to půjde taky kolem 1:30h. Na loňské časy si rozhodně netroufám.
Jsem na tom podobne jak Milan. Dneska bych testl a v pripade ucasti bych se rad pokusil atakova 1:30. Takže kdo se hlasi jako vodič ? ![]()
Tečko: na jsem málo vyběhanej a spíš poběžím na tepy než čas. Takže to může dopadnout všelijak. ![]()
Ja pocitam s tim, ze do 10.km to bude rozdychavacka (4:15 - 4:30) a pak uz zrychluju a bezim na 85 % TF (4:00 - 4:15min/km). Ale jde jen o nuance. V podstate je to pro me asi temer stejne tempo
Možná poběžíme všichni spolu...
Tak teď už vím s kým nemám běžet ![]()
Plánuji začátek 4:35/km a pak se uvidí. Buď zázrak a osobák pod 1:36, nebo odpadnu někam k 1:45.
rk: zázraky se dějí, jen jim musíme trochu pomoci
Mám v autě dvě místa volná, takže kdo nemá z Brna zajištěnou dopravu dejte vědět. Chtěl bych se po závodě chvíli zdržet, ale nic do noci.
Rad bych s nekym bezel, ale na takovych dlouhych trati mam obavy, ze bud to bude tempo pomale a ztratim minuty, nebo se zas budu nekoho rychleho drzet a to me muze udolat. Treba u desitky jde "sprintovat" a pak se z toho lecim 3 dny, ale u pulmaratonu?
Ale zkusil bych to. Kdo tedy bezi na 1:30 - 1:25h???
Tak to vypadá, že to rozběhneme všichni na 1:30 a pak se uvidí
.
rk: zbytečně se podceňuješ čas bude pod 1:35.
Do Olomouce se chystám také, ale protože jsem z Prostějova, k Milanovi se nepřidám. A to ani na okruhu
. Neznám sice definici tragéda a ani na fóru jsem ji dosud neobjevil (je-li tam, prosím o odkaz), ale narozdíl od borců řešících časy pod 1:30, já budu řešit čas snad pod 1:50
a k tragédům i bez definice patřím. No nevadí, hlavně, že mě to baví
. Těším se, že bude dobré počasí a přežiju to v "pohodě". Na rozdíl od Leszczynskiho jsem v obdobném terénu šel v sobotu 20, ale jen středně a tak doufám, že to tempo odhadnu. 1/2M chci běžet poprvé a tempo asi budu "odhadovat" tepovou frekvencí.
Skare, urcite to zvladnes!!! Kdyz se bezi na pohodu, neni co resit. Horsi je, kdyz se clovek necha strhnout "elitnim" celem zavodu a bezi s nimi to, co nikdy bezel.
Leszczynski psal:
Rad bych s nekym bezel, ale na takovych dlouhych trati mam obavy, ze bud to bude tempo pomale a ztratim minuty, nebo se zas budu nekoho rychleho drzet a to me muze udolat. Treba u desitky jde "sprintovat" a pak se z toho lecim 3 dny, ale u pulmaratonu?
Ale zkusil bych to. Kdo tedy bezi na 1:30 - 1:25h???
Na podobný čas by měl běžet můj syn. Vloni v Brně lehce přes 1:28h. Za poslední rok trochu zrychlil, proto si myslím, že se zlepší i na 1/2M.
Jak to tak pročítám, vypadá to, že se v tempu okolo času 1:30 vytvori pořádná hráz těl. ![]()
Milan: rád bych se přidal, bude-li to možné. Nevadí, když se chvíli zdržíš v Olomouci, naopak.
rk: zkus se také opatrně přidat, vždyť máš dosud lepší osobák než Aldaman a za sebou slušný cyklozáklad.
Skare: aerobní tragéd - viz http://maratonsky.blogspot.com/2004/10/ … d-pro.html
Brňáci, kdo jede a má jeden flek v autě?
Forest: zkus Milana - viz výše ve vlákně. Nebo spolu nemluvíte?
rk: Já s tím počítám, že pojedeš. Zatím máš lepší osobák než já o 2 s, takže pokud doběhnu v čase pod 1:35:05 a před tebou, budou se přepisovat tabulky. Další motivace
.
tečko: asi to tak bude, to abych si zabral dobrou pozici na startu
. Nic se nemá ponechat náhodě.
forest: taky jdeš na osobák ? Vůbec by mi nevadilo, kdybych doběhl za tebou ve stejné odstupové vzdálenosti jako na Hornické desítce (14 s).
milan psal:
Leszczynski psal:
Ale zkusil bych to. Kdo tedy bezi na 1:30 - 1:25h???Na podobný čas by měl běžet můj syn. Vloni v Brně lehce přes 1:28h. Za poslední rok trochu zrychlil, proto si myslím, že se zlepší i na 1/2M.
Tak to bych byl rad. Treba se pred startem nejak domluvime. Budu mit na hlave zluty satek a bryle.
Leszczynski psal:
milan psal:
Leszczynski psal:
Ale zkusil bych to. Kdo tedy bezi na 1:30 - 1:25h???Na podobný čas by měl běžet můj syn. Vloni v Brně lehce přes 1:28h. Za poslední rok trochu zrychlil, proto si myslím, že se zlepší i na 1/2M.
Tak to bych byl rad. Treba se pred startem nejak domluvime. Budu mit na hlave zluty satek a bryle.
A to chtěl loni bežet milanův syn na čas někde kolem 1:40, a bylo z toho 1:29
.
To by mě zajímalo, když to chce běžet letos na čas kolem 1:25 jak dopadne
.
Editoval Aldaman (2008-04-21 12:40:12)
Skare: S Milanem samozřejmě mluvíme, ale chtěl jsem to vyřešit tady. Protože jak koukám, tak jedou asi 3 lidi, jestli jsem to teda dobře pochopil (rk, exploser, milan). Nevím kdo bere auta a případně jak je naplněn lidmi, kteří nejsou z fóra.
Aldaman: Rozběhnu to na 1:30 a uvidím (moc nepočítám s tím, že bych šel pod 1:28). Byl jsem nemocný (teď jsem už OK). Takže z toho případně můžu udělat ústup na 1:35, což je v podstatě jen svižný běh, který mě totálně nerozbije.
To Leszczynski: dlužím ti poděkování za podporu. Takže děkuji. Jen nevím jak určit tu hranici pohody a přehnaného úsilí. Protože ani ti, co nemají na dobrý výsledek přirozeně chtějí dosáhnout víc, než na co mají
.
To Exploser: definici jsem přečetl a musím říct, že je velmi vtipná. Jen bych povzbudil autora kdyby to šlo, že vlastně je jen takový aerobní polotragéd. Protože on aspoň aerobní aktivity nenáviděl a vyhýbal se jim. Skoro si říkám (a tady ty úsměvy už hořknou), že skutečný aerobní tragéd je ten, který druhou podmínku definice nesplňuje - tedy něco dělal a přesto dosahuje obdobných "výsledků". V každém případě děkuji za uvedení do často dotýkané problematiky ![]()
forest: seš druhý beru... snad jen s malou podmínkou: odtáhneš pravidelným tempem prvních 15km v tempu 4:15min/km. ![]()
Editoval milan (2008-04-21 13:46:54)
Skare psal:
To Leszczynski: dlužím ti poděkování za podporu. Takže děkuji. Jen nevím jak určit tu hranici pohody a přehnaného úsilí. Protože ani ti, co nemají na dobrý výsledek přirozeně chtějí dosáhnout víc, než na co mají
.
To Exploser: definici jsem přečetl a musím říct, že je velmi vtipná. Jen bych povzbudil autora kdyby to šlo, že vlastně je jen takový aerobní polotragéd. Protože on aspoň aerobní aktivity nenáviděl a vyhýbal se jim. Skoro si říkám (a tady ty úsměvy už hořknou), že skutečný aerobní tragéd je ten, který druhou podmínku definice nesplňuje - tedy něco dělal a přesto dosahuje obdobných "výsledků". V každém případě děkuji za uvedení do často dotýkané problematiky
Tak jestli pouzivas sporttester, a mas prehled uz z treninku a vis, na jake TF behas v pohode, tak se da na zavod neco malo pridat. Jestli behas bez, je to horsi. Mne orientacne pomaha rytmus dychani. Na 3 kroky nadech a 3 vydech. Na zavodech uz to je 2 nadech 2 vydech.
forest psal:
Skare: S Milanem samozřejmě mluvíme, ale chtěl jsem to vyřešit tady. Protože jak koukám, tak jedou asi 3 lidi, jestli jsem to teda dobře pochopil (rk, exploser, milan). Nevím kdo bere auta a případně jak je naplněn lidmi, kteří nejsou z fóra.
....
Jedu autem s rodinou, abych měl u trati své fanynky s průměrným věkem něco nad dvacet
Zůstáváme do druhého dne, případný odvoz jedné osoby je tím pádem možný jen směrem tam. Zpět leda po shlédnutí památek a ZOO jako já, prostě něco za něco.
Skare: klasický Aerobní tragéd opět žije ve svém novém blogu: http://bravenewgear.blogspot.com
Možná bude stát za to ho povzbudit.
.... jen aby taky prisli nejaci divaci. No jo no, PIM to neni... :-(
Leszczynski: sporttester používám a při dlouhém běhu běžím maximálně na 80% TFmax resp. 74% při vzorci se započítáním klidové TF. Takhle dlouhý běh jsem ale "naplno" nešel, takže to pro mě bude nové a odhaduju tedy TF na 85% TFmax (tedy lehce přes 80% se započítáním klidové TF). No uvidíme po sobotě ![]()
Diváci budou určitě "naproti" - v jiných sadech, kde probíhá Flóra!
Exploser: večer se na nový blog aerobního tragéda podívám a když tak ho "potěším" ![]()