NNN psal:
Co říkáte "kuchařce na BIGMANa" od Vabra :
Za 20 týdnů Bigmanem i "od nuly". Není až tak těžké závod dokončit v 17ti hod. limitu. ...
No první dva díly mi zatím případají spíše jako trénink na úplně první krátký triatlon pro začátečníka, než jako adekvátní trénink na takovouhle pecku mezi oči. Uvidíme jak to bude vypadat dál.
Celkově si myslím že skutečně pro normálního zdravého člověka není problém tohle absolvovat pokud má dostatečně silnou vůli a jde mu skutečně jen o to dostat se do cíle v limitu, čemuž přizpůsobí tempo. Plavání za dvě hodiny, maraton za šest a na kolo nám zbývá pohodových devět. To představuje ve všech disciplínách dostatečný prostor pro opravdu mírné tempo (troufám si tvrdit že pro většinu sportovců kompenzační). Takže je to jen otázka vůle, aby se člověk neukousal nudou.
to Albert: castecne mas pravdu, trochu bych poopravil kolo na 7hodin. Ja vzdy rikam, ze obdivuju vsechny pres 12h, to by me fakt nebavilo.
Albert psal:
To představuje ve všech disciplínách dostatečný prostor pro opravdu mírné tempo (troufám si tvrdit že pro většinu sportovců kompenzační). Takže je to jen otázka vůle, aby se člověk neukousal nudou.
Pocity startujícího jsou závislé na naplánovaném cíli. Minulé Otrokovice jsem chtěl absolvovat v limitu (dokončil za cca 13:30) a rozhodně jsem se nenudil.
No 12 hodin je taková hranice, asi něco jako 4 hodiny u maratonu (aniž bych tu chtěl vyvolávat nějaké flamewar jako na maraton.cz
). Určitě je těžké, ale reálné, IM dokončit, ale já osobně do toho nepůjdu dokud nebudu mít pocit (podložený nějakými sebesamatesty) že je reálné tuhle hranici překonat.
Mimochodem Michale gratuluju k té Wroclavi
Bylo to těsně co?
to Albert: bylo to dobre kontrolovane
. Rezervy vcelku byly, ale nebylo nutne jit do mrtva. Preci jen letosni tri sezona je velmi naslapana.
Albert psal:
....... dokud nebudu mít pocit (podložený nějakými sebesamatesty) že je reálné tuhle hranici překonat.
Obávám se , že jediný test na IM je samotný IM. Osobně hledám informace , jak se otestovat na takovouhle zátěž a zatím marně.
Ironman : v tom případě máš teda super odhad tempa ![]()
NNN: já myslím že testy se vymyslet dají, samozřejmě, žádný bitevní plán nepřežije první kontakt s nepřítelem, takže souhlasím že konečnou odpověď nedá nic jiného než výsledek bitvy ![]()
Když si rozpočítám těch 12 hodin na jednotlivé části, tak by ten plán mohl vypadat následovně: plavání 90 minut, kolo 330 minut, běh 270 minut, přechody 15 minut, rezerva 15 minut. Z toho se dá samozřejmě vypočítat i tempo. U plavání to je 100 za 2:21, kolo AVG 33 (maličko míň), běh 6:25/km. Protože jde o vysoce vytrvalostní výkon, měl bych bych být než se postavím na start schopen v tomto závodním tempu plavat/běžet/jet tak abych se dokázal držet celou dobu v oblasti Aerobního výkonu - tedy s dostatečným přísunem kyslíku a v oblasti tukového metabolismu. A to se dá testovat si myslím celkem dobře ať už v rámci delších vytrvalostních tréninků či závodů v jednotlivých discplínách. V ideálním případě pak takový trénink provést na trati závodu protože samozřejmě jde o to zajet to tempo na té konkrétní trati že. Dalším testem sou pak samozřejmě kratší triatlony, kde pochopitelně musím být schopen pracovat v tempu lepším než je plánované závodní tempo IM. A tak dál.
Každopádně je to pro mě výzva a nová motivace k tréninku ![]()
to ALbert: mam hodinky ![]()
2 Albert : 180 km AVG 33 po plavání, ve vedru (?) , větru (?) , s kopečkama (?), bez háku, na rozbitém povrchu (?) tak aby nohy zůstaly "živé" je veeelmi solidní výkon.
No, však taky nikde není napsáno, že se mi to povede
Ale já sem hlavně cyklista, takže jestli si někde věřím tak je to na kole. Plán urazit IM sem pojal letos v zimě a termín si vyberu některý ze závodů příští rok. Bude to taková pěkná oslava Kristových let. Je docela dost dobře možné, že za tu dobu ten tady napsaný plán dozná změn. Snažím se zapracovat jak na plavání, tak na běhu. A určitě zatímco to kolo rychleji asi nepůjdu, tak zejména v běhu cítím že mám docela rezervy.
Chtěl jsem spíš naznačit princip těch samotestů.
Editoval Albert (2007-04-24 12:28:54)
Propocty pri Ironmanu vetsinou dost hrube nesouhlasi. Vlastni nekolikaleta zkusenost moje i dalsich kolegu ironmanu ![]()
Ahoj, přidávám pár aktualit a informací od organizátorů:
Kuchařka na přípravu od Petra Vabrouška již běží od 16.4. ZDE:
http://www.czechbigman.estranky.cz/clan … -ironmanem
Ad Cukrák - co se jede nahoru se jede několikrát rychleji dolu:)
Navíc se pořadatel chystá vypsat zváštní cenu za překonání nejrychlejšího dosaženého času IM na území ČR, a proto věří, že trať bude velice rychlá a atraktivní pro závodníky, ale i diváky.
Ahoj a hodně zdaru v přípravě!
Ondra Uher
Ondra psal:
Ad Cukrák - co se jede nahoru se jede několikrát rychleji dolu:)
Tak tohle zni jako dobry vtip:) V propozicich je 9 okruhu, takze pokud se ten kopec jede 9x, tak ve finale bude asi uplne jedno, ze dolu jedes rychle...
A mě bylo pořád divné, že když mám tréning v kopcích a na rovině, tak mám rozdílné průměrné rychlosti... asi neumím jezdit ty sjezdy ;-) A že po polovičním tréningu v kopcích jsem stejně KO jako na rovinatém :-)
to Ondra: vyraz na Cukrak a pak poreferuj, jestli si usek nahoru a dolu jel rychleji nez stejnou delku na rovine. Trat rozhodne rychla nebude a nejlepsi cas na ceskem uzemi, ktery ma v drzeni Vabr, rozhodne nikdo neohrozi ( tusim Doksyman 2003 - 8:38h). Vypsanejch premii uz jsem videl hodne, to jeste nic neznamena.
Vážení pánové, milá dámo,
pláčete na špatném hrobě
Jak jsem psal v úvodu "přidávám pár aktualit a informací od organizátorů:"
Vzhledem k faktu, že o triatlonu, potažmo o IM nic nevím (jsem jen špatný běžec), nedokážu objektivně posoudit Vaše připomínky, i když samozřejmě tuším :-) (také vím, že když poběžím do kopce a z kopce, bude to ve výsledku pomalejší, než stejně dlouhá trať na rovině...).
Jak ale říkám, organizátoři mě požádali, abych sem tyto informace doplnil, tak jsem to udělal, toť vše.
Hezký den přeje,
Ondra
Editoval Ondra (2007-04-26 11:53:04)
No, já sem jen na Cukrák vždycky jenom autem a rozhodně si nemyslím že ta trať bude nějak extrémně rychlá. Průměrná rychlost je totiž jak známo prevít - http://www.kpo.cz/dokument/average.htm . Moc hezké čtení, doporučuju.
to Ondra: ja myslim, ze nejde o plac na jakemkoliv hrobe. Osobne jsem reagoval na tvuj prispevek a predevsim poznamku o extremne rychle trati. A preci jen uz jsi tady zapsanej jako poradatel a nikdo ti to neodpare ![]()
Tož chlapi , popište mi ten Cukrák ? Co mě vlastně čeká... Jak je dlouhý a jak prudký je... Jestli je to jenom táhlý kopec nebo nějaká sviňa točivá prudká...Mimochodem teť by jste se neměli rozptylovat BIGMANEM, ale soustředit se na MORAVIAMANA. Michale pro tebe to neplatí, ty jsi zradil :-))) A to mohl být s Horácem souboj na krev:-)
Ja to teda na kole jel nekdy pred hooodne davnem, takze si toho moc nepamatuju, ale je to cca 4 km dlouhej tahlej dalnicni kopec, tudiz vicemene bez zatacky i kdyz je to takovy esicko.. Jezdi se na nej kazdorocne Novorocni jizda, kde se i snad "vyhlasuje" vitez, tak nekde mozna vyhrabnes podrobnejsi profil
to moraviaman: sory Juro, ale po 4letech jsem potreboval zmenu
, toho souboje je mi velmi lito a navic nebude letos konkurence, takze jsem mozna mohl zopakovat bednu z 2005, tak nekdy priste. Ten kopec znam taktez z auta, delka cca 2-3km, lehce se stáčí do leva, cykliste jezdi skutecne na novy rok na cukrak a nahore je spurt, kdo bude prvni.
ironman psal:
to Ondra: ja myslim, ze nejde o plac na jakemkoliv hrobe. Osobne jsem reagoval na tvuj prispevek a predevsim poznamku o extremne rychle trati. A preci jen uz jsi tady zapsanej jako poradatel a nikdo ti to neodpare
A toho jsem se bal
![]()
Editoval Ondra (2007-04-27 08:38:31)
Nevíte, jaká je očekávaná teplota vody Vlatavy na začátku září? Našel jsem http://www.chmi.cz/hydro/hr/o_3_3.pdf, že to je okolo 15 °C - to je pak myslím neoprén povinný... Neopren bych si kupoval pouze kvůli tomuto závodu, tak si to chci ujasnit.
Díky tomas
Ahoj
tento pátek 15.6. mezi 13 - 15 hod proběhne rádiový pořad k projektu Czech Bigman na radiu HEY. V této době se může kdokoliv ptát a telefonovat přímo do rádia.
Neváhejte a nalaďte http://www.radiohey.cz/praha/index.php ![]()
Hezký den,
Ondra Uher
Editoval Ondra (2007-06-14 09:01:17)
Našel jsem nějaký profil pro Cukrák...
http://www.nahoru.net/kopec/cukrak.html
Moc pěkný kopeček ![]()
A hned 9x ![]()
........
Mirku, jdeme do toho, samo na dokončení ![]()
Mireku psal:
Moc pěkný kopeček
A hned 9x
........
Berete (máte) neoprén? Je to dost peněz, ale jak jsem někde našel Vltava bývá dost studená. Když jsem se ptal pořadatele (průměrné teploty Vltavy v Praze by asi měly být známé - viz. výše co jsem našel), tak mi odepsal, že se to řídí pravidly triatlonu :-(. To mi moc nepomohlo. Nemáte nějaké info?
V pondělí jsem byl plavat venku a asi mám zpátky nachlazení :-( - to by se mi zrovna ten neopren hodil :-).
To znamena, ze pokud je voda nad 23,9°C, je neopren zakazan. Pokud je teplota tusim pod 20°C je neopren povinny.
Kazdopadne 3,8km ve vltave bez gumy mi prijde jako hodne drsna zalezitost, pamatuju si, ze kdyz se jezdil v Praze
jeste Olympijskej, tak mivala Vltava teplotu cca 17°C, tedy zadne kafe.Predpokladal bych, ze neopren v zari bude na 99%
povinny.
povinné použití neoprenů je od 17 stupňů. Je-li teplota vody ještě nižší, zkracuje se povinně délka trati i její případné uzavření:
teplota vody
(OC) max. délka plavání (km) max. pobyt ve vodě (hod.)
pod 17 4 2 : 15
pod 16 3 1 : 40
pod 15 2 1 : 10
pod 14 1 0 : 35
V případě teploty vody nižší než 13 se plavání povinně ruší.
Průměrné teploty vody ve Vltavě jsou třeba tady: http://www.chmi.cz/hydro/hr/o_3_3.pdf a dávají tušit, že bez neoprenu to tedy nepůjde.
Nějak nám to tu uslo,
tak kdo si troufá? Kdo se zůčastní?
Kdo si dá 7.9. XTERRA Velká Chuchle terénní triatlon, který je zároveň pohárovým závodem ČP XTERRA CZECH TOUR 2007?
Kdo zkusí 8.9. Iron Mana - Dlouhý triatlon?
A kdo si troufne na celý závod CZECH BIG MAN, tedy oba závody?
Ondra
http://www.czechbigman.estranky.cz
Triatlon zablokoval výjezd z Prahy po Strakonické
Řidiči uvízlí v koloně neměli pro konání akce příliš velké pochopení.
Konání vytrvalostního závodu Czech Bigman značně zkomplikovalo dopravu na výpadovce z Prahy na Strakonice. Pro sobotní triatlon totiž pražský magistrát nechal uzavřít frekventovanou vozovku od Jíloviště až k Malé Chuchli. Výsledkem je, že řidiči na výjezdu z Prahy jsou uvězněni v dlouhé koloně, která začínala už u Barrandovského mostu.
lastboyscout psal:
Konání vytrvalostního závodu Czech Bigman značně zkomplikovalo dopravu na výpadovce z Prahy na Strakonice. Pro sobotní triatlon totiž pražský magistrát nechal uzavřít frekventovanou vozovku od Jíloviště až k Malé Chuchli. Výsledkem je, že řidiči na výjezdu z Prahy jsou uvězněni v dlouhé koloně, která začínala už u Barrandovského mostu.
citace z novinky.cz - nu vot takaja žizň...
lastboyscout psal:
lastboyscout psal:
Konání vytrvalostního závodu Czech Bigman značně zkomplikovalo dopravu na výpadovce z Prahy na Strakonice. Pro sobotní triatlon totiž pražský magistrát nechal uzavřít frekventovanou vozovku od Jíloviště až k Malé Chuchli. Výsledkem je, že řidiči na výjezdu z Prahy jsou uvězněni v dlouhé koloně, která začínala už u Barrandovského mostu.citace z novinky.cz - nu vot takaja žizň...
Prvně v životě jsem si zkusil dělat pořadatele na větší sportovní akci a musím zpětně říct, že smekám před všemi dobrovolníky, kteří zajišťují akce P.I.M.u ale i další velké sportovní akce tohoto typu.
Vůbec jsem netušil, čeho jsou lidé schopní a co musí takoví organizátoři leckdy zkousnout a nechat si líbit. Nadávky a monology některých řidičů stojících v koloně bych si tu citovat raději nedovolil... ![]()
Jinak z pohledu pořadatele můžu říct, že to byl povedenej závod, dobrý podmínky (až na tu teplotu vody, to jsem jim nepřál) a zajištění.
Chystám o závodu článek, takže více informací za pár dnů.
Každopádně velká gratulace všem zůčastněným, hlavně vítězi.
Ondra
Editoval Ondra (2007-09-10 11:46:19)
lastboyscout psal:
... Řidiči uvízlí v koloně neměli pro konání akce příliš velké pochopení...
Upřímně řečeno se jim nedivím. Mě připadá trať na Cukrák jako vyloženě špatný nápad.
K tématu řidiči versus triatlon je i článek na dnešním Neviditelném psu:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/na-pak … cirkus_nef
Ondra psal:
lastboyscout psal:
lastboyscout psal:
Konání vytrvalostního závodu Czech Bigman značně zkomplikovalo dopravu na výpadovce z Prahy na Strakonice. Pro sobotní triatlon totiž pražský magistrát nechal uzavřít frekventovanou vozovku od Jíloviště až k Malé Chuchli. Výsledkem je, že řidiči na výjezdu z Prahy jsou uvězněni v dlouhé koloně, která začínala už u Barrandovského mostu.citace z novinky.cz - nu vot takaja žizň...
Prvně v životě jsem si zkusil dělat pořadatele na větší sportovní akci a musím zpětně říct, že smekám před všemi dobrovolníky, kteří zajišťují akce P.I.M.u ale i další velké sportovní akce tohoto typu.
Vůbec jsem netušil, čeho jsou lidé schopní a co musí takoví organizátoři leckdy zkousnout a nechat si líbit. Nadávky a monology některých řidičů stojících v koloně bych si tu citovat raději nedovolil...
Jinak z pohledu pořadatele můžu říct, že to byl povedenej závod, dobrý podmínky (až na tu teplotu vody, to jsem jim nepřál) a zajištění.
Chystám o závodu článek, takže více informací za pár dnů.
Každopádně velká gratulace všem zůčastněným, hlavně vítězi.
Ondra
A co bys taky jinýho od pražanů čekal, když jim v sobotu zkomplikuješ jejich oblíbený sport, tj. jízdu autem furt kdykoliv kamkoliv a zabereš jim jednu cestu?
Mě v práci nadávají, když se v květnu běží maraton, co si to vlastně vůbec dovolujeme, zabírat jim silnici když oni musí jet nakupovat do supermarketu?
Flipper psal:
K tématu řidiči versus triatlon je i článek na dnešním Neviditelném psu:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/na-pak … cirkus_nef
zejména ta diskuze k článku je docela zábavné čtení ![]()