Tak mne tak napadlo, jestli si mimo trénink hýčkáte své nejdůležitější vybavení - nohy - také lepšíma botama. Já osobně používám celoplátěné Nike, nemají žádné technologie ale jsou měkké, příjemné na nošení a dokážu v nich i sedět za počítačem několik hodin aniž bych měl nohy nějaké omačkané nebo nateklé. Takže nic extra, jen značkové pohodlné boty.
Tomáš
Vetsinou si nohy hyckam i mimo behani ... recykluji botky bezecke co uz netlumi jak by mely ... jenom je tesne pred duchodem vyperu v pracce, aby zarily jako nove. Horsi je to v zime, neb bezecke boty profukuji ... i kdyz jen sedim u pocitace.
to ja chodim v "civilu" bud v trekkovych sandalech a nebo celorocne v takovych "polobotkach" nevim jak to jinak nazvat gumova podrazka a nahore neco jako kuze s vrstvou neceho co pripomina semis. driv jsem chodil ve sportovnich botach i v civilu, ale ted uz bych asi nemohl, protoze na to nejsem zvykly a porad chodit na "mechove" mekke podrazce se taky neda...
Já mám na běžné nošení boty, které mi jaksi nevyhovují na běh. Byly to NB 375 (těžké) a teď jsou to NB 643, které používám i na výklus - jsou o půl čísla větší, takže mě nijak netlačí a u výklusu to taky nevadí. Mají už něco za sebou a na pohled je vidět, že jsou trochu sešlapané. Ještě pár týdnů budu používat seběhané Adidasy Escalate v tělocvičně a pak je budu mít na běžné nošení + tréninky v dešti, kdy je novějších bot škoda... Nohy si hýčkám tak, že po tréninku v podvečer je nechám "na vzduchu" a neberu si ponožky ![]()
Tenisky Merrell, sandály Nike, pantofle Columbia a na zimu kotníčkový Garmont. Vše originál, žádná napodobenina. To je moje nejoblíbenější obutí. A nožičky si chrochtaj blahem. Cenově to není nejlevnější, ale určitě se vyplatí.
Editoval Mirek Hasal (2007-04-03 07:41:32)
Take rozmazluji ty sve ploutvicky, neb tvarem se nehodi do zadnych spidlatych lodicek, tak dostatecne siroke polosportovni, vetsinou Batovky, v lete Bama sandaly. A samozrejme bez podpatku, jinac me druhy den boli holene, jak pri zanetu okostnice.
Editoval tereza (2007-04-03 07:58:59)
Když nemohu kvůli počasí chodit v kraťasech a oběhaných botách, nosím papuče NB 801
2 Mirek Hasal: Tak ono je to jedno, jestli si za rok člověk koupí jedny kvalitní a drahý boty nebo zajde 3x k Vietnamcům. Dokonce bych řekl, že v součtu vyjdou levněji, jak Ty říkáš, "drahý" boty. O vztahu ničení nohou a výrobky z tržnic nemluvím...
Nejvíce času stráví mé nohy v pracovních botkách s ocelovou bezpečnostní výztuží ve špicích. V rámci možností (každá váží 700g) jsou docela pohodlné, vzdušné a pocit bezpečí při práci maximální.
2 Mira.B.: Asi máš silný nohy, že?
Oslík psal:
2 Mira.B.: Asi máš silný nohy, že?
Myslíš z běhu, nebo z chůze v těch botách?![]()
Editoval Mira.B. (2007-04-03 21:19:33)
2 Mira.B.: Tak já nevim, ale podle mě když taháš takovou váhu na nohách, tak potom obuješ maratonky a musíš lítat, ne?
polobotky, kotníkáče i sandály Dr. Martens. Nedám na tuto značku dopustit i když poslední modely mne nadšením nenaplňují a budu se asi muset poohlédnout někde jinde. Sandály vydržely 4 sezóny a to v nich chodím cca od dubna do října ;-), bohužel už se ovšem tento typ nevyrábí.
Oslík psal:
2 Mira.B.: Tak já nevim, ale podle mě když taháš takovou váhu na nohách, tak potom obuješ maratonky a musíš lítat, ne?
No, ten rozdíl by byl markantnější, kdybych v těch botách běhal a pak se hned obul do běžeckých bot. Ale pokud v těch botách pouze chodíš a pracuješ, tak ti ten rozdíl ani nepřijde. I když na druhou stranu znám běžce, dnes již veterána který kdysi malou část svého tréningu odbýval v kanadách na rozbahněném poli a rozbíhal se tam i před závodem. Závod pak dost často vyhrál.
já nevím, Zátopek to taky tak dělával, ale zase prý byli i závodníci, kteří trénovali jako on a přetrénovali se... Asi to jde, ale otázkou je, jestli to ten člověk zvládne nebo ne... Ale já si myslel, že je jedno, jeslti v té botě jen chodíš nebo běháš - že prostě ty nohy posílíš tak jako tak... Běh je vlastně jen taková rychlejší chůze za pomoci rukou, když to trochu nadnesu ![]()
běh je rychlejší chůze za pomoci rukou..........tak tos mě fakt dostal Oslíku a já pak, proč jsem na plavání porád tak gumovej a oni jsou to unavené ruce z běhu ;-). Nic ve zlém, ale ta definice je k sežrání.
Editoval Jecminek.Maselnik (2007-04-05 09:35:24)
Oslík psal:
já nevím, Zátopek to taky tak dělával, ale zase prý byli i závodníci, kteří trénovali jako on a přetrénovali se... Asi to jde, ale otázkou je, jestli to ten člověk zvládne nebo ne... Ale já si myslel, že je jedno, jeslti v té botě jen chodíš nebo běháš - že prostě ty nohy posílíš tak jako tak... Běh je vlastně jen taková rychlejší chůze za pomoci rukou, když to trochu nadnesu
Tak je pravda, že mám svalstvo na nohách pevnější a možná i o trochu mohutnější, než před pár lety, ale to bude nejspíš zapříčiněno během jako takovým, než pouhou chůzí v těžkých botách.
Ale Ječmínku, já povídal, že to trochu nadnesu... A co je tady podle Tebe tak úplně k sežrání? Chůze -> chceš zrychit -> běžíš -> přidáš práci rukou -> běh... Neříkám, že běh na 100m je chůze, ale kondiční jogging je o tom, že se nohy střídají trochu rychljei než u chůze a přidáš k tomu práci rukou...
2 Mira.B.: Tak musíš v těch ocelových botkách i běhat, abys pak byl rychlejší...
Mimochodem, v jakých podnicích se taková obuv fasuje?
Oslík psal:
Ale Ječmínku, já povídal, že to trochu nadnesu... A co je tady podle Tebe tak úplně k sežrání? Chůze -> chceš zrychit -> běžíš -> přidáš práci rukou -> běh... Neříkám, že běh na 100m je chůze, ale kondiční jogging je o tom, že se nohy střídají trochu rychljei než u chůze a přidáš k tomu práci rukou...
2 Mira.B.: Tak musíš v těch ocelových botkách i běhat, abys pak byl rychlejší...Mimochodem, v jakých podnicích se taková obuv fasuje?
Ve všech, kde hrozí ve zvýšené míře nebezpečí úrazu v důsledku pádu těžkého břemene na nohu, případně úrazu najetím nízkozdvižného vozíku na nohu, tj ve většině strojírenských a hutních podniků.
se hned nečerti Oslíku, mně prostě běh za pomoci rukou evokuje běh po čtyřech a tak mi to přišlo srandovní.
Pozn. u závodní chůze také pracují paže a o běh nejde;-)
2 Ječmínek: nechápej to tak, že jsem se naštval, jen jsem považoval za svoji občanskou povinnost vysvětlit, jak jsem to myslel ![]()
Mimochodem, na Velký Kunratický se běžně běhá po čtyřech, ale těm lidem moc do smíchu není... ![]()
tereza psal:
Take rozmazluji ty sve ploutvicky, neb tvarem se nehodi do zadnych spidlatych lodicek, tak dostatecne siroke polosportovni, vetsinou Batovky, v lete Bama sandaly. A samozrejme bez podpatku, jinac me druhy den boli holene, jak pri zanetu okostnice.
ja nosim bezecke boty vsude, pokud to nevyzaduje teda oblek nebo tak
2 hynek: Ale třeba oblek v kombinaci se tmavě modrýma nikema se žlutou fajfkou - to nemá chybu... ![]()
Myslím, že problém spočívá v tom, že většina silničních běžeckých bot je bílé barvy.
hyneek psal:
tereza psal:
ja nosim bezecke boty vsude, pokud to nevyzaduje teda oblek nebo tak
nescu si kupovat zlutu slajfku
Je, ja vam vsem tak zavidim .... taky bych chtela cely den behat v botaskach, nebo necem pohodlnem... Bohuzel povaha prace mi to neumoznuje a tak musim cely den nohu "dusit" v lodickach apod. Nastesti jsou dnes v kancelarich koberce a tak nekdy beham jen tak bosky ... To je ta nejlepsi "obuv" Na druhou stranu lodicky maji vyhodu, ze se (na rozdil od polobotek) daji velmi rychle zout a kdyz nekdo jde, tak zase zpatky rychle obout ... :-)
Měl bych dotaz: byl jsem na masáži, kde mi bylo řečeno, že to vypadá, že mi sportovní obuv ničí klenbu - že budu mít plochý nohy atd. Tak jsem říkal, že se mi nezdá, že by mi to ničilo chodidla a na to byla odpověď, že když je tam klínek dva tři centimetry, tak to nevadí... Vyznáte se někdo v tom, jestli sportovní bota na běžný nošení ničí nohy nebo ne a proč tomu tak je? Díky ![]()
Editoval Oslík (2007-11-29 22:39:35)