ahoj potřeboval bych poradit momentálně běhám mezi 70-100km/týdně neni to žádnej zběsilej úprk spíš si jen tak klusam a doted u me regenerace probíhala pouze odpočinkem-prostě sem doma a dělam něco jinýho než sport.zajímalo by mě jestli je při takovýchto objemech potřeba zařazovat i saunu masáže plavání nebo něco podobnýho případně taky jak často a nebo jestli si vystačim s tim svym gaučingem.nejde mi ani tak o výkon spíš bych nerad něco podcenil abych si nezadělal na nějaký zdravotní problémy.ještě na upřesnění strečink a abecedu se snažim dělat pravidelně
Já bych něco zařadil. Sauna je bezva a plavání zábava.
masáž je taky bezva;-). Plavání bych stejně jako Advid doporučil a to i proto, že je dobrou kompenzací běhu. Posílíš trochu vršek těla, který má u běžců tendenci atrofovat, uleví si záda a pěkně se protřepou nohy.
Jecminek.Maselnik psal:
Plavání bych stejně jako Advid doporučil a to i proto, že je dobrou kompenzací běhu. Posílíš trochu vršek těla, který má u běžců tendenci atrofovat,
Pod to bych se jen podepsal.
Jecminek.Maselnik psal:
uleví si záda a pěkně se protřepou nohy.
Záda si uleví. Chce to ale kraul nebo znak. Prsa někdy mohou být pro záda dost zatěžující.
to Advid: plavání může být zábava, ale musí se to umět. Já jdu občas do bazénu regenerovat a je to větší dřina než běh. ![]()
Dobrá regenerační metoda může být i studená nebo střídavá koupel.
koyama: Mě to baví, i když to nijak skvěle neumím. :-)
Editoval Advid (2007-05-14 09:13:09)
Trochu off topic, ale...
to Advid: Díky za opravu. ![]()
koyama psal:
Prsa někdy mohou být pro záda dost zatěžující.
Nejen ty bedra dostávají zabrat. Při prsou dost dostávají zabrat i kolena, pokud se to plave jak má (ne tak, že je hlava celou dobu nad vodou a pod...).
koyama psal:
Prsa někdy mohou být pro záda dost zatěžující.
To bohužel musím potvrdit. Ale dá se to zvládnou procvičováním a posilováním břicha.
pro regeneraci jsem samozřejmě nemyslel intenzívní plavání, takže nějaká zátěž u stylu prsa mi vůbec nepřišla na mysl. Stejně bych ale pro odpočinkové plavání doporučil spíše prsa než kraul (hlavně u slabších plavců). A zatížení beder bych si tipl horší u kraula při rotaci, než u prs.
BTW hlava nad vodou: vlna přes hlavu je u prs povolená teprve pár let. Důvod byl nejspíš ten, že je pořád nikdo neuměl stovku prsa pod minutu ;-) Ale to jsem OT, pardon
Dobrou regenerací je jízda na koni.Člověk se pěkně odreaguje a vyčistí hlavu a to ještě na čerstvém vzduchu.
BOSÁ NOHA psal:
Dobrou regenerací je jízda na koni.Člověk se pěkně odreaguje a vyčistí hlavu a to ještě na čerstvém vzduchu.
Mám to chápat i tak,že po běhu s bosýma nohama nemáš BOSÁ NOHO vyčištěnou hlavu.Potřebuješ jízdu na koni a čerstvý vzduch.Ty snad běháš ve smogu?Pohybuješ se v uzavřeném kruhu (a nejen myšlenkovém).
Tvoje příspěvky si vzájemně protiřečí.Buď se pouze snažíš vyvolat dojem rebela (v tvém černobílem vidění) nebo máš v hlavě slušně řečeno guláš.
Podle mě platí obojí.
Jasně kdo nejde s námi jde proti nám,ale to už tady jednou bylo...a jak to chápeš ty Milane je v celku tvůj problém.Důležité,že to chápou ostaní.
BOSÁ NOHA psal:
Jasně kdo nejde s námi jde proti nám,ale to už tady jednou bylo...a jak to chápeš ty Milane je v celku tvůj problém.Důležité,že to chápou ostaní.
Ty víš jak to chápou ostatní ?
BOSÁ NOHA psal:
ja to chapem tak ze si chodis vsade len vyripovat do vsetkych