Velmi pohodlné, možná až přespříliš. Vhodné spíše pro rekreační běh, nejsou vhodné pro rychlý trénink, natož závod. Svou konstrukcí spíše pérují směrem vzhůru než dopředu, bota drží nohu natolik pevně, že se nedostanete na špičku, abyste se odpíchli k akceleraci. Výborné hlavně pro těžší váhy a do velmi nerovného terénu. Skvěle odvětrávají. Slabinou efektní "pružiny" pod patou je neskutečně pracné odblácení po běhu na podzim či na jaře. Bota snadno nabere nějaké to deka navíc. Celkově bych řekl kvalitní bota, známka snad 2 na školní stupnici.
Do dnes jsem běhal v kayanech,a protože už mají to nejlepší za sebou podlehl jsem výsledkům testování na běhej.com. Jako na potvoru jsem je dnes sehnal ve slevě ve sportissimu v HK za 2800.-kč. Dal jsem v nich dnes 14km lážoplážo.A dojmy? Když se postavím na rovině tak v kayanech stojím víc z "kopce",proto se mi v nich běhá lépe do kopce,v Mizunách je to naopak. Kayana mi přijdou měkčí ale mizuno zase lépe podrží nohu při změně směru.Toliko po prvním běhu.... Jirkajusty