NIKE- su moja srdcovka. Sedia mi najlepsie na nohe a maju najsirsi vyber lahkych bot a pretekovych specialov, tretry nevynimajuc.
Medzi ich modelmi su velke rozdiely (a nielen cenove) a rozhodne nie kazda bota co sa oznacuje za bezecku nou aj v skutocnosti moze byt.
Od kedy prisli na trh s modelovym radom Bowerman series v r. 2000 (teraz najnovsie Pre series), tak sa v tom da lahsie orientovat. Skratka si vyberam iba z tohto radu, lebo je urceny pre serioznych bezcov a maju urcene normalne ceny. Technologie typu Air Max 360 degrees nie su pre normalnych bezcov, ale pre vekslakov. Vyberam si pokial mozno cushioning typu- Full length Air Sole a vyhybam sa Air Max (akykolvek privlastok), ktore byvaju s viditelnou bublinou, co rada praska.
Specialky: skratka asi najlepsie na trhu najma ak k nim pridame tretry a ich velku roznorodost.
Moje oblubene modely:
Pegasus 2000 a 2004 (nie posledne 3 roky- to su zalostne tehly)
Air Span 1, 2, 3 , 4
Air Zoom Hayward ( u nas Skylon)- vsetky modely
Nike Zoom Elite I a II, trojka je hrozna
Air Zoom Apace (zensky model)
Specialky: Mariah, Air Zoom Vapor, Air Zoom Strike 1, 2, 3, 4, 5, Air Zoom Space, Zoom XC...
Tretry: Jasari (orig. a plus), Lanang, Kennedy, Eldoret I a II a dalsie
V Nike jsem zacal behat teprve pred nejakymi 4lety a jen diky tomu, ze jsem si je koupil nahodu v zahranici s velmi velkou slevou (cena 20Euro).
Jednalo se o lehky model pro rychle treninky a take zavody od pulmaratonu nahoru. Od te doby jsem se nekoupil jine lehke boty nez Nike. Vloni to byl model Air Zoom Elite a letos Skylony. Oboje mohu doporucit, navic Skylon se i u nas da sehnat v cene do 2000Kc, coz mi prijde jako velmi dobra cena. Doporucil jsem je i svym sverencum a spokojenost myslim velka.
Doposud jsem taky behala v botech pana Bowermana a spokojena, dokonce vydrzely i prani v pracce a nasledne behani v nich nebylo pranim ovlivneno. Air max jsem zkusila, ale za mnoho penez, zadny zazrak.
Ted vyslapuji Mizuna, tak porovnani priste.
nějaké nike free jste nezkoušeli? mě ta filosofie přijde jako dobrá a docela bych pro ní zvedl ruku..
prvni bezecky trenink s botkama Nike Vapor II = odpruzeni paty horsi nez u Adidas Nova, ktery jsem mel driv, spicka boty siroka a plocha, mel jsem pocit, ze na odraz vede hur nez ty Adidasky, ovsem komfort a pohodli pro nozku zatim jednoznacne nejlepsi ze vsech bot, ve kterych jsem kdy behal, tedy podle meho nazoru vyborne boty na dlouhe behy a triatlony
jenom doplním - tyhle to jsou:
http://www.psportmoda.cz/index.php?P=zb … mp;kID=149
Editoval Serža (2007-09-13 11:14:08)