Velmi dobra lehka bota urcena pro intenzivnejsi trenink, pripadne i pro zavod. Model je idelani pro stredni a dlouhe triatlonove distance. Dobry pomer cena - vykon.
Tiez chvalim tuto botu- vlastne jej vacsinu edicii. Zacinala ako pretekarska bota (Nike AIR Skylon TC) asi pred 25-timi rokmi a postupne sa pretvorila skor na treningovu botu. Nemam problem v nej behat aj dlhe behy, kludne aj tempove treningy, ci intenzitu. Presne to cakam od treningovej boty- ze sa nemusim prezuvat, ked dobehnem na stadion.
Problemom moze byt jej uzsi strih a tendencia obopinat nohu- strecovy material zvrsku. Ti co mate sirsie nohy si ju radsej poriadne preskusajte pred kupou. Podrazka vydrzi trosku menej vdaka svojej nadpriemernej makkosti- pocitam, ze aj pri mojej nizkej vahe to nebolo viac ako 800km. Medzipodosva je makkucka ako blato- necakajte teda ziadnu oporu klenby. Videl som, ako spolupracuje s niekym, kto ma nadmernu pronaciu- zly doslap sa dost zvyraznil. Ak mate teda tento problem- uvazujet skor nad kupou Nike Air Zoom Elite I alebo II.
Dalej upozornujem na snurovanie- ked doviazem snurky az k hornej dierke, tak mam problemy s clenkom- je to zvlastne nadizajnovane, ale vyriesil som to vynechanim najvyssej dierky.
Ohybnost je vynikajuca aj vdaka prevzatiu konceptu od Nike Free vo forme zarezov v podrazke. AIR ZOOM je skutocne makky a velmi responsivny- asi najlepsi na trhu podla mojej mienky.
Vyhradu mam trosku smerom k vahe- ocenil by som, keby dalsie edicie presli "odtucnovacou kurou" a vratili sa k povodnej uspesnej vahe pod 250g, akou sa hrdili ich stare modely. Pri dnesnej vahe ich mozem pouzivat iba ako treningovu botu- ani maraton neprichadza do uvahy.
Editoval Mato (2007-06-15 13:38:38)
Nike Skylon - jednoduše řečeno - 1.
Neumím rozepsat tuto botku tak speciálně ale jednoduše je výborná:-))!
Běhám v nich svižnější treninky a určitě je i gut na závody!
Cena a vše co vám dají je supéér kombinace,doporučuji!