Stale sa este predava, preto ho sem doplnujem. Mal som vela modelov od Brooks, ale nie su uz na trhu, okrem tohto modelu. Mometalne je nahradeny modelom T5, ale je to to iste len v napadnejsej farbe.
Celkovo ma a mal Brooks spickove specialky- extremne lahke a velmi ohybne. Neskor prisli na trh aj s modelmi pre beznych smrtelnikov (rozumej: trosku hrubsie a s prvkami stability) a mozu v nich behat aj maratony.
Tato specialka je vyrazna farebne- bielo-cierno-zlto-cervena a aj svojim "rychlym" vzhladom. Skratka sa na nu pozriete a vidite, ze je lahunka a ako papucka. Ma vyraznejsiu klenbu, co mi trosicku prekaza, ale da sa to. Vazi okolo 180g, tlmiace prvky ma iba v pate: Hydroflow (tekutina na baze silikonu), co moc nemozem ocenit, lebo pri pretekani som skor na prednej az strednej casti nohy. Predna cast podrazky je dost tenka, ale prekvapivo makka. Maraton by som v nich nebezal, ale desiatku az 15ku kludne, mozno aj polmaraton.
Strih boty je velmi, velmi uzky- takze mate v nich pocit ako v tretrach. Vyskovy prepad medzi patou a spickou je citelny, ale nie nadmerne, takze prepaci aj urcite biomechanicke chybicky, ale nie moc. Zivotnost je nizsia vzhladom na absenciu carbonu v podrazke, ale co cakate od 180g boty?
Odporucam ako alternativu k tretram na drahove desiatky- hodinovky, ci pre velmi ekonomickych bezcov aj na asfaltove zavody. Maraton v nich by bol dost riskantny a vyziadal by si dlhu regeneraciu, pripadne liecbu zranenia.
Celkovo ju hodnotim na 88% a bola hodna svoje peniaze.