Boli casy, ked mala Fila omnoho vacsiu prestiz, nez ma teraz. Bolo to najma v casoch, ked dr. Rosa a jeho kenska skupina boli Filou sponzorovani. Akykolvek cestny pretek a kopa Kenanouvv kriklavych dresoch Fila a ich zavodnych specialoch obsadzovali prvych 10 miest.
Tie casy su prec. Fila sa vydala smerom k mode a automobilovemu pretekaniu a napriek tomu, ze stale maju kvalitne boty, stratili ten svoj 'seriozny' segment na trhu.
Mam doma ich specialky Fila racer cca z r.2000 a su fantasticke. Lahke, ale nie moc, makke tak akurat, super ohybne kde treba a velmi responsivne. Nedivim sa, ze Tergat v nich tak rad behal. Trochu mi prekazala ich volba farieb (oranzovo modra), ale aspon vypadali 'rychlo'. Momentalne maju na trhu modely Corsa sette, ktore si mnohi pochvaluju, ale obavam sa ze su iba pre velmi ekonomickych bezcov, lebo maju malo protektivnych prvkov.
Ich treningove boty sa mi moc nepacia a mam dojem, ze im viac zalezi na vzhlade nez na funkcnosti. Za skusku vsak rozhodne stoja a netreba sa bat, ze by smerovali rovno do kosa (odporucam sa pozriet na Fila Flow a Fila providence).
No, stary zavodni Fily bych rad vyzkousel, mivavali super design dresu, ty se mi strasne libily, skoda, ze ted uz Fila nic nedela.
Ale vyrabaju. Chod na www.holabirdsports.com a pozri si co maju od FILA. Ich specialky si najma chvali zastanci minimalismu.
Inak mam doma aj ich kriklavy dres aj specialky- boty su o dost lepsie.
Editoval Mato (2007-06-17 10:54:04)