reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2007-06-18 12:18:44

Mato Pohlaví - muž
Člen
Místo: Bratislava
Celkem: 78526 km

Asics DS Trainer a Racer

Schvalne som nenapisal cisla tychto modelov, kedze sa posunuli na XII u Trainerov a na VIII u Racerov. Za posledne 4 roky vsak presli iba kozmetickymi upravami.
DS Trainer byvali moj oblubeny model a zacal som s nim niekde pri cisle II ci III v polke 90.rokov. Skvele sedeli a antipronacny tvrdy kus gumy vo vnutornej strane bol skor propagacny, nez so skutocnym ucelom. Napriek oznaceniu to boli zjavne neutralne boty s dobrym tlmenim, nizkou hmotnostou a vybornou ohybnostou. Pocas rokov sa im kusok zdvihla hmotnost (tak ako u vacsiny "modernych" bot) aj vdaka zaradeniu zbytocnych vychytavok typu IGS a nejakemu "transitional bridge"- ktory sa u Asicsu vola inak. Stale to vsak su 280-290g boty a da sa v nich bezat aj dost rychlo na drahe. Nie su tak makke ako napr. Nike Skylon, ale zato responsivnejsie a s lepsim odpichom. Velmi odporucam tym, co hladaju rychlu treningovku na tempove behy, pripadne useky a nechcu si obuvat k tomu specialky. Nie je problem v nich odbehnut 30+km v treningu.

DS Racer: posledny model som mal c. V a na ine ako treningy som ho nepouzil. Vadila mi podpora klenby a tvrdena guma na vnutornej strane podrazky. Specialky su to ploche, sitie ala papucka, ale na maratone musi clovek citit pri tej podrazke aj ci stupi na bura alebo desiatku. Su vhodne pre pronujucich bezcov, ktori maju inak ekonomicky styl a nizsiu hmotnost. V posl. modeloch bezal aj moj zverenec a ten si ich pochvaloval, ma vsak uz z daleka viditelnu pronaciu. Dalsi spolubezec, co ma neutralny doslap cez patu na ne neustale nadava a po maratone si prezil 10 dnove muky s klbom prave vdaka prilis tenkej podrazke...

Board footer