reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2005-11-13 14:28:04

asistent 
Člen
Místo: Ostrava a Praha

... a co kolena ?

Nevím jestli nejsem mimo, ale nikde jsem nenašel problematiku bolestivých kolenních kloubů v této diskusi.
Znamená to, že jsem jediný, koho pobolívají po delším běhu anebo máte tyto začátečnické bolesti zmáknuty smile
Podotýkám, že běhám teprve cca 6 měsíců, na asfaltu a teprve v poslední době ve značkových běžeckých botách ... možná to bude v tom sad

"Ten komu čas rychle utíká, stihne v životě více než ten, komu se čas vleče" (midl)

#2 2005-11-13 17:28:11

Rosťa Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha
Tento měsíc: 43 km
Minulý měsíc: 253 km
Celkem: 15417 km
Pohár Behej.com: 244.9 bodu

Re: ... a co kolena ?

asistent psal:

Nevím jestli nejsem mimo, ale nikde jsem nenašel problematiku bolestivých kolenních kloubů v této diskusi.
Znamená to, že jsem jediný, koho pobolívají po delším běhu anebo máte tyto začátečnické bolesti zmáknuty smile
Podotýkám, že běhám teprve cca 6 měsíců, na asfaltu a teprve v poslední době ve značkových běžeckých botách ... možná to bude v tom sad

Problematiku kolen jsme řešili v době, kdy byl Tragéd na http://pandora.idnes.cz/conference/traged
Určitě nejsi jediný, koho pobolívají kolena. Já jsem si nimi užil až až, nejhorší byl PIM 2004, kde mě začala bolet na 21 km a do cíle jsem to musel vydžet. Od začátku letošního roku, musím žaťukat, mě kolena vůbec nebolí, myslím, že už si zvykla, zvyknou si i ta Tvoje. Druhý rok každé ráno posiluji vazy nad koleny a druhý rok beru kloubní potravinové doplňky.

Editoval Rosťa (2005-11-13 17:28:59)

#3 2005-11-13 18:03:37

asistent 
Člen
Místo: Ostrava a Praha

Rosťo díky za pozitivní a potěšující odpověď.
Věřím, že ta bolest je pouze odpověď kloubů netrénovaného začátečníka na moje tragické pokusy běhat smile
A ty potravinové doplňky mě už taky probleskly hlavou. Holt člověk si pořád myslí jakej je mladík a bůhvíjak fit, nestydí se obléci si tenisky a volné tričko a vyrazit ven. Reklamu na kloubní preparáty instiktivně považuji za mířenou na moje rodiče .... Teprve soustrastné pohledy omladiny a posměšné útržky mojí drahé polovičky mi připomněly, že už mám taky 4 křížky v těch kolenou smile
Tak to stárnutí holt musím vyběhat ...

"Ten komu čas rychle utíká, stihne v životě více než ten, komu se čas vleče" (midl)

#4 2005-11-14 14:38:34

Pubi Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha - Palmovka
Celkem: 55 km

Jenom bych k tomu dodal, že kolena by neměly při běhání prochladnout. Mě normálně nebolívaji, ale jak je teď chladno, tak se mi taky občas stalo, že jsem podcenil oblíkání a po doběhu byly kolena studený a trochu i bolely. Proto je dobrý mít nějaký teplejší běžecký elasťáky, třeba i zesílený na kolenou, nebo na ně ještě návleky přes kolena. A když už opravdu mrzne, tak si pod elasťáky beru ještě Moira spodky a to je mi pak dobře smile

#5 2005-11-14 16:40:18

Radek Narovec Pohlaví - muž
Šéfredaktor
Místo: Chýně
Celkem: 2293 km
Pohár Behej.com: 509.9 bodu

Kluci mají pravdu, taky ti pomohou vložky do bot, které srovnají nohu do roviny, což kolenům a vazům také ulehčí. A jak říkají kluci, věnuj jim nějakou péči, kolena ti to vrátí smile

Editoval Radek (2005-11-14 16:40:38)

je-li někdy kolem mne samý hlupák, je to neklamné znamení, že jako hlupák se chovám já sám. buďte prosím ke mně shovívaví, ono mi to brzo dojde smile

Board footer