tuta psal:
ING Amsterdam Marathon: v tydnu neco pres 70km (ted tady nemam deniky), v Ut 6km MP, So - volno, Ne - 42,195km za 2:32:5x (pulmaraton asi 1:16:33). Jooooooo!!!!!!!!!!
tuta, GRATULUJI !!!, pomalu se z tebe stává PAN BĚŽEC!
Mirek Kostlivy: Diky, byly tam useky, kdy trochu foukalo, ale na to jsem zvykly, a kdyz ma clovek formu, tak to neresi - pocasi ideal, trat taky, a predbihat ve druhe pulce tu hromadu mrtvol to je ohromna psychicka vzpruha, jinak podrobny report napisu, snad to pak hodi na hlavni stranku (slibil jsem to organizatorum, kdyz jsem od nich sockoval odpusteni startovneho :-) ).
tuta psal:
ING Amsterdam Marathon: v tydnu neco pres 70km (ted tady nemam deniky), v Ut 6km MP, So - volno, Ne - 42,195km za 2:32:5x (pulmaraton asi 1:16:33). Jooooooo!!!!!!!!!!
Tak to je pecka, prostě fantazie. Nádhernej čas a určitě obrovská motivace do dalšího treninku. Dva letošní starty a dva super časy. Seš prostě mazák. Víš jak na to, máš sebevědomí. Před hodinou jsem našel ve výsledcích jen první 50. a tys načal druhou. Obrovská gratulace.
tuta psal:
Gratuluji. Vypadá to, že už je třeba začít přemýšlet, kde jít pod 2:30. Já doporučuji třeba Linz, má rychlou trať ![]()
tuta:SUPER!!!!!!
tuta psal:
ING Amsterdam Marathon: 2:32:5x (pulmaraton asi 1:16:33). Jooooooo!!!!!!!!!!
na veterána slušný čas...![]()
seš třída, i když nemáš kotník ani odpich! má úcta
vl001 psal:
tuta psal:
Gratuluji. Vypadá to, že už je třeba začít přemýšlet, kde jít pod 2:30. Já doporučuji třeba Linz, má rychlou trať
A nebo počkat rok, domluvit se s Danem Orálkem na Stromovku, a vzájemně se podpořit v tempu 3:30 na kilometr
. Aspoň Dan si v cíli ztěžoval, že se neměl s kým střídat v tom protivětru, a takhle by se oba mohli doprovodit k času pod 2:30. Oběma bych to moc přál.
Mirek Kostlivý psal:
vl001 psal:
tuta psal:
Gratuluji. Vypadá to, že už je třeba začít přemýšlet, kde jít pod 2:30. Já doporučuji třeba Linz, má rychlou trať
A nebo počkat rok, domluvit se s Danem Orálkem na Stromovku, a vzájemně se podpořit v tempu 3:30 na kilometr
. Aspoň Dan si v cíli ztěžoval, že se neměl s kým střídat v tom protivětru, a takhle by se oba mohli doprovodit k času pod 2:30. Oběma bych to moc přál.
Tutovi samozrejme gratulujem. Musim vsak upozornit (a to tuta vie asi najlepsie), ze pri tychto casoch sa 3 minutove skoky robia velmi tazko. Tempo 3:30/km je 2:27 vysledny cas a to je velmi daleko od 2:33, akokolvek sa to moze niekomu zdat iba 6minutiek- je to minimalne 1 vykonnostna trieda , skor vsak 2.
Drzim palce do dalsich maratonov, nech Ti vydrzi zdravie.
I v souvislosti se zlepšením výkonnosti, které předvedli tento víkend nejméně dva vynikající maratonští bězci, by mě zajímalo zda je vhodné jít do další sezóny:
a/ s treninkovým programem v podstatě kopírující úspěšný model právě končící
sezony
b/ minimální změny směřující ke zkvalitnění nebo oživení
c/ zahodit staré plány, spálit mosty a zkusit alternativní roční přípravu,která
nemusí přinést okamžitý efekt, ale může se projevit v následujících
sezonách.
Předpokládám ve všech případech aspoň dodržení základních principů celoročního cyklu s vyjímkou varianty c.
Určitě by byly cenné vlastní víceleté zkušenosti běžců všech věkových i výkonnostních kategorií.
Milan,
Pri behu tak uplne neplati pravidlo "ked nieco funguje, naco to menit". Do istej miery ano- teda v dodrziavani zakladnych principov, ktore pre Teba funguju (kazdy sme predsa iny), ale zmenu musis priniest, inak sa organizmus nema preco zlepsit. Zmena moze byt v miernom (co podstatnom) navysenim objemu, alebo v zachovani celkoveho objemu, ale v presune kilometrov v jednotlivych pasmach, ci v celkovom zvyseni intenzity vo vsetkych pasmach (bacha na pretrenovanie). Dalej mozes zmenit drobne veci suvisiace s behom, ale nie priamo- regeneracia, masaze, viac spanku...
Obecne vzdy plati- pri planovani rastu vykonnosti musis ratat aj so zvysujucou sa intenzitou v absolutnom meritku- individualne subjektivne pocity sa vsak nemusia zmenit.
Mato, díky.
Dotaz jsem se snažil formulovat dostatečně obecně, aby případná odpověď byla použitelná pro větší množství běžců. Pro mě osobně je Tvoje odpověď naprosto vyčerpávající.Díky.
Tak uz to mam taky za sebou.. a do denicku si muzu zapsat Drazdany 21.10. 3:04:51 , proti planu o 5 min rychlejsi, ale kdo by se zlobil
Prvni pulka 1:33:18, druha 1:31:35 , ale to bylo hlavne tim "neskutecnym" sprintem na zaver, kdy sem prolit posledni kilometr pod 3:40
No myslim ze na jaro je o tajnym cili uz ted rozhodnuto, zalezi uz jen kde to zkusit..
zombice psal:
Drazdany 21.10. 3:04:51
Gratulace, dobře ti to lítá. Začínám trénovat, abych se na jaře mohl za tebe zavěsit ![]()
Letos na pozim jsou ideální podmínky pro OR, ale přeju a nezávidím, třeba mi to příští rok taky vyjde.
blahopřání!
to už je skoro na samostatný vlákno s plakátem:
smějíci se uncle zátopek: I Ty chceš maraton pod tři?!
Editoval ED (2007-10-22 15:05:07)
Zombice: gratuluji, s Tvým tempem zlepšování by 3 hodiny neměly být na jaře problém.
Zombice:
Gratuluji také. Při tvé kilometráži jsou pro mě tvé výsledky inspirující. Nechceš napsat něco do Milanem nově založeného vlákna?
vsem moc diky, od takovych borcu si toho fakt vazim..
2 Mount: co treba Ceska Lipa, tam bychom to mohli zkusit
jinak pocasi bylo na me az moc, trochu min deste a o malinko vic nad nulou a byl bych pred startem spokojenejsi, takhle sem bezel v Adidas zlutym igelitu az do 3.km ![]()
2 ED: no preci si ted nereknu ze s takovym osobakem uz doziju
2 Milan: tempo zlepsovani je letos opravdu solidni (maraton o vic jak 30 min, pulka o 9..) ale myslim, ze se to uz pomalu zastavuje, dal uz to bude o moc a moc tezsi..
2 Jarda: no ja nejsem moc adept na to vlakno, ale neco tam zkusim hodit.. jinak k te kilometrazi bych asi rek, ze srpen a zari jsou to z 90% kilometry z treninku kvality, zadny regeneracni behy, na ty nebyl pri treninku na triatlon cas. V tydnu sem mel 9 treninku, 3 behy (2krat useky 1 dlouhy), 3 plavani, 3 kola (ty suplovaly tu regeneraci + sem aspon neco najizdel), proto mam jeste jakztak z ceho brat
Diky vsem za gratulace, dalsi maraton jeste nevim, kde pobezim, zatim se mi nejvic zamlouva Hamburg - ale jedno vim jiste - Stromovka to urcite nebude.