Jj, přesně tak, už mě to taky došlo
, že tady s Rosťou mluvíme každý o něčem jiném. Rosťa mluví o tom, co je na té fotce, já mluvím o klasickém sednutí si na bobek, kdy se snažím dosednout na plné chodidlo, na paty, čímž tahám achilovky.
Takže nejlépe dělejte oboje a nebude vás bolet nic ![]()
PS: Rosťo, tohle co ty popisuješ (na té fotografii), to není pro mne problém, při tomto cviku si klidně lehnu na záda (s kolenama na zemi). Tady se jedná především o protažení přední strany stehen. To co dělám já je fakt hlavně o achilovkách, které jsem měl evidentně zkrácené a ten "bobek" mi moc pomáhá ![]()
obrik psal:
...že kromě toho svalu v blízkosti holeně mě občas bolí i levé koleno a po delším běhu i levá kyčel. Prostě všechno na levé straně.
...
Ať vám to běhá,
Petr
Já jsem reagoval na tvoje problémy s holení a kolene, jak uvádíš výše. O achilovce jsi do teď nemluvil.
![]()
Zdravim vsechny marody s holenemi!
Ja uz nemuzu asi 14 dni normalne behat, protoze, ikdyz se pred behem roztaham a zacnu velmi lehce (jogging), tak po 10 min. me zacnou bolet obe holene (leva asi vic). Kdyz vydrzim s bolesti bezet pul hod. tak zastavim, protahnu vselijak obe nohy, uvolnim lytkove svaly a pak se to na chvili zlepsi. Vcera po posl. behu mi pak zacala brnet leva noha uplne dole od kotniku nize. Fakt nevim, co s tim. Zkusim delat ty cviky, co tady objevili kluci prede mnou.
Jestli mate nekdo jine tipy, jak se toho zbavit, budu rad, kdyz tady neco pripisete.
Tak jsem zkusil jit dnes zase behat. Pred behem jsem se poradne protahl. Hlavne lytka, achylovky, narty... Vse jsem poradne uvolnil.... A zda se, ze problem je vyreseny! Ubehl jsem asi 55 min bez vetsich problemu. Jen asi kolem 2-3 Km se cosi ozvalo, ale za chvili to zase vymizelo. Jestli to tak bude i priste, bude to super a muzu se zas v klidu pripravovat na zavody.
Ahoj kamarádi,
k výše uvedeným problémům s bolestí lýtkové kosti a přilehlých úponů Vám chci poradit jednu fintu s tím dosedem v kleku na paty. Já jsem rovněž nemohl dosednout a pak postupně trénováním jsem to vylepšoval. Pro začátek je ideální dávat si pod zadek polštáře ( já začal na 3 ) a pak ubírat a prodlužovat čas. Jde to trochu nebo i dost přes bolest, ale pokroky jsou vidět. Bohužel nová operace - plastika křížového vazu v koleně mne opět nedovolí momentálně nic a posléze mne čeká znovu vše od začátku, ale vím, že to působí.
Tak hlavu vzhůru a díky za poučnou diskusi. Zcela jistě je na vině i nevhodná obuv na aktivitu, teď přejdu na Asics, eventuelně speciální vložky ( plochá noha ) www.svorto.cz
Zdar
J.J.
Doplnil bych vlastní zkušenost: kromě dosedání na paty mi od bolesti holenních kostí kupodivu pomáhá osprchování noh od kolen dolů ledovou vodou po tréninku (cca minutu na nohu). Ze zoufalství jsem to zkusil cca před měsícem po sálovce, kdy jsem skoro nemohl chodit a zdá se, že u mě to fakt zabírá.
Sprchování teplou a vzapeti studenou vodou praktikuju taky. Myslim, ze to ma i na tento problem svuj prinos. Nejvic ale opravdu pomuze strecink (lytka, achylovky, narty a vubec vse co je na nohach). Klicovym cvikem je vsak zminene sezeni na patach, tedy jakoby spodni krajni faze drepu. Je potreba v ni vydrzet asi tak 1 minutu a cvik opakovat treba i 10x. Kdo ma zatuhle nohy a problemy s holenemi, ten pociti po tomto cviceni velkou ulevu.
Temer mesic jsem nemohl kvuli velkym bolestem holeni behat, ale ted uz jsem tento problem vyresil.