reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2005-12-01 07:40:23

Iva Pohlaví - žena
Člen
Místo: Pardubice
Celkem: 1871 km

antibiotika

Zajímal by mě váš názor na to, kdy začít s tréninkem po skončení léčby antibiotiky. Mám na mysli běžná antibiotika jako je penicilin.

Nedělej druhým, co sám nemáš rád.

#2 2005-12-01 10:46:07

m.thums Pohlaví - muž
Člen
Místo: Chomutov
Celkem: 2137 km

Re: antibiotika

Až se budeš cítit dobře, třeba hned, ale pohoda, klídek...( samo bez tabáčku...wink )

#3 2005-12-01 11:08:11

Radek Narovec Pohlaví - muž
Šéfredaktor behej.com
Místo: Chýně
Tento měsíc: 15 km
Minulý měsíc: 80 km
Celkem: 2717 km
Pohár Behej.com: 590.0 bodu

Taky bych začal hned, ale jen s krátkými lehkými úseky, antobiotika mají tu hroznou vlastnost, že zabíjí vše živé a imunita člověka je po nich tím pádem horší než před nimi. Takové zabíjení komára granátem... Vyhni se dlouhým anebo velmi namáhavým běhům, ale pokud se cítíš v pohodě, při a po běhu se budeš cítit ještě lépe

je-li někdy kolem mne samý hlupák, je to neklamné znamení, že jako hlupák se chovám já sám. buďte prosím ke mně shovívaví, ono mi to brzo dojde smile

#4 2005-12-01 12:38:53

dušan Pohlaví - muž
Člen
Místo: Olomouc

Ahoj,
myslím že odpověď není až tak jednoduchá.Nejde tak ani o oslabení organismu antibiotiky(i když i to je značné), jako spíš o oslabení organismu po nemoci,která vyžadovala nasazení těchto antibiotik. Laicky řečeno,záleží jak dlouho jsi atb brala a zda je infekce vyléčena. Také záleží na pomocných látkách obsažených v tbl společně s atb,protože na rozdíl od atb,které zůstanou v těle ještě klidně 48-72hod po vysazení,pomocné látky nám dokáží "rozhodit" imunitu mnohem více. Podle mě např. u "běžné" anginy s normálním průběhem a dobou léčby 7-10 dnů V-penicilinem(nebo jinými atb penicilinovémo typu),bych s lehkou aktivitou začal na třetí čtvrtej den po vysazení atb.Ale jen jestli jsem bez teplot,bolestí,malátnosti,atd zkrátka je třeba mít ten pocit běžecké "nadrženosti". To je signál,že TEĎ!! A vitamíny! Hodně zdaru!

#5 2005-12-01 12:58:48

Iva Pohlaví - žena
Člen

Díky všem za radu. Pocit běžecké nadrženosti zatím ještě nemám, takže ještě asi pár dní počkám. Zátím by to asi bylo trápení.

#6 2005-12-01 16:23:29

Pubi Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha - Palmovka
Celkem: 55 km

Já byl na jaře nemocnej měsíc před půlmaratonem a taky jsem řešil, jestli už začít běhat hned po nemoci, abych něco ještě stihnul natrénovat. Protože jsem se cítil dobře i když zesláble, začal jsem běhat asi 3 dny po dobrání antibiotik. Chce to ale opravdu běhat opatrně, chvílema jsem měl pocit, jestli si tu nemoc nevrátím, ale nakonec to bylo ok a ten půlmaraton jsem dal a pak i maraton smile

#7 2005-12-01 18:25:27

tuta Pohlaví - muž
Člen

No, ja s tim nemel moc dobre zkusenosti, na jare jsem bezel pulmaraton a uz jsem byl asi napul v nemoci, protoze se mi bezelo fakt blbe. No, dal jsem ho, jenze pak jsem hned zalehl a bral antibiotika - pritom to asi byla jen viroza. Presne 8 dni jsem nebehal, zacal jsem asi 2 dny po dobrani, jenze bud jsem zacal behat moc rychle nebo nevim, ale cely nasledujici tyden byl trenink utrpeni, dalsi tyden taky nic moc a jeste na jeho konci jsem mel pulmaraton, na ktery jsem se fakt tesil a chtel ho jit - dopadl jsem tak, ze jsem ho nedokoncil, ale dalsi tyden uz byl celkem v pohode. Nevim, jestli za to mohla ta antibiotika, ale uz se zase desim, az je budu muset brat - rozhodne se zacnu doktorky ptat, jestli to je fakt nutne.

#8 2005-12-01 23:02:33

Mirek Kostlivý Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 12 - Modřany
Tento měsíc: 90 km
Minulý měsíc: 298 km
Celkem: 23385 km
Pohár Behej.com: 372.7 bodu

tuta psal:

No, ja s tim nemel moc dobre zkusenosti, na jare jsem bezel pulmaraton a uz jsem byl asi napul v nemoci, protoze se mi bezelo fakt blbe. No, dal jsem ho, jenze pak jsem hned zalehl a bral antibiotika - pritom to asi byla jen viroza.

Antibiotika (penicilín) se mají asi brát, když je člověk vážně nemocen (angína ap.) Na virozu je to asi zbytečné, později to nemusí zabírat, asi to člověka i více oslabí. Posuzuji dle sebe, který bral penicilín někdy před 35-ti lety.
Když na mě přijde viroza, dva dny odpočívám, potom jenom vyklusávám, žádný závod.

#9 2005-12-02 08:05:03

NNN Pohlaví - muž
Člen
Místo: Ostrava

Já bych moc nespěchal a připomenu , že vítězové musí umět nejen trénovat ale i regenerovat. Po antibioticích je imunita oslabená a po zátěži ( běh=stres) může dojít k bakteriální superinfekci ( situaci využijí bakterie, které za normálních okolností imunita zvládá ). A pak je to teprve prů.....

#10 2005-12-02 14:08:55

Traged Pohlaví - muž
Administrator
Celkem: 2689 km
Web

V klidu, velmi pomalu, postupne, nizke tempo. A nejlepe vubec antibiotika nebrat.
Ja osobne jsem na toto tema uz nadaval dost http://maratonsky.blogspot.com/2004/12/ … e-ale.html

#11 2005-12-02 14:13:38

Traged Pohlaví - muž
Administrator
Celkem: 2689 km
Web

Traged psal:

V klidu, velmi pomalu, postupne, nizke tempo. A nejlepe vubec antibiotika nebrat.
Ja osobne jsem na toto tema uz nadaval dost http://maratonsky.blogspot.com/2004/12/ … e-ale.html

jen pro zkratku finalni citat Ondry Vojtechovskeho: "V každém případě platí, že nasazení antibiotik znamená vysazení tréninku ještě dva týdny po dobrání poslední dávky!"

#12 2005-12-02 14:39:20

Iva Pohlaví - žena
Člen

Traged psal:

A nejlepe vubec antibiotika nebrat.

Jo, to by bylo nejlepší. Jenže tentokrát to bez nich asi nešlo. Angína jak hrom, polknout cokoli utrpení, o mluvení ani nemluvím (nepíšu).wink

#13 2005-12-02 15:10:54

Člen

Iva psal:

Traged psal:

Jo, to by bylo nejlepší. Jenže tentokrát to bez nich asi nešlo. Angína jak hrom, polknout cokoli utrpení, o mluvení ani nemluvím (nepíšu).wink

Tak to je jasný, ten stav si pomalu nepamatuji, tak jsem to měl opravdu naposledy jako dítě. A těch 14 dní bez běhu je taky pochopitelný, akorád nevím, zda bych to vydržel ...

#14 2005-12-02 19:33:29

draver Pohlaví - muž
Člen
Místo: Prostějov
Celkem: 2853 km

Iva psal:

Traged psal:

Mě na bolení v krku výborně pomáhá vykloktat si sůl. Rozpustím několik lžiček ve vlažné vodě tak, aby to mělo pořádný grády. Když pak kloktám, tak mám pocit, že přišla moje poslední hodinka, ale druhej den je mi mnohem líp. Ta sůl sežere snad všechno to svinstvo v krku.

#15 2006-03-23 08:15:33

vrana Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 13 Lužiny
Web

Tak přišla bída na kozáky. Příští týden půlmaraton a já mám angínu a dnes jsem dostal antibiotika. Jak to tady čtu, tak mi asi nedoporučíte to zkusit, co?

#16 2006-03-23 08:26:58

Iva Pohlaví - žena
Člen

vrana psal:

Tak přišla bída na kozáky. Příští týden půlmaraton a já mám angínu a dnes jsem dostal antibiotika. Jak to tady čtu, tak mi asi nedoporučíte to zkusit, co?

No jesti dobře počítám, tak 1/2 maraton je za 9 dní a to je dost času na vypořádání se s angínou. Pak to záleží na tom, jak se budeš cítit. Myslím, že to je dost individuální a že se budeš muset rozhodnout až těsně před závodem. Zatím ale neházej flintu do žita.
Brzy se uzdrav.
Iva

#17 2006-03-23 09:04:25

Radek Narovec Pohlaví - muž
Šéfredaktor behej.com
Místo: Chýně
Tento měsíc: 15 km
Minulý měsíc: 80 km
Celkem: 2717 km
Pohár Behej.com: 590.0 bodu

vrana: antibiotika na anginu?!? no pozdravuj doktora... pokud je beres, rozhodne pust z hlavy pulmaraton, urcite bys ho dal, ale nechtel bych byt v tve kuzi ve dnech potom...

je-li někdy kolem mne samý hlupák, je to neklamné znamení, že jako hlupák se chovám já sám. buďte prosím ke mně shovívaví, ono mi to brzo dojde smile

#18 2006-03-23 11:25:55

Melounek Pohlaví - žena
Člen
Místo: Praha 4 - Krč
Celkem: 3265 km

Radek psal:

vrana: antibiotika na anginu?!? no pozdravuj doktora... pokud je beres, rozhodne pust z hlavy pulmaraton, urcite bys ho dal, ale nechtel bych byt v tve kuzi ve dnech potom...

No angina muze byt zpusobena jak virovou tak bakterialni infekci, v pripade bakterii jina volba nez antibiotika asi neni. Kazdopadne myslim, ze neni vubec dobry napad o pulmaratonu za 9 dni ani uvazovat. Antibiotika se berou asi 3 tydny, ne? Po dobu lecby bych byla s pohybem hodne opatrna.. Doporucuju si na webu najit nejakou doplnkovou prirodni lecbu v pripade lecby antibiotiky (zinek, betakaroten, cesnek, "zive" jogurty pro obnoveni strevni mikroflory, echinacea,...). Nejsem lekar a anginu jsem mela naposledy v detstvi (zato nekolikrat do roka) a pri pomysleni na antibiotika mi naskakuje husi kuze ;-) Tak hodne sily, neklesej na mysli a s pohybem opatrne, at si pak behani muzes uzivat co nejdele! :-)

#19 2006-07-18 12:51:32

Zero 
Člen

Ahoj, po kousnuti klistakem mi u doktora zjistili lymskou boreliozu. Je to prvni stadium, takze az na to ze mam na noze obrovskej cervenej flek necitim zadny jiny priznaky. Mam predepsanej Doxybene, antibiotikum na bazi tetracyklinu a kdyz jsem se doktora ptal jestli muzu pokracovat s behanim, tak rikal ze jo, akorat ne nejak moc intenzivne. Ale tady jsem si zas precetl, ze pri antibiotikach by se nemelo behat vubec, tak ted teda nevim. Muze mi nekdo poradit? Diky moc.

#20 2006-07-18 13:02:11

minusak Pohlaví - muž
Člen
Místo: Raškovice okr. FM
Celkem: 3269 km

Dal bych si sedm dní klid. Riskovat, že to náhodou nevyléčíš úplně kvůli vyčerpání organizmu v tom horku....
Pak by sis už moc nezaběhal. Borelka je svině.
Pokud trénuješ na mistrovství Evropy a máš už splněný limit, konzultuj s kapacitami.

Komu není shůry dáno, v Apatyce nekoupí

#21 2006-07-18 21:55:15

running-observer Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno
Tento měsíc: 50 km
Minulý měsíc: 263 km
Celkem: 12724 km
Pohár Behej.com: 139.2 bodu
Web

Přimlouvám se za týden klidu...

#22 2006-07-20 07:51:47

trava 
Člen
Místo: Liberec, AH

souhlasím a připrav se psychicky na to, že to bude dost bídný.
Měl jsem antibiotika na 3dny, ale zůstávají v těle dalších 10dní a šel jsem běhat po 14dnech od poslední dávky a bylo to jako když jsem opět na začátku.
Po dalších dvouch běháních to uš zase šlo.

takže dej vědět jaký to bylo

#23 2007-01-09 12:29:43

Mount Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha
Celkem: 6393 km
Web

Mohu přidat vlastní zkušenost.
Před Vánoci jsem přecházel lehkou virózu a vynechání pár běhů na zklidnění nestačilo.
Na Štědrý den jsem podlehl a přes svátky do sebe nemohl dostat sousto přes bolest v krku.
Antibiotika jsem pak bral 7 dní, v krku mě bolelo ještě týden po dobrání a přibral jsem asi 4 kila.
Poprvé jsem šel běhat 4 dny po dobrání a ploužil jsem se jako mátoha.
Dal jsem si 2 dny pauzu a další běh byl  lepší, ale připadá mi, že začínám od 0.
Běžel jsem vždy 8 km po rovince - TF nahoře, rychlost dole, bolest svalů a v noci náběh na křeče.
Naivně jsem si myslel, že bych si mohl udržet alespoň část toho, co jsem přes podzim natrénoval smile

I cesta může být cíl.

#24 2007-01-09 12:51:12

Mato Pohlaví - muž
Člen
Místo: Bratislava
Celkem: 78526 km

Mount psal:

.....
Naivně jsem si myslel, že bych si mohl udržet alespoň část toho, co jsem přes podzim natrénoval smile

Ale ano, urzal si si, nemaj strach. Daj telu este 2 tyzdne a uvidis, ze to nebude ziadna 0, od ktorej zacinas. Stracanie vytrvalosti zacina asi po 5 dennej pauze a to tempom asi o 30% pomalsim ako ju nadobudas. Mozes mat teda aj rocnu pauzu a stale na tom budes lepsie ako ked si zacinal behat (pokial si behal uz aspon 3/4 roka). Nemal by to teda byt prilis velky zasah do trenovanosti vytrvalosti. Co sa tyka rychlosti a specialnych parametrov, tak to uz je horsie a rychlost detrenovania je vyssia ako si ju ziskaval. Obecne Ti bude asi trvat 2-4 tyzdne, nez sa dostanes k stavu, co si mal pred Vianocami. To nie je az tak zle, nie? Odporucam vybrat jedno balenie sylimarinu (prirodny vytazok) na obnovenie funkcie pecene a "opravu" porusenych buniek vdaka atb.
Vela zdaru.

#25 2007-01-09 13:42:47

Člen

Mount psal:

Před Vánoci jsem přecházel lehkou virózu a vynechání pár běhů na zklidnění nestačilo.
Na Štědrý den jsem podlehl a přes svátky do sebe nemohl dostat sousto přes bolest v krku.
Antibiotika jsem pak bral 7 dní, v krku mě bolelo ještě týden po dobrání a přibral jsem asi 4 kila.
Poprvé jsem šel běhat 4 dny po dobrání a ploužil jsem se jako mátoha.
Dal jsem si 2 dny pauzu a další běh byl  lepší, ale připadá mi, že začínám od 0.
Běžel jsem vždy 8 km po rovince - TF nahoře, rychlost dole, bolest svalů a v noci náběh na křeče.

Hned mně bylo jasné, že na tebe něco vlezlo, když si chyběl v té Unhošti. A buď klidný, i mě svaly po týdenní pauze při intenzivním tréninku bolí velice silně. A jak píše Mato, ono je to opravdu po týdnu stále lepší a lepší, a co máme naběháno koncem minulého roku, to nám nikdo nevezme.
Před týdnem jsem běžel 6x 400m sotva za 88-89s, dneska už 8x 400m asi o 1-2s rychleji.
Tak se dej rychle dokupy, ať některou sobotu vyrazíme na společný trénink, speciální tempo mám stanovené na delší běhy 4:45/km, minulý týden byla znát pauza, dostal jsem se pouze na 4:47/km.
Neboj se, na Českou Lípu začátkem dubna budeme dobře připraveni, a čas menší než 3h 15m se bude před námi třást smile.

#26 2007-01-09 18:16:21

Mount Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha
Celkem: 6393 km
Web

To Mato: Dík, vytrvalost já hned tak neztratím. Jen mi přijde, že teď, když konečně můžu zase běhat, to není moc radost, ale únavná dřina.

To Mirek K.: Unhošť mě mrzela a začal jsem uvažovat, pokud se dám trochu do kupy, že bych zajel v únoru na maraton do Ostravy (měla by to být rovinka). Tuhle sobotu budu rád, když dám něco přes 20 km +/- 6:00/km. Se společným tréninkem 100% počítám a Č. Lípu musíme pod těch 3:15 dát.

I cesta může být cíl.

#27 2007-01-09 20:18:02

frost Pohlaví - muž
Člen

Na téma sportu  po ATb léčbě jsem se bavil s lékařem intez. péče u nás.Jeho názor je no sport, ale pokud je to nutné a dotyčný rád sportuje, je třeba dát tělu min. 10 dní na regeneraci. Jde tam o self healing mechanismy těla, které musí doplnit vymlácenou flóru ve střevech atp.

Uklidni se Honey bunny.

#28 2007-02-05 14:15:23

Oslík Pohlaví - muž
Člen
Místo: Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Celkem: 6044 km
Pohár Behej.com: 160.4 bodu

Asi jsem chytil průvan a dneska mi dal zubař po shlídnutí výsledků rentgenu antibiotika na zánět dásní. Cítím se v pohodě, jen mě trochu bolí zub. Povídal, že mám jít ve středu na kontrolu... Usuzuju, že mi nic není a dal mi to jen pro jistotu... Jen mě znepokojuje, že řikal něco o "trochu ucpaných dutinách". Tak nevim, jestli vynechat vcelý týden, nebo jen úterý, nebo nic... Ono je přerušit trénink teď docela blbý... Potřebuju natrénovat nejen na Kbely... sad

Už tam budem? smile

#29 2007-02-05 14:16:45

Jecminek.Maselnik Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 4028 km
Web

nejjednodušší bude zavolat zubaři a zeptat se. Já bych po dobu braní anitibiotik netrénoval.

#30 2007-02-05 14:18:10

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Místo: Brno/Havířov
Celkem: 132 km
Web

a raději vynechat týden než zbytek sezóny mít zdravotní problémy

Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími. - forest blog

#31 2007-02-05 14:43:27

Oslík Pohlaví - muž
Člen

díky, já se ho ptal a on mi nabízel propustku, abych byl jenom doma. Ale na druhou stranu mi lékárnice řekla, že je to v pohodě, že to mám brát a můžu si dělat co chci. No asi se ve středu projedu domů a uvidíme, co mi poví...
A na druhoustranu - kdyby mi bylo blbě, nebo to fakt bolelo, ale já se cítím v pohodě... asi vynechám úterý a úseky si dám ve středu... jen nevim, jak to pak půjde s čtvrtečním fartlekem...

Editoval Oslík (2007-02-05 15:07:53)

Už tam budem? smile

#32 2007-02-05 19:18:39

Xixao Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec
Celkem: 150 km

jednou kdysi davno jsem kvuli vikendovemu dvouzavodu prerusil antibiotika a sel na vec, v sobotu kratka trat jeste sla, a v nedeli na dlouhe jsem chcipnul a byl jsem rad ze jsem se doplacal do cile. Doporucoval bych v klidu dobrat, 3-4 dny volna a pak pomaly nabeh.
Neni nad zkusenosti ktere si overi clovek sam na sobe smile

"Why should I practice running slow? I already know how to run slow. I want to learn to run fast. Everyone said, 'Emil, you are a fool!' But when I first won the European Championship, they said: 'Emil, you are a genius!'"

#33 2007-02-05 19:23:10

frost Pohlaví - muž
Člen

PIC lidi Vy jste fakt strašný šílenci. To Vás běh tak baví, že jdete běhat i s ATB léčbou. Já nevím na druhým břehu jsem nebyl tak nevím jestli se tam taky běhá. Ale už jsem to tu psal aktivita s ATB léčbou Vás může ZABÍT!!! Navíc je to zásah do organizmu a ten se z toho musí dostat.  Takže jestli doporučujete běhání i s ATB tak nejste s prominutím nic jinýho než banda pomatenců. Já jsem ještě na běžeckém začátku (3měs.) běžeckou euforii jsem nezažil a chtěl bych, ale co je moc to je moc. A sílu ATB jsem již párkrát viděl (fakt zkušenosti z práce).
BTW brát na to co někomu řekne lékárnice taky není dobrý, protože o fci ATB předepsaných má většinou šajn jen lékař. Už jsem dostal od lékárníka rozporuplné informace.

Uklidni se Honey bunny.

#34 2007-02-05 19:24:01

Oslík Pohlaví - muž
Člen

2 Xixao: Já jsem teď docela v pasti - ať mi ve středu poví cokoliv, mám smůlu. I když mi poví, že je to v pohodě (což mi asi poví, protože mě se to zdá v pohodě už teď), tak musim dobrat ty antibiotika a ty budu žrát do soboty. Ale jestli mi poví, že v pohodě, tak asi budu denně vyklusávat, aby pak nebylo tak těžký vrátit se do tréninkovýho plánu...

Už tam budem? smile

#35 2007-02-05 22:49:16

Tudy Pohlaví - muž
Člen
Místo: Kadaň, Ústí nad Labem
Tento měsíc: 37 km
Minulý měsíc: 208 km
Celkem: 5886 km

ATB je opravdu poslední štace, já měl od 16.-20.1.  virózu (možná chřipka), první tři dny horečky přes 39 °C, lehla celá rodina. Bral jsem jen vit.C a když šla teplota nad 39, tak paralen nebo ibuprofen. V neděli 21.1. jsem byl již bez teplot, ale zbytek rodiny už jel na ATB- zánět průdušek (superinfekce) a do dneška jsou jako mátohy, i když oficiálně již uzdravení. Poprvé po nemoci jsem "běžel" 24.1. (7 km, 6:50 min/km), v dalších dnech jsem postupně zvyšoval objemy km a později i rychlost - dnes už je to OK. Pokud má člověk dýchání v pohodě, může jíst a mluvit, tak ATB ne! A když už není vyhnutí, tak opravdu min. 5 dní běžecké pauzy po dobrání poslední dávky ATB, toť můj názor na věc.

Tudy

#36 2007-02-06 10:35:51

Oslík Pohlaví - muž
Člen

2 Tudy: já sem v pohodě, ale ten zubař se prostě rozhod jinak. ATB mám do soboty. Jestli mi zejtra poví, že je to v pohodě, tak půjdu vyklusat do fitka, v pátek budu doma trénovat odrazy a v neděli vyběhnu. Jestli mi poví, že je to pořád blbý, tak se nedá nic dělat, budu muset sport vynechat... i když nějaký ty kliky, skoky do schodů a podobně si zkusim... to je nejhorší, že se cejtim dneska už naprosto v pohodě a léčim to antibiotikama... :-(

Už tam budem? smile

#37 2007-02-06 12:44:36

Mato Pohlaví - muž
Člen

Ja nemam tak zle skusenosti s ATB. Vacsinou som ich bral na preliecenie nejakych starsich chorob, ci zapalov a pred nasadenim liecby som normalne behal, takze po konzultacii s lekarom som v behani pokracoval. Trosku som znizil intenzitu, ale nevynechal som ju a bol som uplne v pohode, dokonca sa mi po 2. den od zaciatku liecby zacalo hned vyborne behat.
To, co vacsina z Vas zvaluje na atb (malatnost, mizerne pocity pri behani...) je skor dosledok samotnej choroby, kvoli ktorej ste zacali atb brat, ako to, ze beriete lieky. A ta pauza po dobrati atb je skor nutna tiez po chorobe, aby sa organizmus spamatal zo zapalu, ako "kvoli zasahu atb do organizmu". Nevravim, ze atb nie su svinstvo, ale behanie, ci nebehanie to moc neovplyvni. Inak otazky behania-nebehania zasadne konzultujem iba s lekarmi-sportovcami, ktori naozaj vedia o com hovoria. Bezny obvodak, ci internista co si tak maximalne zakope o vikendu futbalek vedia prd o behani a o ucinku nebehania pre zavislych sportovcov smile Nikdy mi ziaden bezec-lekar nezakazal sportovat pocas brania atb, ani ma moc neobmedzoval (snad len, ze povedal- s rozumom, aby zostala telu neregia na boj so zapalom).

#38 2007-02-06 13:15:09

Oslík Pohlaví - muž
Člen

2 Mato: díky, Tvé názory vždy respektuji a vím, že nepíšeš něco, co by nebyla pravda. Já doma (nikdo ze zapojených není doktor) diskutoval možnost běhání s antibiotiky vs. nezačít léčku antibiotiky. Nakonec jsem šel cestou "menšího zla" - brát atb jsem začal, aby mě zubař neposlal kamsi, když se to nezlepší a já povím, že ty atb neberu, ale zkusím běhat i s tím. Půjdu na pás a budu se sakra hlídat, aby z toho nebyla svalová horečka nebo podobně.
Mato, jaká je podle Tebe maximální možná zátěž pokud beru atb ale nic mi není (ani ty zuby mě dneska nebolí)? Já bych řekl, že je to v pohodě. Když má někdo atb na zahojení zlomeného prstu (blbý příklad, ale  lepší mě nenapadá), tak taky nemůže behat?! Aby to ale ten zánět fakt nebyl a nerozšířil se mi při tý zátěži... sad

Už tam budem? smile

#39 2007-02-06 13:46:15

Mato Pohlaví - muž
Člen

Nie som lekar a nezoberiem si Ta na triko, len som napisal, cim sa riadim ja. Neviem, aky tazky ten zapal dasna/zubu bol, ci tam bol hnis, horucky... Pri zuboch by som bol vzdy opatrny a preto tie lieky ber ako mas. Podla mna, ak nemas teploty a inak sa citis sviezo, tak preco si nezabehat? Pouzi vlastny rozum a pocuvaj svoje telo. Neprepinaj sa, ale podla mna je horsie sa stresovat, ze nemozes ist behat a byt nepokojny tyzden, ako si ist zabehat, ak sa dobre citis. Toto je ale iba moj sukromny nazor, rozhodni sa za seba.

#40 2007-02-06 20:05:13

Oslík Pohlaví - muž
Člen

2 Mato: o.k. jasné. Mě o to zas tak nejde, ale šte mě, že mi to sotva začne trochu běhat, měl bych zase stát... uvidíme, co mi zítra poví a jak to půjde či nepůjde. Díky moc všem za rady a zkušenosti!

Už tam budem? smile

Board footer