reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2007-08-31 17:45:14

PRIM Pohlaví - muž
Člen

Kdo máte zkušennosti se Suunto T4, T6 a Polarem RS400sd, RS800sd?

Snažně prosím, kdo máte jakékoliv zkušennosti s těmito sporttestry, napište je! Myslím, že nejen mě, ale i ostatním to pomůže při výběru. Sám už ve svém tréningu cítím, že se potřebuji opřít o nějaká data. Před nedávnem se mi podařilo opět přetrénovat, a tak hledám sporttester, který mi pomůže takovým situacím předejít. Suunto T4 mi přijde uživatelsky nejjednodušší a nejpraktičtější. Sofistikovanější T6 už mě připadá hodně náročná na znalosti fyziologie a alespoň základních tréningových metodik. Otázka je, zda jsem se svými povšechnými znalostmi schopen vlastnosti T6 plně využít. O Polarech jsem zatím nenašel tolik informací, abych byl schopen posoudit jejich vhodnost ve vztahu k Suuntům. Líbí se mi ale, že RS800sd má poměrně drobný foot pod.

Obecná otázka je, jsou vůbec foot pody spolehlivé? Je mi jasné, že přístroje na bázi GPS mají také své limity, ale dá se říci, která koncepce je pro outdoorové běhání praktičtější?

Předpokládám, že v kombinaci s foot pody umožňují všechny přístroje archivovat, veškerá data z tréningového dne (všechny mezičasy, tempa v min./km i v km/h na všech intervalech, výškový profil tratě atd.)

Lze na Suuntech plánovat také intervalový tréning?

Umí některý ze sporttestrů na základě stávající kondice navrhnout optimální tréningový plán pro dosažení konkrétního cíle? Například, když se rozhodnu, pro některý konkrétní marathon například 21.10.?

To už bych chtěl asi moc, že jo?:-)

K této otázce mě svádí právě Suunto T4, které plánuje optimální tréning na následujících 5 dní (otázka je jak přesně). Tento tréning je zaměřen na plynulý růst výkonnosti. Myslím si, že by ale nemělo být úplně těžké připravit v rámci softwaru pro PC několik modelových programů, které se pak do tréningového plánu nahrají. Tuším, že u T6 něco takového asi je?

Předem díky za každý názor, přeci jen si nechci kupovat všechny sporttestry, abych si dělal privátní test.

Otázka je jestli by nemělo smysl, že by správci tohoto serveru koupili od každého kousku jeden a provedli detailní test. Sám bych klidně na takový skutečně nezávislý test přispěl. Možná by se našlo vícero lidí, ale dost možná jsem až příliš naivní. Rozhodně by se část takového testu dala refinancovat i následným odprodejem testovaných přístrojů. To už je ale úplně jiné téma.

Takže ještě jednou děkuji každému, kdo se rozhodne něco k tomuto tématu napsat.

Honza

#2 2007-08-31 19:12:42

8Míra8 Pohlaví - muž
Člen

Re: Kdo máte zkušennosti se Suunto T4, T6 a Polarem RS400sd, RS800sd?

Já vlastním suunto t4, je to můj první sportestr. U tohoto sportesteru oceňuju tréningový plán, když budete podle něj trénovat nikdy se vám nestane že by jste byl přetrénovaný(aspoň u mě se to nestalo), tréningový plán je vždy aktualizován po každém tréningu. Nyní však uvažuji o koupi složitějšího přístroje a to konkrétně polar rs800sd, který podle informací který se se dočetl nabízí spoustu pokročilých funkcí. Jinak sem se suuntem velmi spokojen až na vypouklý sklíčko který je náchylný na škrábance. Foot pod bohužel nevlastním a nikdy jsem nevlatnil. Na suuntech je možné plánovat intervalový tréning.

,,Umí některý ze sporttestrů na základě stávající kondice navrhnout optimální tréningový plán pro dosažení konkrétního cíle? Například, když se rozhodnu, pro některý konkrétní marathon například 21.10.?´´ - suunto t4 ne, je zaměřen na plynulý růst výkonnosti.

#3 2007-08-31 20:38:47

HonzaK Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 213 km

Re: Kdo máte zkušennosti se Suunto T4, T6 a Polarem RS400sd, RS800sd?

Já vlastním sice jenom Polar RS 200sd, ale jsem s ním velmi spokojen. Myslím si, že RS 800sd je velmi dobrá volba, jelikož velmi často navštěvuji stránky www.polarczech.cz a tam jsem si vždy o konkrétním modelu našel vše co jsem chtěl. RS 800 je velmi nadupaný model, na mě až příliš drahý, je s ním dodávaný software Přesné Posuzování Výkonnosti a tam se vyřádí každý kdo chce zvyšovat svou kondici nebo se připravovat na nějakou akci. Já ovšem nehodlám investovat tolik peněz do něčeho co dělám jenom pro radost a dobrou kondici. Další informace se dají sehnat u autorizovaného servisu "allsystem". Hodně zdaru při výběru.

Board footer