první dojmy z těchhle bot...úzké, vysoká vrstva tlumící pěny...to znamená v terénu nestabilní.. tlumení ujde, ale přijde mi že u NB 846 je pocitově dost lepší. podpora klenby je vcelku dobrá.
Doporučil bych pouze na silnici nebo polní rovnou cestu..na křivém terénu to bude fakt o hubu.
Větrání je mizerné, takže v teplém počasí se mi nohy vařily.
Koupil jsem si je hlavně proto, že jsem je našel v jednom shopu v německu za 55,- EUR a po obutí jsem zjistil, že bych je asi snesl. Potřeboval jsem boty na podzimní běhy, takže to nevětrání jsem vlastně chtěl. Nohu mám širokou řekl bych normal a jsem již na hraně únosnosti, takže pro širší chodidla NE.
tedy bota na SILNICI, do STUDENÉHO počasí, ÚZKÉ chodidlo...a samozřejmě normální nebo supinační došlap a aspoň trošku normální klenbu..
jo a za 55,- EUR ano, ale za ceny v ČR ani náhodou..to se najdou mnohem lepší boty myslím.
Editoval slv (2007-09-06 13:37:28)
To, ze Adidas ponuka u Supernovy rozne sirky bot, si si asi nezistil.... Uzke kopyto so zvrskom a vyssia podrazka sposobuje nestabilitu v terenu. Nabuduce si kup o cislo sirsie boty, mozno aj o dve.
Kupoval som rovnaky model pre mojho otca, ktory ma velmi siroku nohu a trpi bunionom a v pohode som mu zohal sirku 3EE+. Existuju aj sirsie modely. Narozdiel od mnohych znaciek, Adidas vyraba aj inu platformu (sirsiu podrazku) pre sirsie boty. Niekt. firmy daju len volnejsiu latku na vrch standardneho kopyta- o vadnosti tohto postupu sa nemusim rozpisovat.
Co sa tyka cien- mas pravdu- ale to je chyba obchodnikov v EU, nie firmy Adidas, kt. rovnake modely predava za morom o 1/3 az 1/2 lacnejsie- nie vo vypredajoch.
to mato: tak to je pro mě opravdu novinka a zaráží mě, že jsem si toho nikde nevšiml. každopádně díky za info. pokud budu s botama jinak spokojenej se teprve uvidí..celkově se mi ale zdaj o dost vyšší ať už budou mít extra šířku nebo ne..bohužel ale musím říct, že jsem si již zkoušel spoustu adidas bot a všechny byly úzké..to všude nabízí standardně jen ty nejužší? možná největší problém je, že prodejci maj málo zboží a ještě o něm nic neví, takže ani nenabídnou širší..prostě sedí nebo nesedí...
Mato psal:
To, ze Adidas ponuka u Supernovy rozne sirky bot, si si asi nezistil....
To je pro mě novinka. Cestovat kvůli botám nebudu, internet je bez možnosti vyzkoušení neznámých modelů riskantní. V českých obchodech jsem zaznamenal dvě šířky bot jen u NB, a to u jediného modelu. Troufám si říct, že si místní obchodníci nechtějí komplikovat život nárůstem skladových položek o různé šířky. Rád bych se pletl.
přesně takhle bych to viděl....nikde jsem se zatím nedočetl o různých šířkách u adidasu. je pravda, že český trh je výrazně omezený a prodavači snad ještě víc, ale třeba se to změní. v německu například jsem naposled navštívil tři sport shopy a v každém měli běžecký pás a oddělení running. prostě jiný svět.