Prosím poraďte, jakou koupit bundu na běhání. Je lepší klasická volná větrovka, pod kterou dám ještě třeba jednu vrstvu, nebo se oplatí koupit bundu na tělo, která neplandá a má nějaký ten neprofuk, či jak se to jmenuje?
U té větrovky mám obavy, že bude na mě poskakovat a bude pod ní foukat, u té bundy na tělo si zas říkám, aby v tom nebyl člověk jak ve svěrací kazajce - dost těžko jsem si zvykal na obtáhlé tričko, nikdy jsem nic takového nenosil a je to pro mě nezvyk. Jo a kupujete bundy s kapucí nebo bez? Kolik je potřeba investovat do běžecké bundy, aby za něco stála? Co byste poradili?
Díky, Petr
Ahoj, nemám moc zkušeností, ale já mám nejlevnější bundu ilumiNITE - cena kolem 1000 Kč, nepromokavá, lehká a když běžíš ve tmě proti autu, tak svítí. Moc těsnou bych nevolil - i když se ti pod ní vejde více vrstev, hodně se propotíš a pak ti v ní bude chaldno. Já tedy doporučuji ilumiNITE, ale je to čistě subjektivní názor, někde je tu o těchto bundách vlákno...
Editoval Oslík (2007-09-27 17:35:44)
Já jsem zrovna dnes vytáhl své zimní oblečení. Mám pogumovanou bundu, která má spoustu různých utahovacích provázků a knoflíků a je mi dostečně volná pro přidání vnitřních vrstev. Hlavně: NEPROFOUKNE... to je pro mě priorita. Dřív jsem běhal třeba s pěti vrstvama, ale foukalo mi na pajšl... Teď mám jen dvě... tři vrstvy, a je mi fajn. Když je velká zima, přidám vrstvu, utáhnu provázky (=zateplení) a svištím si to při stabilní teplotě... pohoda :-)
... jo a koupil jsem jí za 40,-Kč ve frcu :-)
mam crafti bundu s hyperventem (castecny neprofuk). jsem s ni spokojeny. v zime (cca -8 stupnu) beham obvykle ve 3 vrstvach - zateplene triko, mikina a bunda a zima mi jeste nebyla...
pokud te zajima cena, tak ta moje stala nejakych 1100 korun.
Já mám taky bundu od ilumunite, není úplně přiláhavá, rozhodně mi však neplandá. Je bez kapuce. Běhám v ní a dlouhém termotriku a na minulou zimu to zcela stačilo. Teď na podzim jsem jí zase vytáhl a s lehkým tričkem a vyhrnutými rukávy mě chrání před deštěm/větrem. Je to tahle:
http://www.e-levne.com/product_info.php … 14157a90a8