Dobrý den, je mi 17let, chci začít běhat. Budu běhat občas po kachlové dlažbě, ale hlavně podél potoku - tj. po hliněné cestě a také lesem. Prosím poraďte mi, mám normální pronaci, ale na trhu je tolik bot a já vážně nevím které vybrat. Ideální by bylo do 2500 Kč. Děkuji předem Kuba
Ahoj!
Odporúčam http://www.sportovni-pomoc.cz/. Majú tam výpredaj
Mám Mizuno Wave Rider 10 a sú super
Medzi fakt dobré značky patrí aj Asics, New Balance a Saucony
Ostatné by som nekupoval, trebars Adidas- sú to podľa mňa šmejdy.
Tak veľa šťastia pri nakupovaní želá Juro
Ja som tam kupoval Mizuno Wave Rider 10
vcera mi prisli. Su super, a dokonca vyzeraju velmi pekne.
Odporucam
Juro psal:
Ostatné by som nekupoval, trebars Adidas- sú to podľa mňa šmejdy.
Tak to by ma celkom zaujimalo preco si to myslis
Značky ako Adidas, Nike a podobne sú skôr štýlové, pekne vyzerajú
ale títo producenti nevznikli pôvodne na to aby vyrábali obuv pre bežcov
Začali vyrábať bežecké boty len preto, že to začalo byť "v móde"
ale prosím, keď to niekomu vyhovuje...
Editoval Juro (2007-10-11 22:49:35)
Díky za radu, a nebyli by nějaký o pár stovek levnější, tak do těch 2500 Kč
???
Juro psal:
Značky ako Adidas, Nike a podobne sú skôr štýlové, pekne vyzerajú
ale títo producenti nevznikli pôvodne na to aby vyrábali obuv pre bežcov
Začali vyrábať bežecké boty len preto, že to začalo byť "v móde"
ale prosím, keď to niekomu vyhovuje...
Obecně bych si vůbec netroufl tvrdit, že tyhle boty jsou špatné. Historicky tyhle značky vyráběly jako první právě boty pro běžce. Co vím, tak jsou Nike dost vychvalované (hlavně mezi "chrty"
) a Adidasy dost oblíbené hobby běžci (ale nejen těmi). Já osobně nemám zkušenost ani s jednou značkou. Na silnici používám NB a do terénu Asics. Ale ne proto, že by to byly nepřekonatelné značky, nýbrž protože mi prostě sedí. Například Mizuna už jsem měl dva páry a z obou mě bolely nohy, takže se z nich staly boty chodící. Ale není to nic proti značce Mizuno, jen mi prostě nesedly. Každý máme jinou konstrukci pohybového aparátu a každému sedí něco jiného.
Mrkew: New Balance určitě do téhle ceny slušné seženeš a myslím, že i boty jiných značek, když nebudeš chtít ultranový model. Jen si je skutečně pořádně vyzkoušej, jak ti sedí.
Třeba: http://www.newbalance.cz/produkty/produ … amp;skip=8 a další
Editoval koyama (2007-10-12 07:41:54)
No nevim, ale Rider 10 není moc do lesa...
ano to mas pravdu..ja som si to nejak blbo precital. Wave rider 10 sa celkom smykaju uz v rannej rose ![]()
Oh Dae-su psal:
ano to mas pravdu..ja som si to nejak blbo precital. Wave rider 10 sa celkom smykaju uz v rannej rose
Tak co byste teda poradili do 2500Kč ??
Já si třeba nedávno koupil Mizuno Wave Aura, mírně slevněné na 1500. Hlavní je vyzkoušet si boty, jak ti padnou + popř. nechat si poradit v sport.obchodě. Vyzkoušej jestli je bota dobře ohebná a když bude lehká, ještě lepší. Konkrétní typ a značku ti neporadíme asi nikdo, je třeba zkoušet. Když budeš mít nějaký tip, tak tady na fóru o něm možná něco najdeš.Tak šťastnou ruku:)
Kostková dlažba se dává na stojánky letadel, právě kvůli své tvrdosti, to mě učili ve škole. Jestli si nechceš zničit nohy, tak kup dobré boty ve slevě nebo běhej po měkkém v levnějších botech.
Nike a Adidas běžecké boty (musí mít odpruženou i přední část) jsou třeba:
Nike-neutrální: Pegasus, Percept, Vomero; s podporou: Perseus, Structuax
Adidas-neutrální: Supernova Cushion; s podporou: Supernova Response, Supernova Control
Kdyžtak mě opravte
Koupím ty Ridery10, myslím že se to vyplatí ![]()
pokud chces kvalitni boty zavitejte na www.prorun.cz a domluvte se tam. Kvalitni bota, ktera stoji 2500,- v MOC ti daji napr. za 1400-1500,- ja jsem to taky tak udelala. Napis jim proste rovnou jakou ti daji slevu. :-) jak u stankaru. :-)