vl001 psal:
No, já jsem v sebězích tentokrát snížil stupeň sebezáchovy o dva řády, jinak bych totiž nepředběhl Sváťu
Tak to je na VELKOU gratulaci. Mně se to víc než rok na pohárech nepodařilo. Odhaduji, že i body budou nadprůměrné, odměnou za ušmudlané oblečení a mokré boty.
rk psal:
vl001 psal:
No, já jsem v sebězích tentokrát snížil stupeň sebezáchovy o dva řády, jinak bych totiž nepředběhl Sváťu
Tak to je na VELKOU gratulaci. Mně se to víc než rok na pohárech nepodařilo. Odhaduji, že i body budou nadprůměrné, odměnou za ušmudlané oblečení a mokré boty.
Musíš častěji chodit
Sváťa občas běhá z Bohunic na místo závodu, když se mu přidají problémy s terénem, botama a ještě pár dalších, tak se to může podařit ![]()
Priste nesmim vymeknout a jit desitku na cyklostezce nez v takovem zavode, protoze mi nepripadlo, ze by to melo moc spolecneho s behem a ANP jsem atakoval snad jen na te sjezdovce. V bahne se nedokazu odrazit, v sebezich se bojim, fakt zlata draha.
Tak dneska to bylo v Ráječku za "standardních podmínek". Čerstvý poprašek sněhu na vršcích, sluníčko, teplota mírně pod nulou, a silný vítr.
Mé subjektivní dojmy jsou velmi dobré, i když tedy nemohu říct, že bych zde udělal nějakej velkej rekord, ale vzhledem ke změně tratě to vlastně je osobák...
Jak hodnotit novou trať? Patrně je náročnější než loňská. Procentuální zastoupení silnice a asfaltu je menší než loni. Tam, kde trasa vedla po silnici, byl téměř nulový dopravní ruch. Za mírné negativum bych pokládal to, že při prvém výběhu do kopce k lesíku je cesta dosti úzká pro běžce, kteří zde stále ještě běží poměrně málo "roztažení do délky", tedy spíše v houfu, takže problém činilo vyhýbání se s protiběžícími a téměř nebylo možné předbíhání. Za druhé negativum už vůbec pořadatelé nemohou: silný protivítr na štěrkové cestě podél silnice k Ráječku, prostě se ss tím museli běžci vypořádat, jak umějí. V jednom místě mi prudký závan větru způsobil málem podražení nohou (levá o pravou), a také tam skoro nešlo dýchat.
Tím ale postesky končí a zůstává jen příjemný dojem z krásného proběhnutí. Nezbývá než pořadatelům zatleskat internetově, když už jsem to nestihl v reále...
Nějak jsem tam nenašel s mapkou trasou závodu. U tak honosně propagovaného běhu jako je Ráječko a ještě k tomu při změně trasy.... Co se týče protivětru, tak jsem se držel rad holek, které říkaly, že se mám držet skupinky alespoň 5ti lidí. Škoda, že zapomněly připomenout, že je lepší běžet ve skupince poslední, nikoliv první
) Jako tradičně, byl však závod celkově supr.
Myslím, že pořadatelé zvládli organizaci na jedničku. Pro neznalé nebyl problém s příjezdem a parkováním, značení ke startu nešlo přehlédnout, dostatek místa na převlečení ve vyhřáté hale a dodržení časového harmonogramu. Nemuseli jsme dlouho mrznout před startem.
Loňská trať mě vyhovovala víc, byla rychlejší, méně úseků po nezpevněných cestách (naštěstí dnes mrzlo).
První závod po dvou měsících byl pro mě velkou neznámou, takové intenzity jsem letos ještě neběžel (30 minut přes 170, max.182), proto spokojenost s vyrovnanými časy obou kol i s výsledným časem. Za 14 dní máme rychlé Modřice, tam se dá porovnávat s loňskou výkonností.
Už mě to závodění vážně chybělo. ![]()
Délku trati jsem proměřil podle obrázku z propozic a vyšlo mi něco přes 11 km. Je to možný? Tím by se vysvětlovaly poněkud horší časy - vítěz přes 34 minut.
Podle času tipuju, že to bylo delší aspoň o 1/2 km. V tempu jsem se nešetřil ikdyž v sólovém běhu a protivětru...
Ten protivítr byl fakt nepříjemný, v druhém kole jsem toho měl už plné zuby :-) .
Nevíte, kdy se objeví výsledky z Ráječku na webu? Bohužel jsem musel hned po závodu odjet, takže jsem zatím výsledky neviděl.
hugo psal:
Nevíte, kdy se objeví výsledky z Ráječku na webu? Bohužel jsem musel hned po závodu odjet, takže jsem zatím výsledky neviděl.
Jarda Dvořáček posílá výsledky obvykle večer v den závodu mailem. Pošli mu mailíka a zařadí si tě do seznamu. Web má vždy zpoždění, ale během pondělka na něm výsledky bývají.
Ještě k délce trati. Pokud je nákres na ortofotomapě udělán správně, pak je délka opravdu 11100 m (+- 200 m). Pak ovšem bod otočky v nejvyšším místě má nadmořskou výšku asi 360 m, a ne 346. To místo by odpovídalo jakémusi sedlu, kde napravo byl malý kopeček asi 10 metrů vysoký, nalevo svah dále stoupá do lesa. Takže po pár metrech za otočkou bychom po cestě už nestoupali, ale klesali. Profil tratě uvedený pořadatelem nebudí důvěru: jsou tam místy více než 20% stoupání a taková na trati nebyla. Patrně celkové převýšení je vyšší než 170 m, trať rozhodně delší než 10,5 km. Budu-li předpokládat, že značka otočky byla zakreslena o 100-200 m dál než ve skutečnosti byla, vyjde délka trati 10,8-10,9 km a převýšení jen nepatrně více než 170 m.
to Hugo: výsledky jsem našel na http://www.maraton.cz/vysledky/
co se týká délky tratě tak tipuju maximálně tak 10,5 km, víc bych za 38 minut proti tomu větru neuběhl, ale těžko říct.....
Honza Škrdla psal:
to Hugo: výsledky jsem našel na http://www.maraton.cz/vysledky/
Díky, výsledky mě překvapily, čekal jsem, že budu mít podstatně horší čas. Asi si budu muset konečně koupit nějaký lepší časoměr.
Tak v sobotu se běží rovinaté Modřice. Rád bych se zajel kuknout, když má vydržet to teplé počasí. Snad se dám dokupy, menší natažení vazů mě zabránilo účastnit se Rohálovské.
Můžete mě prosím stručně popsat trasu závodu, běží se okruhy po Modřicích nebo jak? Moc díky za odpověď.
Muži běží 3 okruhy, celkem 9700m. Dle mého názoru rychlá, rovinatá i zajímavá trať.
V sobotu bude pořádný fičák, takový malý Kyrill. No snad to stihneme odběhnout, než ta hlavní vlna dorazí. Ale s nárazy okolo 15 m/s třeba s určitostí počítat.
Trať byla mimořádně rychlá (s větrem v zádech) a v při obíhání napadaných větví nebo brodění v kalužích i zajimavá.
Došlo dokonce i na běh pozpátku.
Před startem jsem potkal Vl001, Pavla (tem tentokrát přijel včas) , Explosera. V průběhu druhého kola se ke mě na kole přidal Luckyboy, ale s příchodem prvního poryvu jsme se vzájemně ztratili. Po doběhu do cíle jsem se urychleně převlékl a vyklidil pole, ostatní kluky jsem bohužel neviděl. Pořadatelé se počasí nezalekli a organizace klapala na jedničku.
S časem o dvě minuty pomalejším než vloni jsem spokojený. Co chtít s třetinovým objemem naběhaných km. O intenzitách ani nemluvě.
No jesteze jsem sel dneska jenom pomalejsi tempac, jeste jsme se pred startem divil, proc zrusili Kbely, ale dneska fakt musim dat za pravdu matce, ze jsem debil, ze beham. Ja uz mam z toho useku te rychlostni komunikace fakt hruzu (asi docela logicky, kdyz se pred temi tremi lety stala ta autonehoda tam hned vedle mne), dnes, kdyz me tam zastihlo to krupobiti, tak jsem myslel jen na to, at to proboha do mne nenapere nejaky auto. No a ten zavodnik, co asi zkousel Carmagedon v realu (ale alespon u toho troubil) na jedne z vedlejsich silnic, me teda taky dozral. A stehovaci teda byli taky docela zvlastni spestreni. Jsem zvedav, kdy konecne organizatorum dojde, ze ta Modricka trasa neni uplne idealni.
Myslím, že v Modřicích se prostě jiná trasa vymyslet nedá. Počasí vyšlo parádně. Asi poprvé holkám svítilo sluníčko a chlapům pršelo. Loni to bylo tuším přesně naopak.
Mne však ze všeho nejvíce vadil ten čmoudící předjezdec. Z pohledu diváka (u kratsi trati) to bylo opravdu nechutné.
Tak konečně jsem zažil závod, kdy jsem odjížděl z místa konání dřív než většina běžců doběhne. Není to však mým běžeckým zlepšením, prostě jsem jen jedním z asi třiceti, kteří se rozhodli odběhnout dnes jen dvě kola. Závodit s poletujícími větvemi a tančící popelnicí jsem odmítl ![]()
Pavlis: No, Jura si stezoval, ze to bylo peklo, tak alespon tem ostatnim poradne utekl, aby je od toho smradu usetril.
Foto z 9. závodu Brněnského běžeckého poháru - Běh kolem Myslivny (kategorie mužů a veteránů) na:
http://slajstom.rajce.idnes.cz/2008-03- … _Myslivny/
O foto v plném rozlišení pište na email: slajstom@centrum.cz
Slajstom: Díky, cílové fotografie jsou skvělé, přímo perfektní. Mírný podhled a z doběhu je drama ![]()
rk: Díky za pochvalu fotek. Brzy přibudou další, chystám se na běh Lužánkami, Brno Spring 2008 a Černohorský soudek. Tomáš Šlajs
slajstrom: Skvela prace, konecne mam nakou dobou fotku ze zavodu
Jsem rád, že se fotky líbí.
Včera večer byly přidány fotky z 63. ročníku Běhu Lužánkami: http://slajstom.rajce.idnes.cz/2008-03- … Luzankami/
Přidány fotky z posledního závodu poháru - http://slajstom.rajce.idnes.cz/2008-03- … ky_soudek/
Krásné fotky. Díky. I za trpělivost fotit až do zadních řad ![]()
Dík za super fotky z Lužánek i z přehrady.Odešel mi foťák, takže mám alespoň něco a manželka s dětma může pořádně fandit.
Přidal jsem také pár fotek z Černohorského soudku. Jsou focené z jiného místa trati Bohužel na víc nebyly baterky Najdete je zde na behej.com
Editoval Bohouš (2008-04-01 15:16:23)
Koukam, že je mezi námi nový běžec - čtyřnohý![]()
Editoval Pavlis (2008-04-03 10:22:55)