Jsou k něčemu dobrý pokud se běhá na namrzlém asfaltu, nebo je to stejný jako klasický boty? Pokud je to v nich lepší,můžete doporučit nějaký dobrý typ?
Luboši, jde o to čemu říkáš namrzlý asfalt. Krosový boty jsou dobrý na sněhu a to i na slabší umydlené vrstvě, ale musí být aspoň trochu měkká. Pro asfalt s tenkou a hladkou ledovou glazurou ti asi moc nepomůžou, to jsou pak možná lepší normální silniční boty, pokud možno s měkčí přilnavější podrážkou - tak se to tedy jeví mě osobně, ale mám zkušenosti jen s krosovkama Sauconny, takže někdo ti dá třeba jinou radu.
Krosovy boty maji horsi tlumeni nez normalni boty?
Jj, je to proto, že terén je měkčí než asfalt. Jestli tedy normálními botami myslíš treninkové boty na asfalt... Dodal bych, že na zimu se doporučují i krosovky nové, protože zem bývá zmrzlá (=tvrdší), takže hezky nové boty umazat v zimním marastu a ne až v jarním blátě ![]()
K Tvé původní otázce: myslím, že Mizuno dělá dobré boty na kros, sám mám Wave Blaze a jsem spokojen (i když musím přiznat, že jsem v nich od zimy neběžel - není kde
Ale na čerstvém sněhu se v nich asi běhá lépe - mají lepší záběr a snad ani nejsou tak prodyšné, ale to je subjektivně)
Editoval Oslík (2007-11-30 16:33:11)
Ja som si kupil na zimu Brooks Adrenaline ASR ( All Season Running). Maju pevnejsi zvrsok nez bezne boty a maksiu podrazku s hrubsim dezenom.
Na snehu/lade som ich zatial nemal moznost vyskusat ale na mokrom hladkom asfalte drzia o dost lepsie ako moje ostatne boty ( Mizuno Wave Precision, Asics GT1110 ).
Daji se sehnat specialni bezecke boty s kovovymi hreby v podrazce, neco jako orientacke boty. Myslim ze je vyrabela firma Jalas ale nejsem si jist.
Krosové jsou dle mě lepší na mokrý, lehce zabahněný asfalt pokrytý listím atd, na ledu nepomůže nic ...
Jinak nedoporučuji ovšem své Adidas TR9 - byly tak pěkně odtlumené, že se mi zbortila celá podrážka ke straně a už v nich nemohu běhat. Ale víc jak 2roky jsem je skoro nepoužíval, takže záruka v čoudu. Nicméně je musím pochválit za dobře povedený svršek, všitý jazyk, reflexní prvky apod. Ale to už mi je k prdu ...