Aha...už vím, proč mi nešli smajlíci=)
Tak včera jsem potkala milého páníčka. Svého psa měl na vodítku a s náhubkem. Když viděl že běžím k němu, tak ho chytil za obojek a schoval za sebe. Tak jsem mu pak poděkovala ![]()
Taky vždy nahlas poděkuji majiteli psa. pokud ho evidentně rukou přidrží, abych mohl nerušeně proběhnout kolem.
To já jsem potkal postaršího pána se psem - běželi oba. Jak jsem funěl za nima tak zastavili a nechali mě bezpečně předběhnout. Děkoval jsem nahlas a ještě 20 minut jsem měl dobrý pocit. S psíky a páníčky nemám špatné zkušenosti.
Poslední dobou potkávám ve Hvězdě volně pobíhající psy bez náhubků s páníčky kdo ví kde. Dokonce jsem musel jednoho nakopnout (což mi drásá srdce doteď, neboť psy miluju
). Takže můj názor : když je to malé a štěká, dupnu nejdříve do země a když se i přesto chce seznámit, tak předvedu kopací techniku, za kterou by se nemusel stydět ani Beckham. Povětšinou si to pes při našem dalším střetnutí již rozmyslí. No a u větších psů zastavím a seřvu pánička na tři doby. Občas se najde i pes-běžec, naposledy to byl bígl, který se ujal role mého osobního pacemakera a dotáhl mě do cíle ![]()
choliv psal:
Poslední dobou potkávám ve Hvězdě volně pobíhající psy bez náhubků s páníčky kdo ví kde. Dokonce jsem musel jednoho nakopnout (což mi drásá srdce doteď, neboť psy miluju
). Takže můj názor : když je to malé a štěká, dupnu nejdříve do země a když se i přesto chce seznámit, tak předvedu kopací techniku, za kterou by se nemusel stydět ani Beckham. Povětšinou si to pes při našem dalším střetnutí již rozmyslí. No a u větších psů zastavím a seřvu pánička na tři doby. Občas se najde i pes-běžec, naposledy to byl bígl, který se ujal role mého osobního pacemakera a dotáhl mě do cíle
A to běháš v kopačkách? ![]()
Když jsem začínal běhat, tak jsem pod dojmy zdejší diskuse koupil pro jistotu pepřák (inspirací mi byl zejména Mirek Kostlivý
). Běhám z 99% ve Stromovce, kde je psů dost, ale musím říct (i zaklepat), že zatím sem žádný problém neměl. Je fakt, že se tomu snažím i trochu předcházet - když vypadá pes potecionálně problematicky, raději zpomalím. Zatím se po mě ještě žádný neohnal. Když někdo vidí, že se blížím a psa si zavolá a přidrží, vždycky poděkuju.
Zatím tedy blbou zkušenost z běhání nemám, pepřák už tak 2 měsíce leží doma na poličce. Snad tam už zůstane. V 16 mě na inlinech rafnul dobrman, a od té doby jsem k psům obezřetný. Udělal to tenkrát mrcha zákeřně zezadu, a když jsem si páníčkovi stěžoval, málem jsem dostal naloženo i od něho...
To je právě ono, oni koušou jenom zezadu, a potom utíkají k páníčkovi, aby se za něj schovali! Jinak Stromovku pokládám za bezpečnou oázu, tam jsou psi na běžce zvyklí. Ale trénovali tam jednou chodci, a co vyprávěl Miloš, tak skupinky běžců si jeden pes nevšímal, ale jednoho chodce kousl. Samozřejmě že zezadu. Bohužel jsem tam zrovna na společný trénink chyběl, takže jsem ten pepřák na něj použít nemohl.
Editoval Mirek Kostlivý (2008-10-10 16:36:12)