reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#161 2006-10-20 13:26:27

Alena Pohlaví - žena
Člen
Místo: Beroun

Re: Běh a psi

Mirek Kostlivý psal:

pug psal:

Fčera jsem byl při večerním výběhu strachy po... až za ušima. Koupil jsem si totiž čelovku a samozřejmě jsem byl nedočkavý na to, jaký to bude. Zapnul jsem si blikání a běžel běžel, pak jsem uviděl, jak se ke mně s blikajícíma očima blíží bleskově VELKÝ pes. Tak jsem zastavil a čekal co bude. Pes štěkal asi z metrové vzdálenosti, panička si asi po 5-ti min přišla pro psa a odvedla ho. Tak jse běžel dál a asi po 100 metrech pecka na záda jak z děla a ten samý pes mi řval do obličeje. Paní na něho volala, on neposlouchal, tak přišla a sundala si ho ze mně. Když jsem jí oznámil že bych jí za to nejradši dal po hubě, tak na mne začala křičet, že vypadám s tou baterkou divně a že se nemůžu divit, že pejsek je nervózní. Zbalila psa a zmizela jak pára nad hrncem. Propadl jsem deziluzi a připadám si jako kretén.

Pořád tvrdím, že větší nebezpečí než automobil na silnici, je nevychovaný pes. Vždycky když mě kousnul, tak majitelé tvrdili: "Nedivte se, že vás kousnul, když běžíte". A jako největší kretén jsem si připadal na místní strážnici u nás, kde jsem to strážcům veřejného pořádku nahlašoval.
Proto je pro mě lepší kvalitní sprej než dobrá čelovka (ale nic proti ní!).
Takže buď rád, že tě nekousnul, nakonec by stejně všichni tvrdili, že si za to můžeš sám: "On běží a ještě si tak divně svítí, tak čemu se diví?!"

Měl ji nechat odejít a pak jí taky skočit na hrb smile - chtěla bych vidět, jak by se jí to líbilo a aspoň by si to nána zapamatovala. Ale tam je problém ten čokl....

#162 2006-10-20 13:36:57

lastboyscout Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 8176 km
Pohár Behej.com: 152.1 bodu

Mirek Kostlivý psal:

pug psal:

Fčera jsem byl při večerním výběhu strachy po... až za ušima. Koupil jsem si totiž čelovku a samozřejmě jsem byl nedočkavý na to, jaký to bude. Zapnul jsem si blikání a běžel běžel, pak jsem uviděl, jak se ke mně s blikajícíma očima blíží bleskově VELKÝ pes. Tak jsem zastavil a čekal co bude. Pes štěkal asi z metrové vzdálenosti, panička si asi po 5-ti min přišla pro psa a odvedla ho. Tak jse běžel dál a asi po 100 metrech pecka na záda jak z děla a ten samý pes mi řval do obličeje. Paní na něho volala, on neposlouchal, tak přišla a sundala si ho ze mně. Když jsem jí oznámil že bych jí za to nejradši dal po hubě, tak na mne začala křičet, že vypadám s tou baterkou divně a že se nemůžu divit, že pejsek je nervózní. Zbalila psa a zmizela jak pára nad hrncem. Propadl jsem deziluzi a připadám si jako kretén.

Pořád tvrdím, že větší nebezpečí než automobil na silnici, je nevychovaný pes. Vždycky když mě kousnul, tak majitelé tvrdili: "Nedivte se, že vás kousnul, když běžíte". A jako největší kretén jsem si připadal na místní strážnici u nás, kde jsem to strážcům veřejného pořádku nahlašoval.
Proto je pro mě lepší kvalitní sprej než dobrá čelovka (ale nic proti ní!).
Takže buď rád, že tě nekousnul, nakonec by stejně všichni tvrdili, že si za to můžeš sám: "On běží a ještě si tak divně svítí, tak čemu se diví?!"

Panička je prase a ty si jako kretén připadat opravdu nemusíš. Doporučuji některý z obraných sprejů a nechci aby to vyznělo ošklivě, ale v tomhle případě by si ho zasloužila pocítit i panička...
Kamarád triatlonista po večerech běhá s lehkou Berettou - ale tudy cesta asi nevede :-)

The sky is blue, water is wet, women have secrets. Who gives a fuck?
السماء زرقاء, ماء مبلّلة, نساء يتلقّون أسرار. الذي يعطي

#163 2006-10-20 14:53:42

dees Pohlaví - žena
Člen
Místo: Praha
Tento měsíc: 12 km
Minulý měsíc: 119 km
Celkem: 3495 km

Nejvetsi problem jsou nevychovani panicci... Tuhle jsem jednu slecnu pozadala, zda by si mohla psa chytit, nez probehnu (nastesti na tu zadost aspon 80% lidi reaguje kladne a ochotne) a dozvedela jsem se, ze jsem "nejaka krava" ...

Příště poběžíme tu hodinovku rychleji, ať to máme dřív za sebou.

#164 2006-10-20 19:32:12

drzmar Pohlaví - muž
Člen
Místo: Kostelec nad Orlicí

Jojo, se psama mám také zkušenosti. Na podzim léta páně 2004 jsem začal trénovat na PIM na rok 2005, nejdříve na kole, potom jsem chtěl běhat. Mé snažení bylo u konce asi po 14 dnech, kdy jsem projížděl kolem jakéhosi domu s krásnou zahradou a plotem. Za plotem dva velcí pejskové. Když jsem si všiml, že je otevřená brána do zahrady, byl už jeden vedle mě a ochutnal mé lýtko, nebylo to nejhorší, ale 3 měsíce jsem byl doma. Zlatá auta... Nakonec jsem PIM absolvoval, ale bez přípravy :-(  Přiznám se, že jsem šťastnější, když je pes na vodítku a s košíkem. Bohužel to každá obec řeší vyhláškou, některé ji ani nemají.

#165 2006-12-22 12:20:39

Mirek Kostlivý Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 12 - Modřany
Tento měsíc: 90 km
Minulý měsíc: 298 km
Celkem: 23385 km
Pohár Behej.com: 372.7 bodu

dees psal:

Dneska jsem se rano odhodlavala tak dlouho, az jsem znovu usnula a zaspala:-). Ale tuhle se do me u Vltavy zase malem zakousl pes a veskera motivace je prebita obavami... Uz se tesim na vanoce domu, tam se snad vykopu, na malem meste je taky malo a mensich psu.

Pozor na psy v blízkosti svátků! Lidi jsou z nich nervózní a přenášejí to na psy. Zrovna dneska jsem potkal pána s dobrmanem. Poprvé, když byl ještě na vodítku, si mě nevšímal. Ale za chvíli, když ho pán vypustil na volno, tak okolo mě začal pobíhat a štěkat. Pán byl 50m daleko, a i když na něj volal, tak ho vůbec neposlouchal! Bohužel mě
sprej došel, ale pes naštěstí neměl chuť mě kousat.

#166 2006-12-22 13:53:31

johari Pohlaví - žena
Člen
Místo: Praha, Zdiměřice

Beham se svym psem a je to v pohode. Muj pes posloucha na slovo a kdyz bezime, tak si vsima jen me. Kdyz nebezime, a kolem nekdo probehne, tak si dotycneho bezce vubec nevsima.. proste chape, ze se nebezi... Problem casto nevidim v psech, nybrz v jejich majitelich, kteri si nedokazi psa vycvicit tak, aby je poslouchal.. Navic kdyz si nekdo poridi krysu a ne psa, tak se nemuze divit, ze to nejde vycvicit. Takovi jorksiraci nebo civavy se mi vesi na nohavice i kdyz nebezim... Ale vlastne mi vice vadi vsudypritomni motajici se lide nez psi ;-)..

#167 2006-12-22 14:15:03

Frajer Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha(Prokopák, ale i jinde..)
Web

Jaký pán takový pes........

#168 2006-12-22 17:23:24

VILDA Pohlaví - muž
Člen
Místo: Plzeň
Celkem: 5023 km

Mirek Kostlivý psal:

dees psal:

Dneska jsem se rano odhodlavala tak dlouho, az jsem znovu usnula a zaspala:-). Ale tuhle se do me u Vltavy zase malem zakousl pes a veskera motivace je prebita obavami... Uz se tesim na vanoce domu, tam se snad vykopu, na malem meste je taky malo a mensich psu.

Pozor na psy v blízkosti svátků! Lidi jsou z nich nervózní a přenášejí to na psy. Zrovna dneska jsem potkal pána s dobrmanem. Poprvé, když byl ještě na vodítku, si mě nevšímal. Ale za chvíli, když ho pán vypustil na volno, tak okolo mě začal pobíhat a štěkat. Pán byl 50m daleko, a i když na něj volal, tak ho vůbec neposlouchal! Bohužel mě
sprej došel, ale pes naštěstí neměl chuť mě kousat.

Mirku příště si nezapomeň vyndat ze zadní kapsy tu krvavou tlačenku:-). Ten pes je také jenou člověk.

#169 2007-01-15 19:31:04

Člen

frost psal:

VlastaK psal:

milan psal:

Nebyl bych si tak jistý,existuje pepřový spray...

Malá poznámka. Pepřový sprej neexistuje. Tento název se v Česku ujal špatným přeložením z angličtiny z názvu pepper spray. Pepper znamená v angličtině paprika. Na výrobu pepper spreje se používají kajánské papriky, nikoli pepř. Ale to na jeho účinnosti nic nemění ;-)

Já bych do toho nechtěl rejt, nejsem velkej lingvista, ale pepper je i pepř. Znám spíš pojem kájenský pepř či koření?

Podle anglicko-českého slovníku PRODICT 2002 má slovo "pepper" dva významy: 1. pepř (zrnka i mletý) a 2. paprika 3. opepřit, okořenit pepřem.
Jinak výrobek FOG, s kterým běhám, je opravdu označen jako "pepřový aerosolový obranný sprej" a obsahuje:
5-10% Capsicum a Butyldiglycol.

#170 2007-01-15 20:47:02

VlastaK Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha, Český Těšín
Minulý měsíc: 330 km
Celkem: 8396 km

Mirku, tak si nám naše téma o pepřovém spreji přesunul trošku jinam. Já už Frostovi odpověděl v tom původním tématu.
Označení "pepřový aerosolový sprej" je v Česku naprosto běžné. Vžilo se to tak a každý ví, o co jde. Představ si, že bys šel do obchodu a tam viděl nápis "paprikový sprej". Myslím si, že by sis ho nekoupil nebo jo?
To capsicum, o kterém píšeš, že obsahuje, to je právě ta paprika. Nikdy jsem ji nechutnal a ani neviděl, ale myslím, že bude ostřejší než naše feferónky :-)
Jinak to, že v pepřovém spreji je paprika a ne pepř jsem si nevymyslel, ale dočetl jsem se to ve skriptech při přípravě na zkoušku. Jedním z okruhu zkouškových otázek byly "nesmrtící zbraně" a tam byl popis těch různých sajrajtů, které lidé na sebe navzájem stříkají, jako je CN, CS a pepřové spreje...
Já osobně jsem nikdy žádný sprej nepoužil a doufám, že ani nebudu muset použít, a ani ho nenosím.

Vítězství nespočívá v tom, že nikdy neupadneme, ale v tom, že když upadneme, tak pokaždé zase vstaneme

#171 2007-01-15 21:21:37

Pavel Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno

To mi připomíná můj pár let starý referát do chemie - alkaloid kapsaicin a ostrost chilipapriček měřená ve Scovilleho jednotkách...tehdy jsem zjistil, že na moje poměry superostré jalapeños se v Mexiku prý řadí k těm méně pálivým.

A to už je silně OT, takže k místnímu tématu. Musím zaklepat, pes mě ještě nikdy nekousl. Občas se mi akorát nějaký plete pod nohy, ale tipl bych, že v dost případech se prostě chcou proběhnout se mnou. Mám zkušenost, že nejvíc agresívní jsou malí psíci tak do velikosti jezevčíka - těm stačí jenom naznačit možnost nakopnutí a rozmyslí si to. Zvláštní, že dogy atd., před kterými bych si teda machrovat netroufl, nemají potřebu nějak útočit, respektive mě se to ještě nikdy nestalo, jak to tady čtu, tak některé příhody ostatních jsou horší.

#172 2007-01-15 22:31:02

Luckyboy Pohlaví - muž
Člen
Místo: Zdar nad Sazavou, Brno
Celkem: 2784 km
Web

to ja minuly tyden mel takovy "infarktovy" psi zaiztek. on ho teda mel mozna spis ten pes big_smile ale to tezko rict. bezel sem kolem reky smerem na rivieru a u antroposu sem slysel kriceni a piskani = pitomy majitel psa ktery si ho nechal utect a tak sem zbystril vytahnul spray a bezel sem dal s tim ze pejsek si pobiha nekde po parku. on ale nepobihal po parku ale potkal sem ho az dal ve tme. zastavil sem on taky a tak minutu sme na sebe koukali a ja mu domlouval ze je to hodnej krasnej pejsek a ze prece nechce abych na nem vyzkousel spray... on teda vypadal ze ma ze me dost nahnano a je nestastnej z toho ze se ztratil. pak uslysel dalsi zoufaly krik sveho majitele a myslim ze jeste rad za nim odbehnul smile a ja mohl v klidu a nerusene pokracovat dal. bejt to ale zlej vlcak tak bych tedka byl mozna nekde pokousanej v nemocnici

#173 2007-01-17 19:49:59

Honzas Pohlaví - muž
Člen

Ahoj,beham už docela dlouho,ale jeste sem nikdy nepotkal psa,a proto sem jeste nemyslel na nejakou tu prevenci........Stalo se mi to poprve pred par dny,naštesti sem utek,nebot to nebylo na otevrenym miste,ale chci se zeptat ,jestli neni lepsi nosit rteba s sebou nejaky nuž misto spreje??precejenom s nožem bych se citil bezpecneji....?

#174 2007-01-17 20:43:24

Devce Pohlaví - žena
Člen
Místo: Ústí nad Orlicí
Celkem: 1601 km
Web

Doporucuju nejen nuz, ale i legalne drzenou pistoli, popripade delobuchy a jinou i nezabavnou pyrotechniku...a mozna i vycvik u specialnich jednotek. Podle me je dobra volba ten sprej, ma preci jen nejaky rozptyl a je dost pravdepodobny, ze to psa odradi. Dost dobre si neumim predstavit, jak by ses chtel branit nozem?? Myslis, ze kdyz se do psa tim nozem nahodou trefis, tak utece??

Všechno jde, když se chce....

#175 2007-01-17 20:57:58

toro Pohlaví - muž
Člen
Místo: Jílové (to u Děčína)
Celkem: 1855 km
Web

Venuji se kynologii a vycviku psu uz dlouho, mam belgicaka (ostry vetsi pes - 30 kg), ktery ma za sebou uspesne hodne vystav a titulu. Nechapu co tim nozem nebo delobuchy zamyslite, ale jestli chcete psovi naznacit, ze se fakt chcete prat na krev, tak OK. Zakladni rozdeleni je vychovany vs. nevychovany pes a zodpovedny vs. nezodpovedny majitel. Pokud se nerozhodne mi nekdo jednu ubalit, tak muj pes bude tapat vedle me, bez kosiku bez voditka a necha se pohladit a je to rozomilej andilek. Pokud nekdo se rozhodne ze na me vztahne ruku tak ten pes zautoci a ja s nim nic nezmuzu. Polozil by za mne zivot. Proto ho nikde (krome cvicaku) bez voditka nevodim. Jestli se ale setkate s nevychovanym psem a nezodpovednym majitelem jste nahrany, ten pes si udela co chce a majitel muze kricet "pojd sem" nebo naivne "k noze" jak chce. Zvladnu toho sveho bez problemu ale bojim se i polovicniho ciziho. Neberte to na lehkou vahu.

Jestliže jde vše podle plánu, stala se někde chyba. Blog - Bezici Toro

#176 2007-01-17 21:14:36

Devce Pohlaví - žena
Člen
Web

Toro: z me strany byla ta prvni veta ironie, predstava, ze se psovi branim nozem mi prijde ponekud smesna, obzvlast kdyz jde o velkeho a silneho psa

#177 2007-01-22 10:13:28

vkuzel Pohlaví - muž
Člen
Místo: Pardubice/Jičín
Minulý měsíc: 48 km
Celkem: 4593 km

Pche běhejte v rytířský zbroji jako já a žádný pokousání vám hrozit nebude.

#178 2007-01-24 23:36:10

vannetka Pohlaví - žena
Člen

Já žasnu co tady čtu a zároveň si neodpustím odpověď. Mám doma dva vychované psy a ani jeden neobtěžuje běžce. Stalo se nám teda jednou, že nám (štěně) začalo štěkat na pána, který právě probíhal kolem, ale já se samozřejmě omluvila a psa odchytla. Od té doby to už nikdy neudělal. Nedokážu si představit, že by na něj ten magor vytáhl nůž a pobodal ho.
Problém není ve psech, ale v socializaci a výcviku majitele. Proto používejte pepřák na majitele a né na psa!!!

#179 2007-01-24 23:38:12

vannetka Pohlaví - žena
Člen

Přiznám se, že jsem šťastnější, když je pes na vodítku a s košíkem. Bohužel to každá obec řeší vyhláškou, některé ji ani nemají.

Nehodlám svého psa odsoudit k doživotnímu týrání na vodítku a s košíkem. Nikoho neubtěžuje!!!!!!

#180 2007-01-25 00:07:35

Luckyboy Pohlaví - muž
Člen
Místo: Zdar nad Sazavou, Brno
Celkem: 2784 km
Web

to vannetka: to ze ma sprej schytat majitel psa je jasny, ale nerad bych se dockal zaloby a pak mu jeste cosi platil... upozornuji ze jsem na psa sprej jeste nepouzil a ani nechcu abych musel, ale nekolikrat k tomu bylo uz dost blizko...

a ke psum bez voditka ci kosiku. kosik z dalky nejde stejne videt, takze i tak musim bud zpomalit nebo zastavit a psa sledovat jak se bude chovat. a pokud neni na voditku, tak jak ja mam vedet, ze je hodnej a nic me neudela? `a kdyz musim kvuli tomuhle na 2 kilometrech 4x zastavovat, tak z toho opravdu nemam vubec radost. neco jineho je kdyz majitel sleduje okoli a jakmile me uvidi tak si psa zavola a chytne ho za obojek... to jim kolikrat i dekuju, i kdyz by to mela byt samozrejmost, ale takovychto rozumnych majitelu psu je opravdu malo.

ale co me dokaze pobavit jsou stenata smile kdybych chtel tak uz jich mam par doma protoze jak kolem nich probehnu tak automaticky bezej se mnou a na sveho panicka absolutne nereaguji, protoze maji konecne nekoho za kym muzou pelasit...

#181 2007-01-25 14:06:11

vannetka Pohlaví - žena
Člen

Já tě chápu, ale zase na druhou stranu já taky nevytáhnu sprej na každého velkého chlapa co v lese potkám. A kde mám jistotu, že nebude obtěžovat? Trošku uhozený příklad, ale je to podobné.

Jen chci upozornit, že sprejem jim poleptáte sliznici a můžete je na do smrti připravit o čich.

Já mám své psy vychované, většinou chodí na volno a nikoho neobtěžují. Proto bych byla velice nerada aby mi na ně vytáhl nějaký běžec kudlu nebo sprej jen proto, že ho jiný pes obtěžoval.
Tímhle toho psa zničíte a pak je velká pravděpodobnost, že příště toho běžce opravdu pokouše (on mu přece ublížil tak se bude bránit předem)!!!!!

#182 2007-01-25 14:18:29

pug Pohlaví - muž
Člen

vannetka psal:

Jen chci upozornit, že sprejem jim poleptáte sliznici a můžete je na do smrti připravit o čich.

Tak to upozorňujete špatně. U živočichů (i člověka) je čich jediným smyslem, který idkyž je totálně poškozen, je po čase obnoven. Může za to schopnost speciálního typu neuronu, který čichový vjem zprostředkovává (tvrzení má svá omezení, ale pro tento případ nedůležitá). To jen, aby se tu nešířila hmla.

#183 2007-01-25 14:19:17

vannetka Pohlaví - žena
Člen

Tohle je chyba majitele a né psa!!! Plné útulky, nevychovaní psi, plný park výkalů, uvázání psi v lesích, psi žijící ve vlastních výkalech je jen a jen práce lidí!!!!!!

#184 2007-01-25 14:21:40

vannetka Pohlaví - žena
Člen

pug 
sprejem napadneš sliznici...oči, nos. Dojdi se pak podívat na veterinu jak ten pes vypadá

#185 2007-01-25 14:35:14

pug Pohlaví - muž
Člen

Nezpochybňuji tvrzení, že to psu ublíží. Zpochybňuji tvrzení, že pes nadosmrti přijde o čich.
Dojdi si někdy na chirurgii podívat, jak vypadá pokousaný běžec. Mám-li si vybrat, jestli pude do kelu moje lýtko nebo psovo oko, pak volba je ve prospěch celistvosti mé nohy. V momentě, kdy mi pes vysí na noze, přijde mi efektivnější fouknout na psa, než na majitele, který většinou ani není v dohledu.

#186 2007-01-25 14:40:22

dees Pohlaví - žena
Člen

to vannetka: Bohuzel existence slusnych majitelu vycvicenych psu (i kdyz vim, ze takovi jsou) neni dostatecne padnym duvodem pro to, aby clovek bez obav probehl kolem jakehokoliv psa. Ja osobne za slusneho majitele psa povazuji takoveho, ktery ho ma radne uvazaneho na voditku. Taktez dekuji vsem pejskarum, kteri si psa pridrzi, kdyz probiham okolo-vzdycky na ne volam uz z dalky, a ac prosim, setkavam se casto s urazenymi, ba sprostymi reakcemi (viz i vyse v diskuzi). Obcas dekuji i lidem, kteri maji psa na voditku.

Pokud clovek nechce psa odsuzovat k celozivotnimu utrpeni na voditku (a tento nazor ma jiste jiz pred tim, nez si psa kupuje), nemel by si ho porizovat, pokud k nemu nema i dostatecne velikou zahradu. Zduvodnovat posleze nedostatek ohleduplnosti slovy: "Chudak pejsek taky potrebuje trochu pohybu." dokaze i me docela nakrknout.

(A rovnez by mi byl milejsi prskajici pes nez prokousnute lytko, nicmene s peprakem nebeham.)

Editoval dees (2007-01-25 15:16:59)

#187 2007-01-25 14:44:54

Jecminek.Maselnik Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 4028 km
Web

musím říct, že mi příjde ještě daleko lepší fouknout na psa chvilku před tím, než pes do nohy kousne. Sám psa mám, moc poslušný není a tak bez vodítka ani ránu. Nedokážu si představit, že by někdo ohrozil psa, který běžci nevěnuje pozornost. Problém je v tom, že když už pes po mně skáče a jeho majitel volá z dvousetmetrové vzdálenosti: "nebojte on je hodný", tak jsem minimálně jako prase od bahna, což mi taky vadí a už mně takový pes jednou kousl.
Add pepřák patří na majitele: s tím je možné teoreticky souhlasit, ale málokdy má snahu mi žrát lýtko majitel.

#188 2007-01-25 14:56:10

alfun Pohlaví - muž
Člen
Místo: Pardubice/Vrchlabí

Neváhl bych na toho psa sprej použít ať je pak s ním co chce... lepší než se nechat pokousat. Já ale bohužel se sprejem neběhám, ale taky ty psy nepotkávám tak často. Včera ale zrovna jeden byl na vodítku, ale to vodítko bylo 5m dlouhý jako by si toho psa nemohla přitáhnout k sobě...

#189 2007-01-25 15:42:12

Devce Pohlaví - žena
Člen
Web

Kdyz procitam vase prispevky, tak jsem stastna, ze jsem se prestehovala na vesnici a jedinym bezcem jsem tu ja:) Beham furt s mym obrim psem a vzdy bez voditka, jen s kosikem a akorat pres vesnice na snure a za cely rok se mi nestalo, ze bychom meli problem. Ale snazim se vybirat takovy trasy, kde je sance nekoho potkat skoro nulova. Ale musim rict, ze kdyz jsme loni byli na horskym maratonu na Pustevnach, ktery poradal Roman Balaz (vyborny bezec, se psem i bez psa:), a bezeli to lidi jak se psy, tak maratonci, tak to bylo moc fajn a kdyby takovych zavodu bylo vic, tak by nas to mozna vedlo k vetsi toleranci na obou stranach.

To vannetka: zkus se take nekdy vzit do situace, kdy na ceste proti tobe bezi pes a majitel nikde, sama psa mam a moc se jich nebojim, ale tohle jsem zazila i s kousnutim a prijemny to nebylo... pak zrejme zauvazujes nad tim, proc bezci maji po kapsach peprove spreje. Driv me tady tahle diskuse taky docela stvala, ale chce to asi i pohled z druhe strany:)

To dees: je velkym omylem, ze k porizeni psa je nutna zahrada:) pes potrebuje pohyb, tj. chodit s nim na prochazky, na kolo, bezky, cvicak atd. a ne nechat ho hnit na zahrade a myslet si, ze to mu na pohyb staci

#190 2007-01-25 18:43:40

Lubos J Pohlaví - muž
Člen
Místo: Plzeň - Chotíkov
Celkem: 1669 km

Devce - posli, prosim, odkaz na ten horsky maraton Pustevny. Nebo kdy a kde to je. Bylo by to zajimave pro spoustu lidí i jejich psů. Díky moc.

#191 2007-01-25 18:45:24

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Místo: Brno/Havířov
Celkem: 132 km
Web

Lubos J psal:

Devce - posli, prosim, odkaz na ten horsky maraton Pustevny. Nebo kdy a kde to je. Bylo by to zajimave pro spoustu lidí i jejich psů. Díky moc.

nejsem sice Devce ;-) http://www.balazteam.estranky.cz/

Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími. - forest blog

#192 2007-01-25 18:56:47

dees Pohlaví - žena
Člen

To Devce: Nerikam vyslovne, ze je k porizeni psa nutna zahrada. Ale nechci pak poslouchat, ze branim v rozbehu pejskovi, ktery je chudacek cely den zavreny v panelaku... Mam bohuzel fobii (ne obycejny strach) za kterou mohou hlavne nezodpovedni majitele... Snazim se byt tolerantni, ale jde to ztuha, kdyz me setkani se psem vzdy paralyzuje...

Editoval dees (2007-01-25 19:00:27)

#193 2007-01-25 19:18:37

Člen

Protože jsem zrovna dneska před během vyzkoušel funkčnost svého spreje (stříknul jsem to na zkoušku na zeď), tak mohu potvrdit, že účinek na psa musí být opravdu zdrcující. Úplně mi stačil ten závan, který na mě dolehnul díky průvanu, a kterého jsem se nadechnul. Pálilo to jak čert. Paradoxní je, že to na mě ulpělo tak, že to přimělo dva psy, které jsem při běhu u Vltavy mezi Modřany a Podolím potkal, k zuřivém štěkotu na mě! A to jeden z nich měl v hubě gumový míček od pána. Druhý pes se u mě zastavil a vztekle na mě štěkal, asi si říkal, čím ten člověk divně smrdí? Ale ani jednou jsem neměl srdce to použít. Přeci jenom od posledního kousnutí uplynul už rok. A jak se říká, čas vše zahojí smile.

#194 2007-01-25 19:43:55

Devce Pohlaví - žena
Člen
Web

To Lubos J.: odkaz uz poslal forest:) a na strankach je i zalozka Tour De Beskydy 2007 a to by pro lidi, kteri behaji se psem mohlo byt zajimavy... jsou to midove zavody a nemusis sebou tahnout bagl se spacakem a dalsima vecma jako na klasickem longovem dogtrekkingu...

#195 2007-01-25 19:46:55

Devce Pohlaví - žena
Člen
Web

Mirek Kostlivý psal:

Protože jsem zrovna dneska před během vyzkoušel funkčnost svého spreje (stříknul jsem to na zkoušku na zeď), tak mohu potvrdit, že účinek na psa musí být opravdu zdrcující. Úplně mi stačil ten závan, který na mě dolehnul díky průvanu, a kterého jsem se nadechnul. Pálilo to jak čert. Paradoxní je, že to na mě ulpělo tak, že to přimělo dva psy, které jsem při běhu u Vltavy mezi Modřany a Podolím potkal, k zuřivém štěkotu na mě! A to jeden z nich měl v hubě gumový míček od pána. Druhý pes se u mě zastavil a vztekle na mě štěkal, asi si říkal, čím ten člověk divně smrdí? Ale ani jednou jsem neměl srdce to použít. Přeci jenom od posledního kousnutí uplynul už rok. A jak se říká, čas vše zahojí smile.

Mirku, tak tenhle prispevek me docela pobavil:)

#196 2007-01-25 21:56:18

vannetka Pohlaví - žena
Člen

Já Vás samozřejmě chápu, ale snažím se také ukázat pohled z druhé strany. Aby pes byl vyrovnaný a hodný tak musí být socializovaný tzn. dostat se v mládí do všech možných situací aby pak na ně v dospělosti reagoval bez problémů. Socializaci pes na zahradě ani na vodítku s košíkem nikdy nezíská. U takového psa je pak pravděpodobné, že se jednou utrhne a opravdu někoho pokouše.

A i já byla napadena dvěma rotvíky takže mám představu jaké to je.

#197 2007-01-26 10:54:12

dees Pohlaví - žena
Člen

:-) Tak si ty psy prosim socializujte nekde, kde nebeham:-). A Mirkovi tise zavidim, ze ho cas leci-ja si snad budu muset zajit k psychiatrovi, treba mi da nejake tabletky proti psum:-).

#198 2007-01-26 11:17:46

vannetka Pohlaví - žena
Člen

Dobra dobrá..........moji hafani nikoho neobtěžují (u dětí je přivolávám, když se někdo bojí psů tak mu necpu, že je pes hodný, běžce ignorují) a jestli je nějaký pošahaný běžec bezdůvodně napadne tak ho vezmu paralizérem po hubě!!!!

#199 2007-01-26 14:39:32

VILDA Pohlaví - muž
Člen
Místo: Plzeň
Celkem: 5023 km

vannetka psal:

Dobra dobrá..........moji hafani nikoho neobtěžují (u dětí je přivolávám, když se někdo bojí psů tak mu necpu, že je pes hodný, běžce ignorují) a jestli je nějaký pošahaný běžec bezdůvodně napadne tak ho vezmu paralizérem po hubě!!!!

Vannetko u tebe jsem si jistý, že jsi Devce / máš to u své přezdívky označené /. Na své pravidelné trase se potkávám se stále stejnými psy a jejich majiteli. S některými se již zdravíme, psy někdy i vrtí ocáskem / snad poznají můj pot... /. Jsme v přírodě a je nám tam všem dobře. I já mám někdy obavu, když potkám na trase nováčka. Nevím co mohu očekávat a snažím se chovat tak, abych psa nepřekvapil. Někteří psi, když mě vidí běžet, se automaticky vráti ke svému majiteli k noze. To obdivuji, já jsem svého psa takto vychovat nedokázal. Majitele vždy pochválím a poděkuji za toleranci. Běhám čtvrtým rokem a zatím nemám negativní zkušenosti / doufám, že to tak zůstane a příští příspěvek nebudu posílat z chirurgie /. Věřím, že pro každého z nás je ten pocit běžeckého rozletu v přírodě něco nádherného. Proto si neumím představit, že by součástí mé přípravy a očekávání nirvány bylo spojeno se strachem o život. Že bych si vedle musli tyčinky, gelu a láhve přibalil do ledvinky boxera, nůž, slzák a celých 25K držel v pohotovosti pepřový nebo chili spray. V takovém případě musí  "chudákovi" běžci vylítnout TF díky adrenalinu o 20% už při snídani a při pohledu na hodinky si musí myslet, že na něj něco leze /...a pes to ještě není /.
Vannetko nech ten paralizér doma a nekaž si procházku bez vodítka v zasněžené krajině tam u vás. Všichni nejsme tak pošahaní a někteří máme doma také psa. Já toho svého pochoval minulý týden. Co bych za to dal, kdybych na něj mohl i dnes řvát " Fuj, nech toho pána běžet"!

#200 2007-01-26 15:00:09

vannetka Pohlaví - žena
Člen

Vildo   díky

Škoda, že je tolik páníčků blbů :-(

Tak mnoho naběhaných kilomatrů a berte ohled i na lidi co mají pejsky vychované.

Hezký den

Board footer