reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#321 2008-04-07 14:06:36

Šnek Pohlaví - muž
Člen
Mapa
Celkem: 3208 km
Web

Re: Běh a psi

Poslouchej své tělo
http://behyaostatni.blog.cz/

#322 2008-04-07 14:20:38

Mira.B. Pohlaví - muž
Člen
Místo: Doudleby nad Orlicí
Tento měsíc: 63 km
Minulý měsíc: 133 km
Celkem: 4128 km

Šnek psal:

Hele co je to ta paní Drábková. To je nějaká fiktivní postava na rozproudění diskuse, nebo přímo provokatér? Skutečný člověk to asi nebude, že?!
PS: jinak připomínám - mám pesany rád a problémy s nima nemám.

Ona asi bude skutečná, ale co je opravdu zač, to zatím nevíme.smile Zatím o ní víme jen to, že dělá advokáta agresivním kousavým psům a jejich nezodpovědným majitelům, nemá ráda běžce se sprejem, a pravděpodobně ani neběhá, neboť kromě příspěvků v tomto vlákně jsem od ní ještě nic nečetl a profil (ten na fóru) má také prázdný... smile

Editoval Mira.B. (2008-04-07 14:22:30)

#323 2008-04-07 14:39:32

Šnek Pohlaví - muž
Člen
Mapa
Web

To je napínavé. Třeba se ještě ozve a potvrdí či vyvrátí identifikaci.
PS: Ale stejně musím uznat, že má Google  smysl pro humor, když do této debaty dá reklamu na potřeby pro psy (nad stranou 8).

Poslouchej své tělo

#324 2008-04-07 15:15:26

Mira.B. Pohlaví - muž
Člen

Šnek psal:

PS: Ale stejně musím uznat, že má Google  smysl pro humor, když do této debaty dá reklamu na potřeby pro psy (nad stranou 8).

Google má smysl pro humor a ty dobrý postřeh. big_smile

#325 2008-04-07 15:41:33

HaHn Pohlaví - žena
Člen

Sportbili (Dnes 12:41:27)

A nemůže za to třeba ten Milíčovský les v Praze? Na okrajích maloměsta jsem i toto plemeno potkala nejednou... skoro bych řekla, že je to móda mít dnes "drsňáckého" psa. Nicméně - dramatizovat jsem to nechtěla, tohle byla spíš má poslední vzpomínka, kdy jsem se odporoučela s představou radši nepokoušet štěstí, že by se chtěl se mnou pitbull, byť jen kamarádit... a třeba, při běhu, taky nechat podrbat. Máš pravdu, když je dobře cvičený a vychovaný, na lidi prý skutečně neútočí (dle kolegyně - cvičitelky psů - troufá si prý hlavně na psy), nicméně, když jsem viděla zdáli, jak paničku neposlouchá, neměla jsem úplnou důvěru v dobrý výcvik... každopádně - chtěla jsem tím hlavně říci, že existují lidé různých strachů, tedy i odpovídajících metod sebeobrany. A já, měla-li bych volit sebeobranu před, opravdu, drsným napadením psa, kdy by mě i měl pokousat, asi bych taky spíš volila sprej (mít ho) před důvěrou ve svou trefu nohou, či klíčema, či sílou hlasu.

#326 2008-04-07 16:25:13

Běhouš Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 9 - Prosek
Celkem: 186 km

Šnek psal:

Situace se může zlepšovat, jen pokud se budou zlepšovat mezilidské vztahy obecně. Já mám spíš obavy, že když to takhle půjde dál, tak může mít brzy problém s pesany i člověk jako já, který s nima dosud problémy neměl.

Souhlasím. Mě se bohužel zdá, že přibývá psů, kteří byli koupeni jako náhražka proto, že jejich páníček nezvládá mezilidské vztahy.

#327 2008-04-07 18:02:57

Bering Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 15
Web

Všichni víme, že by naše reakce měly být přiměřené a adekvátní vzniklé situaci.
Vždy jsem říkal, že mám rád své psy. A dokázal jsem jim i mnohé odpustit. Stejně jako téměř každý pejskař snadněji odpouští svým pejskům, stejně jako téměř každý rodič snadněji odpouští svým dětem.
Nikdy jsem však netvrdil, že mám rád psy. Trvalo roky, než jsem si k nim vypěstoval kladný vztah. Mám mezi nimi své kamarády i nepřátele. Své nepřátele a kamarády mám i mezi lidmi.
„Sahám“ po pepřovém spreji, když se ke mně blíží nepřátelsky vyhlížející pes. Mám chuť potrestat naštvaného psa, který omezuje mě nebo mého pejska (i když tím téměř vždy je vinen majitel cizího psa).
Naštěstí (nebo bohužel?) u sebe sprej nenosím. V několika obtížných situacích jsem se také již ocitl. Pocítil jsem, co je to kousnutí psem.
Nevím, jak bych reagoval v opravdu kritických situacích, zda-li bych byl schopen sprej na útočící psy vystříkat a jestli by mi to vůbec pomohlo. Nejsem takový hrdina (či „hrdina“), a možná taky ještě ve mně něco dobrého zůstalo.
Vím však jedno. Pokud někdo mě nebo mého čtyřnohého svěřence úmyslně a z důvodu uspokojení vlastních potřeb napadne či bude omezovat jiným způsobem, budu se snažit reagovat podobně. Je jedno, jestli se bude jednat o psa nebo člověka. V tu chvíli asi nebudu chtít řešit, zda-li se jedná o krajní nouzi či nutnou obranu. A kdo ví, kdo nebo co to nakonec odnese. Oko cizí němé tváře nebo zub toho, který si říká její paníček. Možná to odnesu právě já, ale spolehnout se vždy musím především sám na sebe.
Naše společnost je vykloubená. A žádná protéza ji už nespraví. A taky stále více v ní platí: „jaký pán, takový pes“. Roste i agresivita mnohých majitelů psů. Musíme si uvědomit, že pes se stále častěji stává jejich zbraní, kterou někteří z nich nebudou váhat použít.
Nasazuji Báře vodítko a jdeme se proběhnout. A budu nás bránit proti všem. Proti všem čtyřnožcům i proti všem dvounožcům. Můj na volno puštěný pes si běžců nevšímá. Patří totiž mezi ně. A to i přesto, že je nezdraví. Já mu to kdysi zakázal!
Předvídejte a předcházejte konfliktním situacím. Ale nebojte se bránit!
Diskuze na téma „Běh a psi“ pokračuje …

V běhu nechte starce vzadu, ale ne jejich rady.

#328 2008-04-07 18:42:22

milan Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno
Tento měsíc: 27 km
Minulý měsíc: 152 km
Celkem: 6261 km

Bering: založ vlákno "páníčci a paničky se psy a proti sobě".

Tvůj předchozí příspěvek tam dle mého názoru přesně zapadne.

#329 2008-04-07 20:42:05

Mirek Kostlivý Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 12 - Modřany
Tento měsíc: 47 km
Minulý měsíc: 261 km
Celkem: 21778 km
Pohár Behej.com: 217.7 bodu

Šnek psal:

AGIL - kompletní krmiva pro psy, no to je bezvadný, hned ho musím nakoupit místo spreje, a budu  to házet agresivní psům jako úplatek, aby mě nepokousali smile.

Editoval Mirek Kostlivý (2008-04-07 20:43:40)

#330 2008-04-07 21:02:38

Štefan Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha
Tento měsíc: 223 km
Minulý měsíc: 235 km
Celkem: 8758 km
Web

Šnek psal:

Hele co je to ta paní Drábková. To je nějaká fiktivní postava na rozproudění diskuse, nebo přímo provokatér? Skutečný člověk to asi nebude, že?!
PS: jinak připomínám - mám pesany rád a problémy s nima nemám.

Ono asi nezáleží na tom, jestli je paní Drábková fiktivní, nebo skutečná. Pro mně reprezenruje desítky paní Drábkových a pánů Drábků, které při běhání potkávám. Ale na druhé straně jsem přesvědčený, že většina majitelů psů nejsou "Drábkovi", proto se snažím nezapomenout poděkovat, když někdo zavolá k sobě psa, nebo ho chytne, když mně vidí běžet smile.

...klást jednu nohu před druhou jak nejlépe umím. A vždy s úsměvem.

#331 2008-04-07 21:42:05

Alice Drábková Pohlaví - žena
Člen

Já jsem podepsala své vcelku neškodné názory skutečným jménem.
Pochybuji, že někdo potkává každý den desítky členů naší rodiny, a ti pro něj představují koncentrované zlo, nebo co to tady  pan Štefan píše.
Někde jsem snad napsala, že škodím běžcům kde můžu, můj pes jim okusuje nohy ke sváče a já se tomu jen drze chechtám? Ne, že jo. Jsem naprosto neškodný a vzorný majitel psa a nikdo si ještě nestěžoval. (A tím nemyslím, že si nestěžoval proto, že nemohl mluvit - prostě pes nikoho neotravuje)

Dokonce i po usilovném uvažování soudím, že jste většinou slušní a soudní lidé a asi tedy nehrozí nebezpečí, že sprejujete psiska na potkání. Tedy snad.

Nechci, aby někdo, kdo si dá mé skutečné jméno do vyhledavače, četl něco o zástupech Drábků, kteří reprezentují nezodpovědné majitele psů, to fakt ne.

#332 2008-04-07 23:53:16

Mira.B. Pohlaví - muž
Člen

Alice Drábková psal:

Pochybuji, že někdo potkává každý den desítky členů naší rodiny, a ti pro něj představují koncentrované zlo, nebo co to tady  pan Štefan píše.
Někde jsem snad napsala, že škodím běžcům kde můžu, můj pes jim okusuje nohy ke sváče a já se tomu jen drze chechtám? Ne, že jo. Jsem naprosto neškodný a vzorný majitel psa a nikdo si ještě nestěžoval. (A tím nemyslím, že si nestěžoval proto, že nemohl mluvit - prostě pes nikoho neotravuje)

Dokonce i po usilovném uvažování soudím, že jste většinou slušní a soudní lidé a asi tedy nehrozí nebezpečí, že sprejujete psiska na potkání. Tedy snad.

Nechci, aby někdo, kdo si dá mé skutečné jméno do vyhledavače, četl něco o zástupech Drábků, kteří reprezentují nezodpovědné majitele psů, to fakt ne.

A víte paní Drábková, že mě předtím, než jsem si přečetl váš poslední příspěvek ani nenapadlo zadávat vaše jméno do vyhledávače. Ale to, že máte ke psům daleko blíže než k běhání muselo být jasné každému čtenáři tohoto vlákna hned od přečtení vašeho prvního příspěvku.
   Je zřejmé, že psům rozumíte jako málokdo jiný, nicméně váš pohled na celou věc je pohled jedné strany- strany kynologa. Zkuste se také na věc podívat ze strany běžce ( chodce, pošťáka, maminky s kočárkem, atd.). Uvědomte si prosím vás, že počet lidí, psy těžce pokousaných, či dokonce zabitých rok od roku roste. Nic není lepším důkazem, než to, že se skupinka poslanců  v našem jinak velmi liknavém parlamentu rozhodla podat návrh zákona o jakémsi zbrojním pasu na bojová plemena psů.                                                                                                                                             Nenuťte nás-běžce(chodce, pošťáky) studovat hory knih s kynologickou tematikou, abychom se byli vždy schopni v kritickém okamžiku správně rozhodnout jak se zachovat a odhadnout, jestli si s námi pejsek hodlá pouze hrát, nebo jestli budeme potrhaní, nebo roztrhaní večer jako zpráva dne na Nově. I já běhám s pepřákem v kapse a když ho někdy zapomenu doma, tak jsem z toho poněkud nesvůj. Dlužno říci, že jsem ho zatím nikdy nepoužil, i když několikrát již bylo namále.

Editoval Mira.B. (2008-04-07 23:54:03)

#333 2008-04-08 08:44:16

Štefan Pohlaví - muž
Člen
Web

Alice Drábková psal:

Nenapsal jsem, že denně, někdy ani jednou za týden. Ale za těch necelých 3,5 roku, co běhám, jsem jich desítky potkal. Někdy jenom řeknou, "nebojte se, on si chce jenom hrát", nebo typické "je to jenom štěně", až po paní, která, když jsem ji poprosil (chci zdůraznit, že poprosil) aby si psa zavolala, tak se na mne znechuceně podívala a pronesla: "Pojď jsem Bobíku, to je nějaký magor ...". To už vůbec nechápu. Bez ohledu na to, jestli jsem, nebo nejsem magor, nemá mne pes obtěžovat.
O tom, že to nepotkává jenom mne, svědčí příspěvky v této diskusi.
Já pepřák nenosím, asi bych ho nedokázal použít, a ani, myslím si, nemám nějaký přehnaný strach ze psů. Možná proto, že dosud jsem měl štěstí.
Ale chápu, že se běžci chtějí chránit.
Paní Drabková, pro mne jsou Vaše "neškodné názory" důkazem, že je dost majitelů psů, který ve své lásce ke svým miláčkům odmítají respektovat elementární zásady slušnosti. Já jsem si je pojmenoval "Drábkovi", protože jsem to jméno považoval za fiktivní. Nevěřil jsem, že by se někdo pod takovéto příspěvky podepsal vlastním jménem.

#334 2008-04-08 12:51:21

Mirek Kostlivý Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 12 - Modřany
Tento měsíc: 47 km
Minulý měsíc: 261 km
Celkem: 21778 km
Pohár Behej.com: 217.7 bodu

A jak můžeme dopadnout v tom nejhorším možném případu, jsme se mohli přesvědčit včera večer, kdy na TV1 dávali hororovou klasiku "Pes baskervillský" smile.
A taky se za mnou po běžeckém návratu před domem se štěkotem a bez košíku rozběhnul pes jménem "Eva". Majitelka si ho včas zavolala, ale upřímně se přiznám, nestačil jsem ani pepřák odjistit, dneska by mě ta Eva opravu dostala smile. Že já se včera na ten film vůbec díval, ti psi to asi hned vycítí.

#335 2008-04-08 13:10:53

Šnek Pohlaví - muž
Člen
Mapa
Web

Mirek Kostlivý psal:

A jak můžeme dopadnout v tom nejhorším možném případu, jsme se mohli přesvědčit včera večer, kdy na TV1 dávali hororovou klasiku "Pes baskervillský" smile.
A taky se za mnou po běžeckém návratu před domem se štěkotem a bez košíku rozběhnul pes jménem "Eva". Majitelka si ho včas zavolala, ale upřímně se přiznám, nestačil jsem ani pepřák odjistit, dneska by mě ta Eva opravu dostala smile. Že já se včera na ten film vůbec díval, ti psi to asi hned vycítí.

Myslím, že teď když jsi dostal přídomek "Běhající bestie" se ti budou psi vyhýbat. Alespoň pokud to budou vědět.

Poslouchej své tělo

#336 2008-04-08 13:23:41

karelblaha Pohlaví - muž
Člen
Místo: Plzeň

neberte to příliš osobně, ale podle mě je použití zbraně proti psovi s košíkem, pěkná srabárna - zastávám názor, že s většinou psů se dá lépe domluvit, než s jejich majiteli, takže pokud panička nereaguje nebo nezvládá, je třeba se psem komunikovat prostředky, kterým má šanci porozumnět - postavit se čelem, nehrozit na něj rukama, klackem, ničím, okřiknout ho a pak přejít ke klidnějšímu, ale důraznému hlasu...
naposledy jsem si takhle "povídal" s dobrmanem (bez košíku), který měl potřebu mi cosi vysvětlit po jeho - po asi pěti minutách jsme se v klidu rozešli a po dvou dnech, když jsem běžel kolem jeho domu, mě nechal proběhnout bez zaštěkání

#337 2008-04-08 13:38:28

bedrich Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec

karelblaha psal:

neberte to příliš osobně, ale podle mě je použití zbraně proti psovi s košíkem, pěkná srabárna - zastávám názor, že s většinou psů se dá lépe domluvit, než s jejich majiteli, takže pokud panička nereaguje nebo nezvládá, je třeba se psem komunikovat prostředky, kterým má šanci porozumnět - postavit se čelem, nehrozit na něj rukama, klackem, ničím, okřiknout ho a pak přejít ke klidnějšímu, ale důraznému hlasu...
naposledy jsem si takhle "povídal" s dobrmanem (bez košíku), který měl potřebu mi cosi vysvětlit po jeho - po asi pěti minutách jsme se v klidu rozešli a po dvou dnech, když jsem běžel kolem jeho domu, mě nechal proběhnout bez zaštěkání

No to mas asi pravdu, ja jen nevim kdybych mel to takhle resit s kazdym psem co ho potkam, kam bych dobeh....

#338 2008-04-08 13:47:50

Šnek Pohlaví - muž
Člen
Mapa
Web

bedrich psal:

karelblaha psal:

No to mas asi pravdu, ja jen nevim kdybych mel to takhle resit s kazdym psem co ho potkam, kam bych dobeh....

Zastavuj se jenom s těma velkejma. Ty menší prostě "odkopni".

Poslouchej své tělo

#339 2008-04-08 13:57:56

Mato Pohlaví - muž
Člen
Místo: Bratislava
Celkem: 78526 km

Karelblaha- ja nemam casto cas 5 minut ani na ludi, ktorych mam rad a chcel by som s nimi travit cas. Nerozumiem preco by som mal venovat 5 minut nejakemu neukaznenemu coklovi, kor ked bezim a vonkoncom sa mi nechce zastavovat- kvoli nikomu a nicomu.
A ze je srabarna postriekat psa s kosikom? Nepovedal by som. Mozno trosku neprimerane (moj nazor), ale srabarna sa da spachat iba voci seberovnemu, pripadne slabsiemu. Ked ma niekto vyhodu 30km/h vyssej rychlosti, vysokej obratnosti a ostrych drapov (zuby su za kosikom), tak moj sprej je vyrovnavacim faktorom. Naviac, preco by som sa mal chovat k cudziemu majetku, ktory ma obmedzuje, ferovo? Az ma jeho majitel vyzve na suboj a budeme rovnaka vahova kategoria, tak sa zahram na gentlemana a nakopem ho bez zbrane. A s potesenim.

#340 2008-04-08 14:35:37

Šnek Pohlaví - muž
Člen
Mapa
Web

mapo psal:

Zrovna včera aktuálně k tématu-Běžím si lesíčkem a přede mnou 2 mladí pánové+1 slečna+odrostlé štěně něco jako "vyššího buldoka", bez vodítka, košíku, tahal větev...tušila jsem, že mně nenechá bez povšimnutí. Tak pěkně prosím, jestli by si ho nezavovali a nepodrželi, než přeběhnu, když nemá košík...a oni na to-ty ten košík nevidíš, říkám ne, oni že je imaginární a co že si to dovoluju, že tu běhám, že se nemůžu divit, že po mně půjde :-( Tak já, že zavolám policii a pomaloučku se sunu dopředu, pes hned u mně, tak zase znova, aby si ho podrželi...nakonec jsem to na mé poměry (běhám pomalu) trochu "napálila" a utekla. Úplně mně to rozhodilo, hlavně ta reakce, že jim to bylo úplně jedno, že ani na slušné požádání nereagovali. Nejdřív mně napadaly myšlenky, že budu běhat s plynovou pistolí za pasem...no nakonec to skončilo úvahami o "vymahatelnosti práva" atd...asi to znáte sami.
Začínám "milovat" ošklivé počasí-míň páníčků a jejich miláčků, les je pro normální zvířátka a pro mě.

Chápu, že taková příhoda dokáže otrávit. Někteří "lidi" jsou prostě duševní čuňata. Bohužel se dá těžko čekat, že by se to zlepšovalo. Spíše naopak. Musíme se proti tomu obrnit a nenechat se takovými setkáními rozhodit.

Poslouchej své tělo

#341 2008-04-08 14:35:43

Bering Pohlaví - muž
Člen
Web

mapo psal:

Začínám "milovat" ošklivé počasí-míň páníčků a jejich miláčků, les je pro normální zvířátka a pro mě.

Proto já běhám nejraději za tmy. Zvykl jsem si na to a v prázdném lesoparku je a mám klid.

#342 2008-04-08 15:50:45

Bering Pohlaví - muž
Člen
Web

mapo psal:

to Bering-taky běhám za tmy-pro změnu humorná příhoda se psem:
Běžím si k mojí "otočce" malé stoupáníčko, zatáčka a najednou uprostřed silnice něco divného, malého se svítícíma očima, říkám "huš, huš", ono nic...napadá mně kočka, liška, pořád nic...trochu adrenalinu (vzpomenu na Barcelonu a jeho vlkodlaky v lese :-( ) Přiblížím se a ono si to tam sedí-malý buldoček se svítícím obojkem...

Mám rád ten noční klid. I když hlas blízkého velkoměsta nejde nepřeslechnout.
Pěkná příhoda. Na oplátku, ... ta moje moc veselá nebyla:
http://www.bering.estranky.cz/clanky/-- … bezpecneji

#343 2008-04-08 17:09:55

Štefan Pohlaví - muž
Člen
Web

mapo psal:

Přesně tenhle pocit jsem měl v neděli, když jsem běžel v dešti smile. Asi by nám měli zřídit rezervaci, ať mají psi od nás klid.

Editoval Štefan (2008-04-08 17:10:50)

#344 2008-04-08 20:14:57

Šnek Pohlaví - muž
Člen
Mapa
Web

mapo psal:

Teď mně jeden psí "kámoš" držel zubama za tepláky a za tričko :-( Ještě že jsem nepoužila "Šnekovu ruku", to by mohlo dopadnout hůř.
Ale co, já mám psy ráda, až ožením ty moje kluky (4), tak si pořídím psa-kámoše, vycvičím ho a budeme spolu běhat nebo mě bude tahat třeba ve vozejčku...

Teda v tej Praze je to o život. Co to tam máte za psy? Teda spíš za pány?

Poslouchej své tělo

#345 2008-04-08 21:13:13

lastboyscout Pohlaví - muž
Člen
Mapa
Minulý měsíc: 98 km
Celkem: 8176 km
Pohár Behej.com: 152.1 bodu

Spíš jde o to, že každý majitel psa vidí jenom toho svého, ví, že jeho pes by nikomu nic neudělal a vlastně tím ukazuje jenom svůj subjektivní názor.
Zatímco běžec, který proběhne během hodiny, hodiny a půl kolem několika desítek psů si pamatuje jenom ty dotírající a agresivní, ty hodné, logicky, nevnímá.

To víš, v Praze - největší koncentrace lidí=největší koncentrace psů+zároveň dle Gaussovy křivky i největší koncentrace blbů s nevychovanými psy.

The sky is blue, water is wet, women have secrets. Who gives a fuck?
السماء زرقاء, ماء مبلّلة, نساء يتلقّون أسرار. الذي يعطي

#346 2008-04-09 07:28:52

Šnek Pohlaví - muž
Člen
Mapa
Web

Hm. Kdoví jestli bych v takovém počtu uspěl s pozitivním vyzařováním a Šnekovou rukou? Raději to zkoušet nebudu.

Poslouchej své tělo

#347 2008-04-09 17:11:03

joshula Pohlaví - muž
Člen
Pohár Behej.com: 64.1 bodu

Já si myslím, že to není jen Praha, ale každé větší město. V Ostravě je to podobné. Prostě jen záleží na jakého páníčka nebo psa narazíte. Mě naštěstí šlo vždy jen o tepláky nebo bundu, takže škoda zase tak vysoká nebyla. Jestli se to dá tak nazvat...

Každopádně s Mirkem naprosto souhlasím. A to asi každý, kdo už byl psem pokousán.

#348 2008-04-09 22:31:17

ED Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 132 km
Minulý měsíc: 255 km
Celkem: 2331 km

víte, čemu nerozumím?
že nejsou dog free zones.
člověk by si prostě vybral - sem psi smí, a sem ne.
konec, šmytec, pitomec. žádné hádky, žádné spory.
(já bych svojí psí krasavici mezi běžce nepustil, je strašně hravá, ale jinak úplně zlatá...)

#349 2008-04-10 19:55:23

koyama Pohlaví - muž
Člen
Místo: Sokolov
Tento měsíc: 104 km
Minulý měsíc: 225 km
Celkem: 10829 km
Web

U nás něco takového existuje. Vyhláškou města jsou uvedena místa, kde je povoleno psa pustit z vodítka. Bohužel, tři místa, o kterých vím, nejsou zrovna místním zastupitelstvem šťastně zvolená. 1. je park, kde se buduje cyklostezka a in-line stezka. 2. Nad sportovním areálem: místo, které hlavně trénující fotbalisté a hokejisté využívají k rozklusovým aktivitám, ale ani běžci, kteří rádi střídají trasy (jako třeba já) nepohrdnou okruhy okolo sportovního areálu. 3. Nakonec to nejlepší: Areál zdraví - asfaltové stezky na běhání, skrz vedoucí cyklostezka používána i inline bruslaři, bikrosová  dráha, asfaltová hřiště na tenis, volejbal, basket a malou kopanou, rybníčky v zimně používané k bruslení a dvě dětská hřišťátka s houpačkami a prolézačkami. Ideální místa na puštění psa z vodítka, což? Zvláště když dost páníčku rozumí puštěním z vodítka to, že si pes může dělat, co se mu zlíbí.

Who dares, wins!
Koyamas family

#350 2008-04-10 20:05:17

milan Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno
Tento měsíc: 27 km
Minulý měsíc: 152 km
Celkem: 6261 km

koyama: máme spoustu vecí společných sad , co zastupitel, to osvícenec....

#351 2008-05-08 11:11:06

Lubos M Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 9
Celkem: 14855 km

Zdravím všechny běžce. Mám docela pech. Po 7 měsíční pauze zaviněné zraněním jsem si šel poprvé zaběhat a hned mě napadli dva psi, vlčák mi pokousal zápěstí do krve a druhej pes(asi rotvailer) mě druhou ruku naštěstí neprokousl,jen poškrábal. Majitelka se dušovala že jsou očkovaný. Skončil jsem na pohotovosti. Jak se tomuhle bránit? Bylo to mezi polema, široko daleko nikdo nebyl a bohužel jsem ani neměl ssebou mobil. Ach jo.....

Když někdo padá z velmi vysokého útesu,není šťasten, dokud nedopadne na zem.

#352 2008-05-08 16:28:18

KaatjaK Pohlaví - žena
Člen

Tak to je fakt pech sad

#353 2008-05-08 18:13:40

dees Pohlaví - žena
Člen
Minulý měsíc: 121 km
Celkem: 3319 km

Ahoj Lubosi, soucitim s Tebou. Doufam, ze se to rychle zahoji. Nevim, jestli je to pro Tebe reseni, ale ja po letech strachu a po poslednim blizkem velice neprijemnem kontaktu se psem konecne zakoupila peprak. Mela jsem to udelat uz davno. Jeste jsem ho nepouzila, ale citim se pri behani mnohem lip.

Příště poběžíme tu hodinovku rychleji, ať to máme dřív za sebou.

#354 2008-05-08 19:21:45

ED Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 132 km
Minulý měsíc: 255 km
Celkem: 2331 km

neuvěřitelný pech.

Lubos M psal:

Majitelka se dušovala že jsou očkovaný

vzteklina se v republice neobjevila už víc jak tři roky, tak to snad bude v pohodě, i když Ti neukázala papíry.
jak je to zápěstí zmasený? jde s tou rukou běhat, nebo seš zase vodrovnanej?

#355 2008-05-08 19:37:29

Lubos M Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 9
Celkem: 14855 km

ED:no po tom co jsem si přečetl o vzteklině se radši zítra dojdu poradit na Bulovku na infekční odd.
Jinak běhat se s tím dá, víc mě pořád bolí to koleno, kvůli kterýmu jsem měl pauzu.

Když někdo padá z velmi vysokého útesu,není šťasten, dokud nedopadne na zem.

Board footer