Už týden mně bolí pod oběma kolenama na vnitřní straně nohy a to i v klidu!Dokážete poradit?
ako nízko pod kolenami ? - najlepšie napíš v ktorej tretine podkolennej časti.
Zhruba 5-7cm
Tak to je trochu vyššie ako som myslel. Ja som mal, podobné problémy, ale v dolnej tretine podkolenných častí na vnútorných straných a na oboch nohách. To bol problém s okosticami. Uhnal som si to preťažením. Podstatne som zvýšil dávky behu na tvrdom povrchu, s tým, že som behal aj viac dní po sebe bez regenerácie. Najskôr to bolelo pri behu, potom po behu, nakoniec stále. Už sa s tým nielenže nedalo behať, ale takmer ani chodiť ani zaspať.
Tento problém som vyriešil nasledovne :
1. dal dom si pauzu od behania 3 týždne - nahradil som to kolom
2. absolvoval som vyšetrenie u podiatra
Výsledkom vyšetrenia bolo vyformovanie termoplastických vložiek Formthotics a hlavne ich vybalancovanie, nakoľko zistil, že jednu nohu mám kratšiu o 0,5cm. Na odporučenie podiatra behám na tvrdom teréne bez pôvodných vložiek v botách, ale používam kombináciu dvoch vložiek - spodná vrstva - tlmivé ploché vložky NOENE - cca. 2mm hrubé (zachytávajúce energiu nárazu), druhá vrstva formthotics. V teréne používam iba formthotics.
3. postupne som to zažal rozbehávať - prvé 3 týždne iba na mäkkom povrchu - tráva - začal som s cca. 10km navyšoval som to do 18km.
Beh ovšem obnášal nasledujúcu procedúru :
pred behom : 10 min rozcvičenie na rotopede + stretching
beh
po behu : 20 min uvolnenie na rotopede + stretching + horúca vaňa aspoň na 10-15min
+ každý večer masáž podkolenných častí - nie bolestivých miest
behám vždy obdeň - po behu je vždy deň bez behu
potom som zaradil 1x do týždňa asfalt
po dvoch týždňoch 2x - v tomto období vždy 22km
a tak aj chcem aby to v zime ostalo
3x beh - 1x terén 18km
2x asfalt 2x22km
Keďže sa venujem triatlonu, tak to dopĺňam 3-4plaveckými tréningami do týždňa a dvomi cyklistickými.
Ešte som zabudol na asfalt som vybehol v nových botách neutrálne NB 720 a zdá sa mi to lepšie ako predtým v Saucony Progrid Huricane9.
Možno je tvoj problém inde a možno ti to trochu pomôže
Ahoj.
speed psal:
Už týden mně bolí pod oběma kolenama na vnitřní straně nohy a to i v klidu!Dokážete poradit?
Speede koukni na cvik, který mi velmi pomohl a publikuju ho na našich stránkách. Tyhle bolesti máš z běhání na tvrdém podkladu tj. udusaný sníh, led atd.
http://mkseitl.blogspot.com/2008/01/bol-vs-kolena.html ![]()
Díky Rosto ,opravdu to pomohlo !!!!! ![]()
kolena taky tu a tam pobolívají... obecně to podle mě chce klid/rehabilitace/masáže. těm, co nevydrží nehýbat se, doporučuji v spining/cyklo -- podle počasí