Stává se mi pravidelně, že jak jedu na silničním nebo i horským kole, tak mě po zhruba 2 hodinách začnou nepříjemně brnět prsty na rukou a po čase mi úplně znecitliví. Musím ruku několikrát zatnou v pěst a zahýbat jí. Nevím, čím to je, ale docela mi to vadí. Dělají to obě ruce. Máte s tím ěnkdo nějakou zkušenost?
Nemáš náhodou v místě tepny na zápěstí gumu od bundy, dresu, nebo utahovací pásek od rukavic? Popruhy od případného batohu tě netlačí?
Nemám. Dělá mi to i v krátkým dresu.
pug psal:
Nemáš náhodou v místě tepny na zápěstí gumu od bundy, dresu, nebo utahovací pásek od rukavic? Popruhy od případného batohu tě netlačí?
A co ty rukavičky?
je to úplně normální, proto taky skoro všechna tréninková doporučení obsahují radu měnit v průběhu tréninku úchop. Problémem může být také to, že se o ruce příliš opíráš, což může značit příliš nízko položená řídítka nebo jinou chybu v posezu, kdy držíš na rukou příliš velkou část své hmotnosti. Možná také jenom zbytečně pevně držíš řídítka.
Co může pomoci z pomůcek:
- měkčí omotávka na silnici nebo gripy na horáku
- rukavice s měkkou vystýlkou na dlani.
No ty mám zapnutý dost volně.
pug psal:
A co ty rukavičky?
Spatny posed..., nebo nejaka telesna anomalie :-)
Taky jsem to řešil. Pomohly až rukavice s tuhým "přemostěním" místa na dlani kudy vedou nervy do konce ruky.
PS: rukavice dělá několik výrobců, nechci tady šířit reklamu
naprosto bezna zalezitost, problem je v tom, ze jsi prilis ztuhly v rukou, chce to uvolnit se. Traduje se prihoda, ze Jan Rehula trenoval pred OH v Sydney s byvalym vybornym cyklistou jmenem Valenta a ten pry porad rezal pres ruce pumpickou, ze je ma tuhy.
mě pomáhá,několikrát za jízdy zakroužit celými pažemi.