Dresů v národních barvách, např. na hokej nebo fotbal, je na trhu obrovské množství. Ale co takhle běžecké závodní oblečení v barvách naší země? Řada z nás objíždí prestižní maratony či jiné závody u nás nebo i po světě. A možná že bychom si takový dres (samozřejmě dostatečně kvalitní) rádi koupili a vozili s sebou na závody.
BEHEJ.COM uvažuje vyjít zájemcům vstříc a podniknout v tom patřičné kroky. Otázkou zůstává, jak velký by byl o tohle oblečení zájem a za jakou cenu?
Editoval Leszczynski (2008-01-09 19:27:00)
To za jako cenu bude asi stěžejní. Mně by se líbil dres, jako má jeden tenista. Modrá trojúhelník na ramenou a hrudi a pak níže pruhy.
Mně by se to asi líbilo. Jen aby se lidé nepoprali, že jeden chce triko, druhý tílko. Líbil by se mi vlajkový motiv a kod zeme (bud CZ, nebo CZECH, nebo CZECH REPUBLIC, nebo CZECH AMATEUR RUN, nebo tak).
Editoval pug (2008-01-10 13:40:39)
Zajímavý nápad. Například to triko, co měl Štěpánek na posledním Davis cupu bylo pěkný. Já bych zájem určitě měl, ale pochopitelně záleží na ceně a materiálu.
http://behyaostatni.blog.cz/
Editoval Šnek (2008-01-11 07:21:19)
Ten Štěpánkův dres na DC, to byla krása, až mě z toho běhal mráz po zádech. Taky bych měl zájem, bylo by pěkné běhat s pocitem národní hrdosti - ale taky říkám - záleží, z jakého bude materiálu a za jakou cenu by se nabízel.
Zvláštní, že ta Štěpánkova variace na národní vlajku na triku se Vám všem tak líbí(sám říkal, že to byl jenom jeho nápad a šili to u ALEA(y) na jeho žádost), mně to naopak přišlo dost nevkusný. Asi podobně jako kdyby američan hrál celý jenom ve "stars and stripes". U nich by mě to ani nepřekvapilo a navíc by každý Američana identifikoval. Nevím kolik lidí by na světě identifikovalo národnost podle české vlajky, troufnu si hádat - Slováci, Němci, Rakušáci a Poláci. Kolik lidí tady by třeba podle takhle zakomponované vlajky identifikovalo Maďara? Troufám si říct, že výrazná menšina. Kdo z Vás by byl podle symbolických trikolór schopen odlišit třeba Francouze od Srba anebo Rusa?
Jsem pro vkusně zakomponované "národní" barvy do trička a větší nápis, ať už Czech republic nebo jenom Czech - narozdíl od jazykových puristů vím, že czech je poměrně světově známá značka.
lastboyscout psal:
Zvláštní, že ta Štěpánkova variace na národní vlajku na triku se Vám všem tak líbí(sám říkal, že to byl jenom jeho nápad a šili to u ALEA(y) na jeho žádost), mně to naopak přišlo dost nevkusný. Asi podobně jako kdyby američan hrál celý jenom ve "stars and stripes". U nich by mě to ani nepřekvapilo a navíc by každý Američana identifikoval. Nevím kolik lidí by na světě identifikovalo národnost podle české vlajky, troufnu si hádat - Slováci, Němci, Rakušáci a Poláci. Kolik lidí tady by třeba podle takhle zakomponované vlajky identifikovalo Maďara? Troufám si říct, že výrazná menšina. Kdo z Vás by byl podle symbolických trikolór schopen odlišit třeba Francouze od Srba anebo Rusa?
Jsem pro vkusně zakomponované "národní" barvy do trička a větší nápis, ať už Czech republic nebo jenom Czech - narozdíl od jazykových puristů vím, že czech je poměrně světově známá značka.
Mě by ani tak nešlo o to, aby mě někdo z cizí země identifikoval. Spíš by se mi líbilo, že bychom se jako Češi lépe identifikovali vzájemně. A že se někdo otevřeně hlásí ke své zemi mi nepřijde nevkusný.
Kdybych vyjel do ciziny (jakože to moc často není), tak bych asi taky uvítal, že bychom se my Češi mohli vzájemně identifikovat. Ovšem souhlasím s lastboyscoutem. Oblečený do vlajky ČR bych běhat nechtěl. Raději třeba se lvíčkem na prsou.
Šnek psal:
A že se někdo otevřeně hlásí ke své zemi mi nepřijde nevkusný.
Lastboyscout neříkal "že se hlásí", ale "jaký způsobem". Šít oděv z vlajky, a ono to tak skoro vypadalo, opravdu není nejšťastnější řešení. Krom estetického hlediska to možná není ani úplně v souladu se zákonem o užití státních znaků a vlajek. Mimo jiné se tam píše i o tom, že na vlajce nesmí být žádný text (což fanoušci často nedodržují) a vlajka se nesmí používat znečištěná.
Mně se Štěpánkův dres líbil a sice to není přímo běžecké oblečení, ale kdo by měl zájem, tak se stále dá koupit dres i trenýrky. :-)
http://www.ialea.cz/index.aspx?kat=6328 … mp;lang=cz
Stránky: 1