reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#41 2008-02-28 18:14:30

trawnikar Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha

Re: Kbelská 10

advid: Jeste si na me pamatujes? yikes)
Jedu taky z cernaku.. mozna bychom se tam mohli rano srazit...

Patrik Trawnikar

#42 2008-02-28 23:51:42

mblk Pohlaví - muž
Člen

Vážení sportovci!

Váš závod se přiblížil a zde jsou poslední informace od pořadatelského týmu:

•    Vzhledem ke zvýšenému (ale očekávanému) zájmu závodníku oproti minulým ročníkům (už teď je vás přihlášených přes 300) jsme pro vás posunuli čas prezentace již od 7.30 – přijďte proto raději dříve než na poslední chvíli (strašně rádi by jsme registraci ukončili v 9.30).
•    Startovní kancelář je letos umístěna přímo v prostoru startu – tam si zaplatíte startovné, podepíšete prezenční listinu a vyzvednete svůj čip a startovní číslo
•    Od pořadatele obdržíte startovní číslo, které si umístíte dopředu na hruď + čip ve startovním čísle, který si umístíte na záda (toto účastníci loňského ročníku Palestra Kbelské 10 již znají)
•    V sokolovně se můžete převléknout, osprchovat a zajistit další potřebné hygienické potřeby před a po závodě
•    Předpokládané počasí na závod je cca 10-15stupňů Celsia, vítr a déšť. Přizpůsobte tomu prosím vaše vybavení.
•    Po skončení závodu od vás budou členové pořadatelského týmu vybírat zpátky čipy – nebraňte se prosím, startovní číslo vám zůstane na památku a výsledky najdete ještě ten den na www.sportovniservis.cz a na www.mizuno-running-cup.cz
•     „V rámci Kbelské desítky se můžete zaregistrovat na Hervis 1/2Maraton za výhodnější cenu. Na Kbelské desítce se ještě v březnu zaregistrujete za cenu, která platila do konce února. V informačním stánku můžete vyplnit přihlášku a zaplatit registrační poplatek 700,- Kč (v březnu již zaplatíte 800,- Kč).“
•    Další důležité informace pro závodníky oznámí moderátor přímo v prostoru závodu

Děkujeme za váš zájem a těšíme se na vaší účast na sportovním podniku

Za pořadatelský a realizační tým

Marek Blažek
www.sportovniservis.cz

#43 2008-02-29 07:17:44

Advid Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec
Celkem: 6346 km
Pohár Behej.com: 71.9 bodu

trawnikar: No podle jména ne, ale obličej snad poznám. :-) Tak zítra ráno po osmé na zastávce 186 na Čerňáku.

„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

#44 2008-02-29 09:19:55

Šnek Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 3208 km
Web

Koukám, že zítra poběží samé běžecké gazely. Nebude tam taky někdo běžecké úrovně šneků, želv a podobných?

Poslouchej své tělo
http://behyaostatni.blog.cz/

#45 2008-02-29 09:36:16

Advid Pohlaví - muž
Člen

To jsi určitě myslel mě, že. big_smile

„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

#46 2008-02-29 09:54:03

Šnek Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 3208 km
Web

Advid psal:

To jsi určitě myslel mě, že. big_smile

Na Konopišti jsi mi nadělil 5 minut, takže v mých očích patříš do kategorie běžeckých bohů.

Poslouchej své tělo
http://behyaostatni.blog.cz/

#47 2008-02-29 10:50:04

Advid Pohlaví - muž
Člen

Trawnikar: Změna, dorazím už v 7 a na Čerňáku tak budu o hodinu dříve, tj. po sedmé.

#48 2008-03-01 00:52:34

mblk Pohlaví - muž
Člen

Vážení sportovci!

Váš závod za pár hodin začíná a tak vy již nejspíš spíte (a my pořadatele jak vidíte ještě nespíme..), ale zde jsou poslední informace před startem:

•    Počasí k závodu vypadá, že se neobejde bez deště, větru a teplot těsně nad bodem mrazu. Dávejte proto na sebe před-při- i po závodě pozor.
•    Závod je zařazen do 2  běžeckých seriálů – body můžete sbírat v poháru BEHEJ.COM (podrobnosti a další závody seriálu najdete na www.behy.cz) a v MIZUNO RUNNING CUPu (podrobnosti a další závody seriálu najdete na www.mizuno-running-cup.cz)
•    Případnou neúčast ze zdravotních a jiných důvodů si můžete vynahradit na dalších závodech běžeckých seriálů (dalším závodem poháru BEHEJ.COM je již příští sobotu Pečecká desítka (29.ročník) http://www.behy.cz/zavod-197-pececka-desitka-mjk.html a dalším závodem MIZUNO RUNNING CUPu na konci dubna Pardubická devítka http://www.mizuno-running-cup.cz/prehle … a-devitka/)
•    Výsledky již dnes odpoledne najdete na stránkách www.behej.comwww.sportovniservis.czwww.mizunu-running-cup.cz a pošleme vám emailové upozornění, že tomu tak již je – nezlobte se proto na nás.
•    Dovolte abychom vám vyjádřili poděkování – už teď vás registrujeme přihlášených více než vás bylo vloni nakonec na startu (celkem 326 přihlášeným nám dělá radost) . Ještě jednou děkujeme za váš zájem o sportovní podnik, který pro vás na dnešní dopoledne připravujeme již několik týdnů  – případnou kritiku uneseme a proto nás konstruktivně kritizujte – ať už prostřednictvím fóra na www.behej.com nebo přímo emailem.
•    Nezbývá než se s vámi rozloučit stylovým vytrvalostní pozdravem – DÁVEJ!!!!

Za pořadatelský tým

Marek Blažek (bývalý chodecký juniorský mistr ČR v chůzi – o.s. 10km silnice 43:12)
www.sportovniservis.cz

#49 2008-03-01 12:00:54

Rosťa Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 12 km
Minulý měsíc: 320 km
Celkem: 16524 km
Pohár Behej.com: 244.9 bodu

Tak jsem asi první doma.. Letošní Kbelská desítka byla pro bouřku, kroupy a vichr zrušena, na místě se vracelo startovné.

#50 2008-03-01 12:09:58

MartinKor Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 162 km
Pohár Behej.com: 152.1 bodu

Nevíte někdo, zda se neuvažuje o náhradním termínu? Na místě takový návrh zazněl

#51 2008-03-01 13:18:04

Oslík Pohlaví - muž
Člen
Místo: Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Celkem: 6044 km
Pohár Behej.com: 160.4 bodu

Mluvilo se o Velikonocích. Jen bych Rosťu doplnil, že závod zrušila policie ČR a závodníci chtěli běžet, možná i polovina si trať stejně proběhla. Nechápu, proč se závod musel hned rušit, stačilo přeci odložit start...

Už tam budem? smile

#52 2008-03-01 13:19:36

dees Pohlaví - žena
Člen
Tento měsíc: 4 km
Minulý měsíc: 91 km
Celkem: 3685 km

Mne je nejvic lito organizatoru, meli s tim urcite strasne moc prace... Ale kdyz jsem si precetla zpravy o zpusobenych skodach a tak, nebylo to zruseni uplne od veci. Tak snad priste. Aspon spolecenskou stranku si clovek splnil, moc rada jsem vas vsechny videla.

Příště poběžíme tu hodinovku rychleji, ať to máme dřív za sebou.

#53 2008-03-01 13:49:27

sam Pohlaví - muž
Člen
Místo: Nový Vestec
Web

Od startu jsme vybíhali asi v 10:20, oběhli celou trať a musím říct, že jsem již běžel závody v podstatně horším počasí a větru. Skutečně jen poslední čtyři kilometry byly proti větru, ale jen proto, že se nebylo s kým vystřídat, to byla trochu dřina. To, že se přežene krátká bouřka chvíli před startem, není myslím dostatečný důvod ke zrušení závodu. Jsou přeci i varianty krátkého odložení startu. Pokud zrušení závodu organizátorům skutečně nařídila policie, asi nemohli nic jiného dělat, ale jen mi to utvrdilo můj názor na úroveň českých policistů. Opravdu škoda, ten závod šlo odběhnout zcela regulérně.

#54 2008-03-01 13:54:55

Janca Pohlaví - žena
Člen
Místo: Trutnov, Praha
Pohár Behej.com: 86.8 bodu

Ja si myslim,ze zruseni v tu chvili bylo spravne. Zaslechla jsem,ze se poradatelum i ponicila technika, bez ktere by to asi neslo.Nikdo nemohl tusit,zda treba za hodku bude bez deste nebo se zas prizene bourka s kroupama.O nejakou vesnici dal vetev zabila malou holcicku.
Na Velikonoce je nas beh Kerteamu,takze jedine v nedeli ci v pondeli smile

#55 2008-03-01 14:04:00

Ttiimm Pohlaví - muž
Člen
Místo: Pečky
Celkem: 3098 km
Pohár Behej.com: 1037.5 bodu
Web

Ahoj Same, škoda že jsme se minuli, mi vybíhaly o 6 minut později a podmínky byly na březen úplně normální. Škoda že se nerozhodli jen odložit start a pak se teprve rozhodnout zda zrušit. Nadruhou stranu když jsme jeli domů tak to na některých místech vypadalo hodně nepříjemně a bylo zřejmě těžké udělat správné rozhodnutí.

Když nemůžeš tak přidej.

#56 2008-03-01 14:06:57

Mirek Hasal Pohlaví - muž
Člen
Místo: Beroun
Celkem: 12174 km

Do Kbel jsem jel s tím, že zas uvidím lidi, který jsem dlouho neviděl a to se mi splnilo. Pořadatelé se rozhodli jak se rozhodli a určitě věří, že správně. A nám nezbývá než zase věřit jim a přizpůsobit se. Zkuste si na tom všem najít něco pozitivního. Mohli jste třeba dostat větví nebo dopravní značkou do hlavy!
Co se týče náhradního termínu, taky jsem taky zalechl nějaké datumy. Myslím si, že do večera budeme mít jasno oficiálně od pořadatelů.

#57 2008-03-01 14:28:45

vacvo Pohlaví - muž
Člen
Místo: Beroun
Minulý měsíc: 126 km
Celkem: 16973 km
Pohár Behej.com: 136.6 bodu

Ahoj všichni,kteří jste dnes také dorazily do Kbel.Souhlasím s Mirkem.Zdraví je přednější a v tomto počasí těžko předvídat,co by bylo za půl hodiny.Policie měla určitě zprávy o smrti té malé holčičky a tak nechtěli riskovat.Doufám,že organizátoři najdou náhradní termín a tento závod se uskuteční za lepších podmínek.

#58 2008-03-01 14:52:19

sam Pohlaví - muž
Člen
Web

Ad Janca: Myslím, že bez techniky by to bylo jistě složitější, ale na druhou stranu většina běžců, kteří chtěli běžet (mnozí přijeli celkem z daleka), by pořadateli prominula i jistou improvizaci s ručním měřením v podmínkách, jaké byly.
Ad Ttiimm: Petře, že jste nás nedoběhli, my jsme to běželi něco kolem 43 minut smile

Jinak mám stále stejný názor na nepřiměřenost zrušení závodu, když existovala možnost odložení startu. Víte kolik závodů by se například v létě muselo rušit jen proto, že je předpověď na bouřky, kupí se bouřkové mraky a pořadatel by se obával možného zranění bleskem ?
Podle mně pořadatel tím, že v přihlášce je klauzule o účasti na vlastní nebezpečí se z veškeré odpovědnosti vyvazuje a mohl dát na výběr. Kdo chce běžet, ať běží a případně těm, kdo by nechtěli, vrátit startovné.
V našlapané jarní termínovce budou pořadatelé těžko hledat náhradní termín, který nebude kolidovat s jinými závody.

#59 2008-03-01 15:09:04

Mirek Kostlivý Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 12 - Modřany
Minulý měsíc: 464 km
Celkem: 24185 km
Pohár Behej.com: 449.5 bodu

Já jsem si šel odběhnout tu desítku na dráhu stadiónu vedle Kunratického lesa, kde jsem viděl dva čerstvě vyvrácené a přelámané stromy hned u cesty (asi 50m od domovní zástavby), takže z tohoto hlediska mně zrušení závodu nevadilo, i když abych pravdu řekl, formu jsem moc stejně neměl, běžel jsem to něco přes 45minut, takže mě možná Policie ČR zachránila od nejpomalejší Kbelské desítky v historii smile.

Editoval Mirek Kostlivý (2008-03-01 15:09:43)

#60 2008-03-01 15:34:27

Láďa S. Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 6 km
Minulý měsíc: 137 km
Celkem: 2026 km
Pohár Behej.com: 68.4 bodu

Hmm, tak jsem asi jediný, kdo měl ze zrušení závodu alespoň trošku radost (za předpokladu, že se najde náhradní termín), protože mě včera zkosila chřipka a já stejně nemohl přijet. Takhle mám aspoň nějakou šanci na účast......

.........no tak nic, náhradní termín se taky nekoná sad

Editoval Láďa S. (2008-03-01 16:22:20)

#61 2008-03-01 15:55:02

Tomáš Mirovský Pohlaví - muž
Člen

Ahoj, jsem jeden z těch, kteří dnes rozhodli o zrušení PALESTRA Kbelské desítky. Toto rozhodnutí jsme udělali sami na základě doporučení Policie (ne nařízení). Po projetí celé trati a informací z jiných míst o stavu počasí nedoporučili z bezpečnostních důvodů běh v úseku plání za Satalicemi. Vzhledem k větru, který prošel těsně před startem i přes Kbely jsme se rozhodli toto doporučení respektovat a závod zrušit, aniž bychom se pokoušeli posunout start.
Jediným důvodem byl obava o bezpečnost běžců. Nejde jen o padající větve, případně stromy, ale i o to, že se závod běží za silničního provozu a poryv větru mohl zacloumat i autem. Asi si každý domyslí, co by se mohlo stát, kdyby jelo okolo skupiny běžců ...
Na rozdíl od některých diskutujících si nemyslím, že pořadatel se jednou větou v přihlášce naprosto vzdává odpovědnosti za závod, který realizuje. Jsem přesvědčen, že musí vše připravit a zajistit tak (někdy pouze v mezích možností), aby běžci nejen vyběhli, ale také měli reálnou možnost se vrátit.
Díky všem, kteří nás pochopili, rozhodně to nebylo jednoduché řešení. Na závod jsme se těšili a mrzí nás to.
O možnosti nového termínu jsme mluvili, ale zatím žádné rozhodnutí nemáme. Budeme vás určitě informovat.

#62 2008-03-01 16:04:28

sam Pohlaví - muž
Člen
Web

Tomáši, přesně proto se do propozic a přihlášek tyto klauzule o účasti na vlastní nebezpečí dávají, aby chránily pořadatele před případnými budoucími nároky účastníků na náhradu jakýchkoli škod. Proto samozřejmě ten, kdo se do závodu s touto podmínkou přihlásí a prezentuje, vyjadřuje s ní souhlas, a to i bez svého podpisu.
To samozřejmě nic nemění na tom, že jste jako pořadatelé měli právo rozhodnout o svém závodě, jak jste rozhodli. Jen na mém názoru na věc to nic nemění.
Jinak díky za úpřímnost a informaci, že jste to konečné rozhodnutí udělali sami. Já jsem vycházel z kuloárních informací o nařízení policie.

#63 2008-03-01 16:09:17

Radek Narovec Pohlaví - muž
Šéfredaktor behej.com
Místo: Chýně
Celkem: 2717 km
Pohár Behej.com: 590.0 bodu

Tomáš Mirovský psal:

Ahoj, jsem jeden z těch, kteří dnes rozhodli o zrušení PALESTRA Kbelské desítky. Toto rozhodnutí jsme udělali sami na základě doporučení Policie (ne nařízení). Po projetí celé trati a informací z jiných míst o stavu počasí nedoporučili z bezpečnostních důvodů běh v úseku plání za Satalicemi. Vzhledem k větru, který prošel těsně před startem i přes Kbely jsme se rozhodli toto doporučení respektovat a závod zrušit, aniž bychom se pokoušeli posunout start.
Jediným důvodem byl obava o bezpečnost běžců. Nejde jen o padající větve, případně stromy, ale i o to, že se závod běží za silničního provozu a poryv větru mohl zacloumat i autem. Asi si každý domyslí, co by se mohlo stát, kdyby jelo okolo skupiny běžců ...
Na rozdíl od některých diskutujících si nemyslím, že pořadatel se jednou větou v přihlášce naprosto vzdává odpovědnosti za závod, který realizuje. Jsem přesvědčen, že musí vše připravit a zajistit tak (někdy pouze v mezích možností), aby běžci nejen vyběhli, ale také měli reálnou možnost se vrátit.
Díky všem, kteří nás pochopili, rozhodně to nebylo jednoduché řešení. Na závod jsme se těšili a mrzí nás to.
O možnosti nového termínu jsme mluvili, ale zatím žádné rozhodnutí nemáme. Budeme vás určitě informovat.

Díky Tome. Před chvílí jste vydali tiskovou zprávu, v níž uvádíte, že závod se neuskuteční ani v náhradním termínu. Čili rozhodnutí jíž mezitím padlo? Více v právě vydaném článku na behy.cz: http://www.behy.cz/2008030101-palestra- … atelu.html

je-li někdy kolem mne samý hlupák, je to neklamné znamení, že jako hlupák se chovám já sám. buďte prosím ke mně shovívaví, ono mi to brzo dojde smile

#64 2008-03-01 16:11:15

Člen

Ahoj Same, jasně, ta věta v přihlášce je v pořádku a rozhodnutí je na účastníkovi. Ale já měl na mysli spíše něco jako morální povinnost.
I když jsme mnoho běžců a běžkyň rozhodnutím zklamali, tak je pro nás lepší teď řešit "možná jsme mohli počkat, nebo jsme to mohli pustit", než třeba teď sedět a říkat "jsme blbci, měli jsme to odpískat a nemuselo se nic stát".

#65 2008-03-01 16:18:10

Ttiimm Pohlaví - muž
Člen
Místo: Pečky
Celkem: 3098 km
Pohár Behej.com: 1037.5 bodu
Web

sam psal:

Ad Ttiimm: Petře, že jste nás nedoběhli, my jsme to běželi něco kolem 43 minut smile

Já jsem běžel o něco pomaleji, ale kdybych to věděl...:-), rychlost jsem pošetřil do Peček:-).

S neuskutečněním závodu mám podobný názor ja Sam, ale na druhou stranu obdivuji pořadatele že dokázali 300 lidem říci sorry dnes ne, bojíme se o Vaše zdraví...jako generál po bitvě můžu napsat mohlo se běžet:), ale nikdo znás v 10hodin ještě nevěděl jako to bude vypadat za další hodinu...

Mne by docela zajímalo co pořadatelé říkají na frontu při přihlašování registrovaných závodníků?

Editoval Ttiimm (2008-03-01 16:19:57)

Když nemůžeš tak přidej.

#66 2008-03-01 16:21:07

sam Pohlaví - muž
Člen
Web

Ale jasně Tomáši, vždyť píši, že vy jste pořadatelé a jen vy máte právo o svém závodu rozhodovat. Jen si říkám, loni jste bez problémů po ne právě dobře zvládnuté prezentaci při větším množství závodníků odložili start (pokud si dobře pamatuji o cca půl hodiny ?). Proč jste do toho zrušení závodu šli letos tak rychle? Kdybyste zašli do sokolovny a poslechli si názory závodníků, možná byste chvilku počkali. Řekl bych, že většina byla pro odložení startu a uspořádání závodu.

#67 2008-03-01 16:25:09

Člen

Radku, seděli jsme nad termínovkou a přiznám, že tam skutečně teď nevidíme žádný rozumný termín, kdy bychom Kbelskou udělali. Přece jenom Kbelskou vnímáme jako trochu výjimečnou díky termínu - otevírá sezónu - dříve v Praze a okolí, teď díky běžcům i v širším prostoru. A běžecké jaro a podzim jsou dost plné jinými závody.
Navíc, jak Martin v tiskovce píše, stavíme se studenty tratě Hervis 1/2Maratonu i VW Maratonu Praha, podílíme se také mj. na Jizerské 50, Jizerské 50 na kolech, jsme na Běchovicích, letos bychom měli podpořit Nova Author Cup, 6 závodů Kola pro život, asi budeme na Bigmanovi, ...
Ani kapacita našich studentů není nekonečná :-)
Berte to prosím jako vysvětlení, proč si nyní myslíme, že náhradní termín na letošní ročník nebude. Ale třeba dnešní zklamání pomine a na začátku příštího týdne nějaké řešení najdeme. Mimochodem, Ivo, nevíš o nějakém vhodném termínu ...

#68 2008-03-01 17:33:48

MartinKor Pohlaví - muž
Člen

Pořadatelům jistě patří poděkování za důkladnou přípravu závodu, i když nakonec přišla vniveč. Rozhodování za dané situace bylo těžké. Se zrušením závodu se možná mohlo chvíli počkat, ale organizátoři se rozhodli tak, jak se rozhodli a nelze jim nic vyčítat! Pokud se najde náhradní termín, bude to super. Když ne, tak se budu těšit na příští ročník!

#69 2008-03-01 18:54:22

lubos.rosenberger Pohlaví - muž
Člen

Po boji každý králem. Pořadatelé měli na rozhodnutí maximálně  10 až 15 minut. Je pravda, že s posunutým startem by se to asi odběhnout dalo, ale ..... .  Zachovali se odpovědně, ale i odvážně. Kde vzali příklad v té naší české kotlině ?

#70 2008-03-01 19:02:59

MartinKor Pohlaví - muž
Člen

Souhlas!

#71 2008-03-01 19:31:28

sam Pohlaví - muž
Člen
Web

lubos.rosenberger psal:

Po boji každý králem. Pořadatelé měli na rozhodnutí maximálně  10 až 15 minut. Je pravda, že s posunutým startem by se to asi odběhnout dalo, ale ..... .  Zachovali se odpovědně, ale i odvážně. Kde vzali příklad v té naší české kotlině ?

Nechci ti brát tvůj názor, ale kde jsi přišel na to, že měli na rozhodnutí maximálně 10-15 minut. Kdyby vyhlásili, že start se odkládá o 30 minut a podle situace se aktuálně rozhodne, nic by přeci neriskovali. Já jsem přesvědčen, že valná většina závodníků by to pochopila a vzala s povděkem jako snahu zachránit závod. Pokud by i dále byla situace špatná, mohli to skrečovat potom.

#72 2008-03-01 19:42:43

lubos.rosenberger Pohlaví - muž
Člen

Aha. To jsme trefili ten rozdíl v názorech. Já uvádím, že to odběhnout šlo, ale... . A právě o to jde. Bouřka a krupobití se odehrálo asi v 9:45. V kolik hodin by se dalo zodpovědně říci, že právě teď bude ta jedna hodina na uskutečnění závodu a že to nepřijde znovu? Ve Tvých 10:30, nebo v 10:15, nebo naopak v 10:45? Běžecký rok teprve začíná, ještě si zaběháme a já jsem rád, že jsem viděl pár lidí, které běžně nepotkám. Ahoj v Pečkách nebo i jinde. Luboš R.

#73 2008-03-01 20:00:33

Vlasta Šroubek Pohlaví - muž
Člen
Pohár Behej.com: 83.0 bodu

Zdravím pořadatele i všechny vytrvalce , kteří přijeli na Palestra Kbelskou desítku.
Přijeli jsme se synem na 1.závod MIZUNO RUNNING CUP 2008 ze 120 km vzdálené Plzně .
Ale 10 minut před startem bylo jasné ( z důvodu vichřice a krupobití ) , že se start závodu
odloží... Rozhodnutí pořadatelů plně respektujeme . Zdraví je přednější. Přijedeme tedy
znovu za rok.
Ahoj Vlasta Šroubek

#74 2008-03-01 21:34:24

Buldok Pohlaví - muž
Člen
Pohár Behej.com: 98.2 bodu

Ahojky lidičky,co víc řict k závodu "Kbelská desítka",kterého jsem se zúčastnil jakožto prvního závodu v mém životě.
Velká pochvala organizátorům závodu za skvělou přípravu a průběh závodu, za jejich rychlost a ochotu na české podmínky nevýdanou.
Bohužel nám počasí skřížilo plány, a pořadatele zprávně rozhodly pro zrušení závodu z hlediska bezpečností závodníků i když vůbec nemusely.
A dokonce bez problému vrátili satrtovné, toto jsem vůbec nečekal a mile mě to pětěšilo, to svědčí o profesionalitě organizátorů.
To, že se neboběží Kbelská desítka je škoda, těším se na přiští rok, snad si tento závod více užijem a vychutnáme.
Už se těším na další závod "Pečecká desítka" mám 4 místa volné v autě, kdo bude chtít může fičet se mnou.
Ahojky Zdenek Buldok

#75 2008-03-01 22:30:05

kamca Pohlaví - žena
Člen
Celkem: 202 km

Tak pro mě to byla taky první závodní zkušenost, snad jsem nepřinesla smůlu. Ale za mě patří pořadatelům dík, totálně promočení lidé vracející se do sokolovny po pár minutách pobytu venku mě dost děsili, ale na to, abych sundala číslo sama, bych asi neměla sílu. Tak dík, že jste měli rozum za mě...

#76 2008-03-02 08:57:37

spanker 
Člen

Ahoj. Nikde se tady nemluví o možnosti spolupráce s meteorology. Nechci dělat chytrého po bitvě, ale já osobně s tím mám zkušenost z mých bývalých závodů kdy jsem kvůli špatnému počasí tenkrát telefonoval na letiště protože tam měli vždy nejlepší informace jak se bude počasí vyvíjet. A to bylo asi před 15 lety kdy nebyly mobily, neměl jsem žádný organizační tým, navíc ta včerejší vichřice byla dopředu předpovídaná takže osobně bych se ráno o to zajímal jak se bude situace vyvíjet, a nemuselo by dojít ani ke zničení techniky. Stačilo jenom zjistit v kolik hodin se přežene orkán Emma a podle toho posunout start. To že potom byly další deště, větry a pod. tak to už je při Kbelské desdítce prakticky normální stav.

#77 2008-03-02 12:10:41

Vanda Pohlaví - žena
Člen
Minulý měsíc: 255 km
Celkem: 4068 km

UŽ JEDNOU NA MNE STROM MÁLEM SPADL, TAKŽE ZRUŠENÍ ZÁVODU BYLO PODLE MÉHO NA MÍSTĚ.

Spolupráce s meteo - snad zajámavý nápad, ale připadá mi, že dost často se jim věřit nedá, i když tohle tedy dokonale vyšlo. Přikláním se k tomu, že bylo dobře, že byl závod zrušen. V oněch kritických 15 minutách jsem byla pod jedním z přístřešků, kde jsem si nandavala číslo, viděla, jak to lidé vší silou drželi, a jak to potrhalo plachty. To ti, co se do poslední chvíle hřáli v sokolovně, nemohli vědět.
Bylo mi líto jak závodníků, kteří přijeli zdaleka a především organizátorů, kterým Emma způsobila škody.  Na vracení peněz jsem proto osobně ani nečekala - utíkala jsem navíc domů ke svému věčně hladovému kojencovi, kterému by odložení závodu rozhodně neprospělo.  Ač sama jsem také pro každou "špatnost", připadá mi vydat se na trať jak to někteří udělali na vlastní pěst jako velký hazard, byť na vlastní nebezpečí.
A propos, když mi bylo 15, málem na mne na táboře při podobné čině spadl strom (cca metr od místa, kde jsem asi vteřinu předtím stála, takže jsem se tehdy podruhé narodila) a při pohledu na spadané větve cestou zpátky bych si to rozhodně nechtěla zopakovat.

We are the champions, my friend
we keep on fighting till the end...

#78 2008-03-02 13:11:54

MirO Pohlaví - muž
Člen
Minulý měsíc: 60 km
Celkem: 10655 km
Pohár Behej.com: 196.8 bodu

spanker psal:

Ahoj. Nikde se tady nemluví o možnosti spolupráce s meteorology. Nechci dělat chytrého po bitvě, ale já osobně s tím mám zkušenost z mých bývalých závodů kdy jsem kvůli špatnému počasí tenkrát telefonoval na letiště protože tam měli vždy nejlepší informace jak se bude počasí vyvíjet. A to bylo asi před 15 lety kdy nebyly mobily, neměl jsem žádný organizační tým, navíc ta včerejší vichřice byla dopředu předpovídaná takže osobně bych se ráno o to zajímal jak se bude situace vyvíjet, a nemuselo by dojít ani ke zničení techniky. Stačilo jenom zjistit v kolik hodin se přežene orkán Emma a podle toho posunout start. To že potom byly další deště, větry a pod. tak to už je při Kbelské desdítce prakticky normální stav.

Ahoj souhlasím s tvým názorem. Předpověď počasí na sobotu zcela odpovídala skutečnosti. Omluvy pořadatelů , že se báli, aby se vichřice nevrátila mi připadají alibistické. Ze stejných důvodů tedy měli závod odvolat už v pátek, protože předpověď byla špatná a organizátoři na to v e-mailu upozorňovali. Kdyby start jen odložili, tak by se normálně regulérně odběhl (také jsem si trať zhruba v 10:20 hod zcela bez problému proběhl). Odvolávat se nausmrcení holčičky v Líbeznicích je jen hraní na city a se situací ve Kbelích to má pramálo společného a jen se tím omlouvá a zakrývá unáhlené a špatné rozhodnutí. Situace v 10:20 hodin byla zcela normální a běžet se mělo.

#79 2008-03-02 13:35:54

lastboyscout Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 8176 km

Vanda psal:

Na vracení peněz jsem proto osobně ani nečekala

...čip jsi vrátila a peníze sis nevzala? smile

Jinak souhlasím s rozhodnutím pořadatelů, situace se měnila z minuty na minutu.

The sky is blue, water is wet, women have secrets. Who gives a fuck?
السماء زرقاء, ماء مبلّلة, نساء يتلقّون أسرار. الذي يعطي

#80 2008-03-02 18:39:22

Janca Pohlaví - žena
Člen
Místo: Trutnov, Praha
Pohár Behej.com: 86.8 bodu

Vitr se predpovida vcelku blbe,je to hodne mistni zalezitost. To ze za tou bourkou uz zadna dalsi neprijde asi nemohl nidko tusit (tusit mozna jo,ale ne zarucit). Uz me tez napadlo,ze jeste dobre,ze to prislo pred startem.Kdyby se to prehnalo behem zavodu,tak nevim nevim. Auta se treba na silnicich drzela jen tak tak a sejmout nakeho bezce by asi nebyl problem.

Board footer