Kde najdu přihlášku do poháru běhej com na letošní rok 2008??? nějak to nemohu najít díky
byls rychlejší Koyamo Koyamoviči. Jako vždy, ale musely to být vteřiny
Šnek psal:
byls rychlejší Koyamo Koyamoviči. Jako vždy, ale musely to být vteřiny
7 vterin, to je pri tempu 4 min na kilak 29m a 17cm a pri tempu 5 min na kilak 19m a 44cm ![]()
Editoval Mirek Hasal (2008-02-21 17:41:54)
Když už jsme u té stránky „Registrace závodníka“:
V textu je uvedeno, že „Do poháru je možné se registrovat i v průběhu roku a budou vám započteny body ze závodů seriálu, které jste absolvovali bez vědomí o možnosti zapojit se do poháru.“
Pokud tomu dobře rozumím, tak to znamená, že když se někdo zaregistruje po skončení osmnáctého závodu, a předtím absolvoval třeba patnáct pohárových závodů (tzv. bez vědomí o možnosti zapojit se do poháru), může se klidně stát vítězem celé soutěže. A udělá-li to několik běžců najednou, bude z toho pěkný bodový a výsledkový guláš, a veškeré předcházející sbírání bodů a sledování, jak si vedou soupeři, vezme za své.
Doufám, že tak tomu není a nebude!
Bering: ano, stát se to může, ale zkušenost z loňska je taková, že pravděpodobnost je téměř nulová. jsem přesvědčen o tom, že kdo absolvuje takové množství závodů během sezony, již někdy o našem webu musel slyšet. loni takto "zamíchalo" pořadím cca pět borců s počtem závodů nižším než 5, takže je málokdo kromě jich samotných vůbec zaregistroval
Radek psal:
Bering: ano, stát se to může, ale zkušenost z loňska je taková, že pravděpodobnost je téměř nulová. jsem přesvědčen o tom, že kdo absolvuje takové množství závodů během sezony, již někdy o našem webu musel slyšet. loni takto "zamíchalo" pořadím cca pět borců s počtem závodů nižším než 5, takže je málokdo kromě jich samotných vůbec zaregistroval
Radku, díky za odpověď i vysvětlení. Protože nikdo další nereagoval, zdá se, že s tím ostatní souhlasí nebo jim to nevadí, pokud se jich to zrovna netýká. Přeji si, aby k popisované situaci nedošlo a všichni běžci byli s průběhem hodnocení a vyhodnocení soutěže spokojeni.
Můj názor zůstává jiný. Zúčastním se pouze několika závodů a bude mi vadit, pokud někdo tímto způsobem moje pořadí ovlivní.
Myslím si, že by každý závodník měl být v soutěži hodnocen (a body by měl v závodech získávat) až od chvíle, kdy se do soutěže přihlásí. A ne, že se přihlásí, a okamžitě se mu započítají body z několika absolvovaných závodů, které běžel v době, kdy se soutěží nemohl nebo nechtěl mít nic společného.
Nejspravedlivější variantou by samozřejmě bylo hodnotit všechny běžce, kteří absolvují některý z pohárových závodů (nejen běžce do soutěže přihlášené). Ale tuto variantu jste jistě už dávno zvážili a zamítli.
No jo, ale zase, když se někdo o poháru dozví až v jeho průběhu. Nebo původně nezamýšlel běžet více závodů a kvůli jednomu se mu registrovat nechtelo a pak mu vysel cas i na další závody.... Tak by pak bylo nefér, kdyby se mu to zpětně nepočítalo. Přece jen taky závodil.
A vůbec, nejde o mistrovství světa, ale o běhání pro radost, takže vlastně není důvod řešit jestli jsem nakonec skončil desátý nebo patnáctý. Hlavně, že tady vůbec něco takového jako pohár běhej.com je, a že přibývá nejen běžců, ale i závodů pro nás rekreační běžce.
Pavlis psal:
No jo, ale zase, když se někdo o poháru dozví až v jeho průběhu. Nebo původně nezamýšlel běžet více závodů a kvůli jednomu se mu registrovat nechtelo a pak mu vysel cas i na další závody.... Tak by pak bylo nefér, kdyby se mu to zpětně nepočítalo. Přece jen taky závodil.
A vůbec, nejde o mistrovství světa, ale o běhání pro radost, takže vlastně není důvod řešit jestli jsem nakonec skončil desátý nebo patnáctý. Hlavně, že tady vůbec něco takového jako pohár běhej.com je, a že přibývá nejen běžců, ale i závodů pro nás rekreační běžce.
Pavle, my jenom vyjadřujeme své názory. Nám dvěma nejde o celkové umístění v soutěži. Ale jsou v této soutěži běžci, kteří kvůli celkovému úspěchu objíždí celoročně jednotlivé závody po celé republice. A představ si, že najednou před ně v pořadí „skočí“ několik běžců, se kterými dosud nepočítali (kteří v soutěži dosud zařazeni nebyli).
Nebo si myslíš, že když někdo běží v sobotu Bakovský půlmaraton a hned druhý den ráno Cenu Nasavrk (15 km), tak že to běží jen tak pro radost. Neběží to především kvůli bodům?
Franto, i když by mi to mohlo být jedno, protože se nehodlám do poháru registrovat, z principu s tebou a tvými argumenty souhlasím. Vzhledem k tomu, že se jedná již o druhý ročník, by asi zpětné dopočítávání bodů bylo skutečně spíš nefér k těm přihlášeným od začátku.
Snad je každý alespoň natolik svéprávný, aby se dokázal před sezonou rozhodnout, čeho se hodlá zúčastnit a čeho ne. A pokud se přihlásí až v průběhu, má prostě smůlu a závody, co prošvihl se mu nezapočítají.
Ale já nejsem organizátor ani účastník, takže jim do toho nechci a nemůžu mluvit. Jen jsem tě chtěl podpořit "starý kamaráde". ![]()
Bering psal:
Nebo si myslíš, že když někdo běží v sobotu Bakovský půlmaraton a hned druhý den ráno Cenu Nasavrk (15 km), tak že to běží jen tak pro radost. Neběží to především kvůli bodům?
Já teda nevím, ale běžel loni někdo z mužů oba tyto závody? Ale to je jen detail. Myslím, že muži, kteří loni skončili na prvních místech, běhají pro radost (ještě víc pro radost než my ostatní
) a tak to má asi být...
Editoval Oslík (2008-02-29 20:18:42)
Já hlavně vůbec nezávidím tomu kdo na konci sezóny bude dopočítávat a dohledávat ty co se přihlásí později, to aby znova kontroloval staré závody...
Oslík psal:
Bering psal:
Já teda nevím, ale běžel loni někdo z mužů oba tyto závody? Ale to je jen detail. Myslím, že muži, kteří loni skončili na prvních místech, běhají pro radost (ještě víc pro radost než my ostatní
) a tak to má asi být...
Nechce se mi vyhledávat, kolik závodníků běželo vloni jak Bakovský pulmaraton, tak i Cenu Nasavrk. Ale vím, že oba závody běžel Jarda Holub, z žen Jaroslava Pokorová. Možná i další. Od Jardy Holuba vím, jak se po těch dvou závodech cítil. Radost velkou neměl, snad jen, že oba závody zvládl a přiblížil se ke svému cíli. Jarda vyhrál pohár behej.com v kategorii čtyřicátníků, paní Jaroslava celkově vyhrála ženy.
Ttiimm psal:
Já hlavně vůbec nezávidím tomu kdo na konci sezóny bude dopočítávat a dohledávat ty co se přihlásí později, to aby znova kontroloval staré závody...
To nezávidí téměř nikdo z nás. Ale někoho statistika baví, má rád čísla a bude rád, že to mohl pro samotnou soutěž i později přihlášené běžce udělat. Pokud by to dělal z nutnosti a bez nadšení, je lépe zrušit "zpětné přiznávání bodů", tak jak o tom psal Sam.