reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2008-02-22 19:46:14

shon@ Pohlaví - muž
Člen

jídelníček

Ahoj zajímalo by mě jestli hodně dbáte na skladbu jídelníčku a jíte hlavně zdravě a dietně nebo to moc neřešíte
a občas si taky dopřejete třeba guláš s knedlíkem apod?Snažíte se např. vyhýbat co nejvíc tučnějším jídlům
nebo si prostě dáte na co je zrovna chuť třeba v menším množství?

#2 2008-02-22 20:46:33

Mountainbiker Pohlaví - muž
Člen
Místo: Český Krumlov (Plzeň)

Re: jídelníček

Když budu mluvit já sám za sebe, tak to nebude odpověď poloprofíka, co je odborníkem na výživu. Dřív jsem jezdil docela dost na biku a jídlo jsem nijak moc neřešil. Nepřibral jsem ani kilo (pořád 175/69), i když jsem se přecpával. To už je ale minulost. Pak jsem na rok a půl sport skoro úplně vypustil (njn, hloupost, ale měl jsem... k tomu důvody, ach jo), přibral v nejhorší době skoro 5 kilo a připadal si jako vepřík. Teď před Vánoci už mi sport tak chyběl, že jsem se rozhodl (díky Bohu mám ve škole super rozvrh) začít znovu. Nejen kolo, ale rovnou tak nějak triatlon. A k tomu i rozumně jíst. Kupuju a jím hodně zeleniny, jím mnohem víc tmavého pečiva než dřív a snažím se vynechat tučnější jídla. Pravda, někdy si odpoledne před hodinou dám i Bounty smile A kupříkladu včera jsem měl McChicken a Cheeseburger, takže jak je vidět, úplný radikál nejsem. Ale říkám si, že když teď cvičím několikrát do týdne (1x běh, 1x plavání, 1x kolo, 1x posilovna), a zase mám svých 69 kilo, že to třeba není zas taková hrůza, vzít si občas něco, co člověku chutná... Zatím nejsem takový radikál, abych vynechával úplně sladká jídla a mučil se tím, jak mám na něco strašnou chuť. Nepřejídám se, ale občas si něčeho zobnu :-) Tak tedy - jak jsem říkal - to je odpověď člověka, co naběhá týdně mnohem, mnohem míň km než spousta lidí tady... Ale snažím se to kompenzovat jinde. Třeba tím plaváním a bikem. Sportu zdar, protože je to věc (nebo spíš motiv?), co člověka dokáže vytáhnout ze dna (z fakt velkých hloubek...). Howgh

#3 2008-02-24 08:34:37

Pavlis Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno/Ostrava
Celkem: 2537 km
Web

Když se tak zamyslím, jídelníček se samovolně měnil změnou životního stylu.
Snídaně - dříve: rohlík se salámem, dnes: musli+corn flakes s jogurtem a mlékem.
U jídel si vybírám jako přílohu nejčastěji těstoviny, pak rýži a vařené brambory. Knedlíky, hranolky jen výjímečně za odměnu:) Jím měně tučného masa než dříve, ale úplně se mu nevyhýbám. Denně také alespoň 1ks ovoce (jablko, pomeranč...)
Když to shrnu, tak to nezdravé mám teď jen za odměnu, to "zdravé" se snažím jíst normálně.

#4 Včera 08:29:17

Abina1 Pohlaví - žena
Člen

ahoj kluci mám zvás opravdu radost myslím že každý sportovaej by se měl starat i o svou stravu a snažit se jíst "vesměs" zdravě. Mnoho jsem toho a zdravé stravě přečetla a snažím se to realizovat:-)samozřejmě člověk se pořád nemůže držet na uzdě ...sladké mě moc netankuje a když si dávám k snídani celozrnné vločky s banánovým proteinem už si za den na sladké nevzpomenu....
největší nezmaz je asi když někam jdeme například teď jsme měli sraz od základky atd. všichni pijou alkohol a jí nezdravá jídla to už je horší...ale nepřeháním to dám si ochutnát a zase si jedu to své....a jsem spokojená....

Board footer