Ahoj všem, chystám se na svůj první půlmaraton v Praze. Zatím jsem jezdila na menší závody, kde nebyli vodiči, ale teď bych je chtěla využít. Jenže s nimi nemám zkušenosti. Můžete mi prosím napsat, jaká je praxe? Musím si příslušného vodiče najít na startu a pak ho nespustit z očí? Zastavuje se vodič na občerstvení nebo běží v kuse až do cíle? A vy využíváte vodiče nebo si běžíte podle sebe? Díky za odpovědi.
Vodič by se měl snažit běžet pravidelně. Občerstvuje se velmi krátce a tuto ztrátu pak dohání rychlejším tempem. To jsou moje zkušenosti z PIMů, které jsou však velmi malé, protože schopnosti vodičů příliš nevyužívám. Spíše jsou pro mě vodítko na jaký běžím čas, když mě předbíhají, nebo naopak když předbíhám já je.
rebecca psal:
Ahoj všem, chystám se na svůj první půlmaraton v Praze. Zatím jsem jezdila na menší závody, kde nebyli vodiči, ale teď bych je chtěla využít. Jenže s nimi nemám zkušenosti. Můžete mi prosím napsat, jaká je praxe? Musím si příslušného vodiče najít na startu a pak ho nespustit z očí? Zastavuje se vodič na občerstvení nebo běží v kuse až do cíle? A vy využíváte vodiče nebo si běžíte podle sebe? Díky za odpovědi.
Protože jsem před rokem dělal vodiče s Rosťou Tomešem na čas 1:40, mohu na otázky odpovědět takto:
1/ vodiče na startu najdeš buď v místě srazu, kde se přidělují barevné balónky, a potom s nimi můžeš jít na start, nebo si je vyhledat v průběhu závodu (mají na sobě trika s časem, na který běží),
2/ vodiči běží na čas od výstřelu nikoliv od proběhnutí startovní a cílovou čarou, což měří čip (ten myslím měřil Rosťa, já měřil čas od výstřelu)
3/ na občerstvení ("odskočení si") zastavuje vždy jenom jeden z vodičů, ten toho druhého potom samozřejmě doběhne
4/ v cíli jsou vodiči o něco dříve (my byli asi v 1:39:30-45)