reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2008-02-26 16:12:17

Václav Baudisch Pohlaví - muž
Člen

bolest stehenního svalu

mohl by jste mi někdo poradit ? Poslední tři měsíce mi při běhu jakoby tuhne stehno pravé nohy - cítím tupou bolest někde uvnitř svalu - začíná to asi 10 cm nad kolenem a stoupá tak 25 cm nahoru. Stehno ale nebolí celé ale asi jenom jedna hlava svalu - připadá mi jako by se nedokrvoval - tahle situace nastává pravidelně po 1 - 1,5 km. rychlejšího běhu.Pokud ale bolest překonám tak kolem 6 km přichází postupné uvolnění svalu a na desátém km už si na to ani nevzpomenu. Když začínám běh v pomalém regeneračním tempu tak se mi to nestane. V obou případech jsem před během rozehřátý a nohy mám protažené . pokud máte někdo podobné zkušenosti ,pomozte mi prosím radou -- díky  Vašek B

#2 2008-02-26 20:05:01

PRIM Pohlaví - muž
Člen

Re: bolest stehenního svalu

Momentálně prožívám podobné bolesti. Téměř dva měsíce jsem registroval podobné pocity a nyní mi už sval začíná vypovídat službu. Patrně drobná ruptura jednoho snopu svalových vláken ( tedy jestli se vyjadřuji správně). Přes veškeré snahy o průběžné léčení svalu Liotonem 100000 se musím před přírodou sklonit a omezit běhání. Otázka je, když už takový problém nastal, jak nejrychleji z něj, protože za měsíc je Pražský půlmarathon a ani další sezóna moc nepočká.

Vašku, moje doměnka je, že poškození svalu nastalo v důsledku příliš jednostrané zátěže. Je potřeba do tréningu zapojovat i jiné aktivity. Nevím jak u tebe, ale domnívám se, že by to mohlo být podobné.

#3 2008-02-27 16:49:56

Václav Baudisch Pohlaví - muž
Člen

Re: bolest stehenního svalu

díky za zprávu ale to by nebylo potěšující-- taky mě čeká Pražský půlmaraton a potom můj první maraton . Já ještě dělám triatlon takže dost jezdím na kole a tam se to vůbec neprojevuje a to ani při vysoké zátěži a myslím si že kdyby byl nějaký problém přímo ve svalovém snopci tak to bude přetrvávat po celou dobu běhu a to i málo intenzivnim -   Ten Lioton 100 000 - co to je ? mastička ?   dík za odpověď

Board footer