reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2008-03-05 10:14:33

Sef Pohlaví - muž
Člen
Místo: Otrokovice
Celkem: 1058 km

Wave technologie Mizuna

Asi před 2 měsíci jsem si kupoval nové boty na rychlé tréninky. Nakonec jsem si pořídil Wave Precision od Mizuna. Boty mají dost tvrdou patní část, ale přední část je výborně odpružená. velmi mě však překvapilo, když jsem si zkoušel Wave Ridery, že měly taky hodně tvrdou patu. V podstatě bych řekl, že to bylo u obou bot identické. To mě dost překvapilo, protože si je dost lidí zde na fóru chválí. Trochu jsem přemýšlel jak Wave technologie funguje nebo by měla fungovat, ale nějak jsem na nic nepřišel. Jediné co mě napadlo je, že používají stejný princip jak skákací prkno, čili podélného ohybu dosti tvrdého materiálu. Z toho by vyplývala výhoda pro těžší běžce,kdežto já se svojí nízkou hmotností bych neměl šanci tu desku ohnout. Částečně to potvrzují mé pocity při došlapu na patu, jak kdybych bosý dupl do betonu. Na druhou stranu, o 10kg těžší kamarád má Ridery a říkal, že se v nich cítí stejně.

Není zde někdo zasvěcenější, kdo by mi princip wave desky vysvětlil? Nebo kdyby měl někdo Mizuna na vyhození, že by je rozkuchal a podíval se na vnitřnosti... smile

To finish first, first you have to finish.

#2 2008-03-23 08:35:28

zsivek Pohlaví - muž
Člen
Mapa

Re: Wave technologie Mizuna

ja taky souhlasim, mam pocit vetsi  plosne stability , ale i tvrdosti, nehodej se do mensiho mokreho  snehu, kde vytvari malou boulicku po d patni casti.

#3 2008-03-23 10:12:44

Jecminek.Maselnik Pohlaví - muž
Člen
Mapa
Minulý měsíc: 100 km
Celkem: 3480 km
Web

mám mizuna wave rider 10. Při vzetí do ruky se mi rovněž zdály tvrdší, nicméně princip tlumení je trochu jiný, než u všech ostatních bot. Zvlněná deska se deformuje do roviny, čímž tlumí nárazy. Jsem poměrně těžký a přes počáteční rozpačitý pocit z bot jsem s nimi dnes velice spokojen. Nejsou nijak rychlé, ale na delší věci jsou fajn.

#4 2008-03-23 15:06:05

Leszczynski Pohlaví - muž
Člen
Místo: Olomouc
Tento měsíc: 16 km
Minulý měsíc: 170 km
Celkem: 2436 km
Web

Beham stridave s Mizuno Wave harrier a Adidas Trail Control. Kazda bota je jina, ale Mizuna s vlnovou deskou jsou, zda se, hodne dobre! Jak pise Jecminek, tlumeni funguje jinak a je to znat.

#5 2008-03-23 15:33:04

Yrog Pohlaví - muž
Člen
Místo: Těrlicko
Celkem: 2010 km

Mám teď 69 Kg a zkoušel jsem je několikrát - myslím, že pro člověka s podobnou váhou  nevhodné.

#6 2008-03-23 18:30:12

sam Pohlaví - muž
Člen
Místo: Nový Vestec
Web

Já si nemyslím, že by vyšší hmotnost běžce byla jediným určujícím faktorem pro použití wave technologie Mizuno. I jejich různé typy bot mají různé vlastnosti. Má hmotnost v současnosti kolísá mezi 64-65kg a byl jsem velmi spokojen s botami Wave Rider 9 a Revolver (s těmi ještě jsem). Naproti tomu v botách Wave Creation z roku 2007 nejsem schopný běhat resp. měl jsem z nich při běhu nepříjemný pocit.

#7 2008-04-04 13:14:43

Pavel123 Pohlaví - muž
Člen

Zdravím,
měl bych tak trochu otazku mimo téma. Vybírám si boty na běhání a zatím mě nejvíce zaujala znacka Mizuno, konkretne model Mizuno Wave Elixir 2. Beham rekreacne tak 45 minut 3x tydne po asfaltu (je to na nic ale nic jinyho sem nenasel). Merim cca 180cm a vazim 75kgmě tyto boty dobr. Jsou pro me tyto boty dobrou volbou?

Board footer