Nevíte jestli vodiči na PIM půlmaratonu začínají pomaleji a potom zrychlují nebo se snaží držet stále stejné tempo. Potřeboval bych se orientovat abych mohl běžet první 3 kilometry za 5:40 - 5:50. Díky za odpovědi.
Tomas_Pce psal:
Nevíte jestli vodiči na PIM půlmaratonu začínají pomaleji a potom zrychlují nebo se snaží držet stále stejné tempo. Potřeboval bych se orientovat abych mohl běžet první 3 kilometry za 5:40 - 5:50. Díky za odpovědi.
Běží konstantní rychlostí, jenom první kilometry dohánějí manko mezi startem (od výstřelu) a skutečným proběhnutím startovní čáry, což může být i 1-2 minuty. Před rokem jsme s Rosťou jako vodiči na 1:40 dohnali těch 30s někde na 3km.
Jinak je to rozebíráno již na: http://forum.behej.com/tema-2296-pulmaraton-a-vodici
Editoval Mirek Kostlivý (2008-03-12 21:51:36)
Já letos půjdu PIM půlmaraton zkraje pomaleji a potom budu zrychlovat. Snažím se tak vodit vždycky. První 4 km půjdu 4:17/km, potom do 11km 4:15/km a do konce 4:14/km, v cíli to bude real time 1:29:37.
Sakra! Kdybych neměl ke konci minulého roku měsíční běžecký výpadek, tak bych to s tebou zkusil. Takhle se budu snažit o 1:35.
koyama psal:
Sakra! Kdybych neměl ke konci minulého roku měsíční běžecký výpadek, tak bych to s tebou zkusil. Takhle se budu snažit o 1:35.
Sakra! Kdybych nebyl tak pomalej, tak bych to s tebou zkusil. Takhle se budu snažit o 1:40.
Jaké budeš mít startovní číslo?
->Šnek:
Klidně se může stát, že ke stu minut vytvrdnu. Vůbec totiž netuším, na čem jsem. A číslo? Nevím. Jsem přihlášen už celých sedm hodin.
Až ho budu znát, dám vědět.
A já poběžím s Milošem 2:30! I když pro něho to bude spíš rychlejší chůze a pro mě strašná dálka.
Jo, a díky za odpovědi na můj dotaz.
Koyama: snad tě identifikuju až mě budeš na druhém kilometru předbíhat. Já mám číslo 976.
Editoval Šnek (2008-03-13 16:01:12)
koyama psal:
Taky to tak nějak možná zkusím.
Šnek psal:
koyama psal:
Sakra! Kdybych nebyl tak pomalej, tak bych to s tebou zkusil. Takhle se budu snažit o 1:40.
Tak na tento čas bych měl vést já. Až uvidíme, kolik jsme ztratili na startu do přechodu čáry spočítám rovnoměrné tempo a to bych chtěl držet. Když bude chuť, můžeme si poslední kilák zazávodit a dát do toho, co to půjde ![]()
Rosťa psal:
Já letos půjdu PIM půlmaraton zkraje pomaleji a potom budu zrychlovat. Snažím se tak vodit vždycky. První 4 km půjdu 4:17/km, potom do 11km 4:15/km a do konce 4:14/km, v cíli to bude real time 1:29:37.
Tak tentokráte se nechám, Rosťo, vodit na těch 1:30. Aspoň vím, na jaké tempo se mám připravit. I když tuším, že okolo 10-11km odpadnu. Ale nevadí, 1/2 PIM jsem naplno běžel naposledy v roce 2004, tak se uvidí.
sam psal:
Šnek psal:
koyama psal:
Jaké budeš mít startovní číslo?Tak na tento čas bych měl vést já. Až uvidíme, kolik jsme ztratili na startu do přechodu čáry spočítám rovnoměrné tempo a to bych chtěl držet. Když bude chuť, můžeme si poslední kilák zazávodit a dát do toho, co to půjde
Jo to by bylo fajn. V závěru ze sebe vždycky vyždímám všechno. Otázka je jenom, jestli to tempo udržím a pak taky jestli bude co ždímat.
rebecca psal:
A já poběžím s Milošem 2:30! I když pro něho to bude spíš rychlejší chůze a pro mě strašná dálka.
Jo, a díky za odpovědi na můj dotaz.
Miloš může běžet pozpátku.
Nevím, jestli se to neřešilo někde jinde, kdyžtak dejte prosím vědět, ale poběžím poprvé PIM 1/2M (tedy 1/2M vůbec poprvé) a zajímalo by mne, co můžu čekat od startu - dělám si ambice na 2:00 (alespoň realtime), co byste doporučovali ohledně postavení před startem... kolik času asi může člověk ztratit, než se rozeběhne plně podle svého tempa (než přestane překážet ostatním...)? Chtěl bych si to zkusit trochu simulovat ještě při posledních tréninkových pokusech. Honza
Pokud budes uplne na konci "fronty na start", ztratis priblizne 4 minuty. Ja bezela dvakrat 1/2 pim a jednou PIM, byla nekde v pulce chumlu a pokazde ztratila okolo 1min30s. Letos bude nova trasa 1/2pimu, tak uvidime, loni byl zacatek relativne uzky, ale predbihat jde, jen to vyzaduje trochu vic energie. Dost mozna pak prepalis prvni kilometry-tempo jde urcite srovnat na cca prvnich trech kilometrech, at uz je okolo lidi, kolik chces. A pokud chces bezet na 2 hodiny, muzes vyuzit sluzeb vodice.
Vodič na 1:50 (real time cca 1:47) poběží první 3 km pomaleji o 5-10 vt. na km, potom už rovnoměrně
Editoval PetrS (2008-03-16 16:26:28)
dees psal:
Pokud budes uplne na konci "fronty na start", ztratis priblizne 4 minuty. Ja bezela dvakrat 1/2 pim a jednou PIM, byla nekde v pulce chumlu a pokazde ztratila okolo 1min30s. Letos bude nova trasa 1/2pimu, tak uvidime, loni byl zacatek relativne uzky, ale predbihat jde, jen to vyzaduje trochu vic energie. Dost mozna pak prepalis prvni kilometry-tempo jde urcite srovnat na cca prvnich trech kilometrech, at uz je okolo lidi, kolik chces. A pokud chces bezet na 2 hodiny, muzes vyuzit sluzeb vodice.
Diky za vycerpavajici informaci. Ja jsem byl vloni na PIM nocni 10K a trochu mne frustrovalo, ze po pruchodu branou, kde mi zacal bezet cas, se jeste dost daleko slapalo v celkem hustem davu rychlosti pomale chuze, coz se - pochopitelne - podepsalo nejen na oficialnim, ale i na skutecnem case.
runtimeerror psal:
dees psal:
Diky za vycerpavajici informaci. Ja jsem byl vloni na PIM nocni 10K a trochu mne frustrovalo, ze po pruchodu branou, kde mi zacal bezet cas, se jeste dost daleko slapalo v celkem hustem davu rychlosti pomale chuze, coz se - pochopitelne - podepsalo nejen na oficialnim, ale i na skutecnem case.
já ten půlmaraton běžel teprve jednou, stáli jsme někde v polovině, asi dvě minuty jsme pochodovali na start a hned pod startovní bránou jsme se plynule rozběhli, nemám pocit, že bych kvůli množství lidí ztratil drahocené vteřiny :-)
Petr S. : to vypadá zajímavě, já měl loni real time 1:49:49, asi se přidám a v závěru se pokusím ukázat ti záda :-)
Editoval MZ (2008-03-17 07:41:05)
to MZ: bude nás víc, nebudeme se bát vlka nic. Jinak na té PIM desítce jsem krátce po startu taky musel zastavit a šlo se dlouhé desítky sekund krokem.
Šnek psal:
Je to sice OT, ale slíbil jsem to v tomto vlákně. Nevím, čím jsem si to zasloužil, ale bylo mi přiděleno číslo 777.
![]()
koyama psal:
Šnek psal:
Je to sice OT, ale slíbil jsem to v tomto vlákně. Nevím, čím jsem si to zasloužil, ale bylo mi přiděleno číslo 777.
![]()
![]()
Taková čísla prý dávají jenom vyjímečným běžcům!
Budu se těšit a bude mi potěšením, Franto. Kde jsou ty časy, kdy jsem ti ani náhodou nestačil ![]()
Ale ono to třeba zase znovu přijde ![]()
Rozpis pro čas 1:50 21,0975 km
oficiální čas 1:49:xx
ztráta na startu 01:00 02:00 03:00 04:00
čistý čas 1:48:xx 1:47:xx 1:46:xx 1:45:xx
průměrné tempo 05:07,1 05:04,3 05:01,4 04:58,6
3.km ofic.čas 16:45 17:36 18:30 19:21
1.-3. km tempo 05:15 05:12 05:10 05:07
5.km ofic.čas 0:26:59 0:27:44 0:28:32 0:29:19
4.-5. km tempo 05:07 05:04 05:01 04:59
10.km ofic.čas 0:52:34 0:53:04 0:53:37 0:54:09
6.-10. km tempo 05:07 05:04 05:01 04:58
15.km ofic.čas 1:18:09 1:18:24 1:18:42 1:18:59
11.-15. km tempo 05:07 05:04 05:01 04:58
20.km ofic.čas 1:43:44 1:43:44 1:43:47 1:43:49
16.-20. km tempo 05:07 05:04 05:01 04:58
21.km ofic.čas 1:48:51 1:48:48 1:48:48 1:48:47
tempo 05:07 05:04 05:01 04:58
1/2 MARATON 1:49:22 1:49:18 1:49:18 1:49:17
PetrS: budete opět na 1:50 dva vodiči? Loni jste se nějak podivně rozdělili, jeden doběhl hodně přede mnou a druhý hodně za mnou :-) jestli jo, tak plánujete že poběžíte spolu?
Loni měl první z vodičů čas 1:49:21, druhý se bohužel o něco zpozdil. Letos budou 3 a měli bychom běžet pohromadě.
Jak vodiče poznám? Budou nějak barevně rozlišení? dík za info a omlouvám se, pokud to již někde bylo zodpovězeno, každopádně na PIM jsem to nenašel...všem běžcům přeji hodně štěstí na sobotní půmaraton!
Vodiči budou mít výrazné rozlišovací vesty s časem, na který běží. Čas budou mít i barevných balóncích nad hlavou. Místo srazu bude praděpodobně uvedeno v článku ba behy.cz nebo nás hledej ve startovním poli.
Loni čas 1:40, na který povedu, stačil na cca 800. místo. Budu se tedy snažit být ve startovním poli někde zhruba na této pozici. Bude li tedy zhruba kolem 5000 startujících, jedná se přibližně o první šestinu startovního pole.
Zdravím a děkuji za prima zážitek všem, kdo se mnou běželi na 1:40. Gratuluji těm, kteří tu hranici dokázali překonat, ale i těm, kteří bojovali (a vím, že bojovali) a přesto jim čas 1:40 o něco málo utekl.
Příště to vyjde ![]()
Same, snažil jsem se běžet mezi růžovými a žlutými na něco mezi tím, ale nakonec jste mě u smíchovského pivovaru jako obyčejně převálcovali. Nicméně jsem se ještě i tak stačil dostat pod 1:39.
Já se snažil cestou ze Smíchova povzbuzovat ty, které jsme předbíhali a pár se jich podařilo chytnout do skupiny. Od mostu Legií jsem křikem a hecováním také pár lidí rozběhl, co si již mysleli, že toho mají plné zuby. Neměli, zvedli se a do cíle doběhli slušně. Jinak nebyl jsem daleko před tebou 1:38:25 OT.
Same, už jsem ti to říkal osobně, ale proč to nezopakovat tady. Běh na 1:40 byl super. S vodičem jsem běžel porpvé a nemůžu si to vynachválit. Měl jsem dojem, že je tempo přepálené, ale když jsem to vydržel do cíle a zlepšil si osobáček o čtyři minuty, tak nejsem vůbec proti
Na osmnáctém jsem si vás nechal trochu utéct (nevím, jestli jste zvedli tempo nebo to bylo ve mně), ale nakonec jsem byl za váma o míň než 10 sekund. Díky a zdravím.
Machy, ty první tři kilometry byly o trošku rychlejší, než jsem chtěl (asi o 8 sekund). Možná to bylo tím, že se běželo po větru. Pak jsem to již zkorigoval. Po 18.km jsme opravdu o asi 4 sekundy na kilometr zrychlili. Bylo to zase po větru a již do cíle. Snažil jsem se ještě ty, co vypadali dobře hnát před sebe, aby šli na čas a ne se mnou. Jsem rád, že jsem ti snad pomohl.
Pomohl? Rozhodně! Začátek byl v pohodě, na tom 18. jsem se nenechal rozhodit a trošku jsem to rozdýchával, pak jsem se zase chytil.
Same díky, já taky běžela s vodičem poprvý a fakt velká pomoc!!! Předtím jsem pokaždý přepálila. Tempo mi sedlo a čas 1:38 je můj osobák, takže naprostá spokojenost, bylo to super, díky ![]()
Mám malý dotaz k vodiči na 1:30. Netýká se tedy přímo mě, já jsem služeb vodiče nevyužíval a běžel jsem podle svého, ALE všiml jsem si, že jeho (nebo jejich) rychlost se v závěru rapidně zvýšila a kilometr před cílem to už spíš než běh pro ostatní zájemce na 1:30 vypadalo spíš jako spurt do cíle - vejít se do 1:30. Který se sice podařil, viděl jsem to, byl jsem asi 10s za nimi, a ta 1:30 padla (závist ze mně nemluví, osobák mám ještě nižší) - no ale nevím kdo z lidí co si zvolí vodiče jako pomoc bude s ním posledních x1000m sprintovat. A taky, to byl tak malý zájem, že jste sprintovali jem dva?
Neberte to jako nějakou kritiku co se snaží snížit užitečnost vodičů, jenom by mě zajímal váš názor. Co jsem viděl jsem popsal.
Editoval lastboyscout (2008-03-29 22:24:27)
Já jsem teda taky vodiče na 1.30h nepoužil sledoval jsem to už z cíle. Ale podívej se na vodiče Rostu,na ten čas 1,30.02 to je přesnost...
Já jsem ten vodič na 1:30, co na konci sprintoval:-) Někde okolo 17 km jsem chvíli přestal sledovat tempo, a jeden kilák jsme šli 4:24 a ztratili 10s. Když jsem to na 20km zjistil, dalo se to napravit jen tím sprintem, poslední kilák byl v tempu 3:55/km. Začal jsem postupně zrychlovat, a když jsem cítil, že za mnou nikdo není, běžel jsem si svoje tempo abych kýžený čas stihl. Vím, že takhle by vodič běhat neměl, mě to prostě nedalo.. Kdybychom nezrychlili, doběli bychom to 1:31, to jsme měli udělat? Myslím, že nás všechny rozhodil ten vítr, trhané tempo bralo síly, většinu svěřenců jsme poztráceli právě okolo 17km.
Já tedy nevím, jestli už jsem ke konci netrpěl halucinacemi, vodiči na 2:00 tam byli dva a jeden z nich mě na 16 km předběhl. Myslel jsem si, že je už všechno ztraceno, protože jsem se ho samozřejmě neudržel, ale jaké bylo moje překvapení, když na obrátce u pivovaru proti mě - tedy vlastně za mnou, běžel ten druhý vodič - což mě zase trošku povzbudilo a nakonec jsem to pod ty dvě hodiny dal. Ale ty 3 kilometry jsem měl po náladě. :-)
Rosťa psal:
Já jsem ten vodič na 1:30, co na konci sprintoval:-) Někde okolo 17 km jsem chvíli přestal sledovat tempo, a jeden kilák jsme šli 4:24 a ztratili 10s. Když jsem to na 20km zjistil, dalo se to napravit jen tím sprintem, poslední kilák byl v tempu 3:55/km. Začal jsem postupně zrychlovat, a když jsem cítil, že za mnou nikdo není, běžel jsem si svoje tempo abych kýžený čas stihl. Vím, že takhle by vodič běhat neměl, mě to prostě nedalo.. Kdybychom nezrychlili, doběli bychom to 1:31, to jsme měli udělat? Myslím, že nás všechny rozhodil ten vítr, trhané tempo bralo síly, většinu svěřenců jsme poztráceli právě okolo 17km.
Rosťo, neber to tak, že každá kritika je zlá. Já si naopak vážím toho, že ses rozhodl dělat vodiče a tím vlastně rezignoval na svůj čas.
Prostě mi přišlo srandovní, když ses přese mně 500m před cílem přehnal jako ďábel. Posledních 500m byl sprint. Jako bys zapomněl na ty lidi za Tebou a viděl jenom to "1:30"