Rosťa psal:
Já jsem ten vodič na 1:30, co na konci sprintoval:-) Někde okolo 17 km jsem chvíli přestal sledovat tempo, a jeden kilák jsme šli 4:24 a ztratili 10s. Když jsem to na 20km zjistil, dalo se to napravit jen tím sprintem, poslední kilák byl v tempu 3:55/km. Začal jsem postupně zrychlovat, a když jsem cítil, že za mnou nikdo není, běžel jsem si svoje tempo abych kýžený čas stihl. Vím, že takhle by vodič běhat neměl, mě to prostě nedalo.. Kdybychom nezrychlili, doběli bychom to 1:31, to jsme měli udělat? Myslím, že nás všechny rozhodil ten vítr, trhané tempo bralo síly, většinu svěřenců jsme poztráceli právě okolo 17km.
Ten vítr byl fakt nepříjemnej a i mně a asi i každýmu sebral hodně sil. Klimešová o tom docela emotivně mluvila.
Skutečně, mně to nevadí, jenom jsem si představil tu skupinku běžící za Tebou cos jí odvodil jak na posledních dvou kilometrech jak zrychluje na 3:55/km ![]()
Vodiči jsou od toho,aby zaběhli stanovený čas.Ale prominń,když se Ti to nepodaří zaběhnout tak řekneš,že vodič špatně běžel,že moc do cíle finišoval.Je spousta jiných pout´áků,kde si můžeš v klidu bez narušení tempa zaběhnout třeba osobák...
Honza Pt psal:
Vodiči jsou od toho,aby zaběhli stanovený čas.Ale prominń,když se Ti to nepodaří zaběhnout tak řekneš,že vodič špatně běžel,že moc do cíle finišoval.Je spousta jiných pout´áků,kde si můžeš v klidu bez narušení tempa zaběhnout třeba osobák...
Pravděpodobně jsi nepochopil můj příspěvek, zkus si ho přečíst ještě jednou.
Napíšu to elementárně a tím nemyslím vodiče Keňanú, ale vodiče na 1:30 až 2:30:
vodiči jsou pomoc pro lidi, co nedokáží nebo neumí zachovat určitou rychlost během celého závodu.
vodič se snaží běžet na určitý čas stanoveným tempem.
vodič ví, že lidé za ním spoléhají na jeho tempo
Nu vot eto vsjo....
No a Ty za tím vodičem běžíš a on najednou zjistí, že plánovaný čas nestihne. A protože je to vodič, tak umí stanovenou vzdálenost samozřejmě rychleji.
A tak pár kilometrů před cílem trošku zrychlí, no trošku, třeba výrazně...doběhne ve stanoveném čase, ale ti lidé za ním nějak už nemají sílu zrychlit, doufali, že tohle tempo je ono tempo.
Ne, že dva kilomery před cílem budou muset zrychit na 3:55/min.
P.S. s vodičem jsem neběžel a ani to v budoucnu neplánuju.
Pro behej.com - Proč mažete nevinou diskusi a příspěvky v ní ? Kritika se nenosí? To už se zase musí jenom chválit?
Maja psal:
Same díky, já taky běžela s vodičem poprvý a fakt velká pomoc!!! Předtím jsem pokaždý přepálila. Tempo mi sedlo a čas 1:38 je můj osobák, takže naprostá spokojenost, bylo to super, díky
Já jsem běžel jako vodič také poprvé
Fakt to byl pro mně úplně nový a skutečně moc príma zážitek. To, že jsem někomu pomohl k dobrému času mě moc těší. Mám z toho snad stejnou radost, jako bych si zaběhl dobrý čas sám.
Ahoj,
chtěla bych moc poděkovat vodiči na 2.00, který nakonec doběhl o 4 minuty rychleji a mně tak pomohl vylepšit si osobní čas. Byla to náročná premiéra, ale zároveň nezapomenutelný zážitek:-)
Chtěl bych zde poděkovat Jarce Pokorové a RadceZ za skvělý běh. Jarka, přestože ji dav na startu natlačil asi o minutu dopředu před nás, zvolila při své vodičské premiéře mírné tempo a na 2 km jsme ji doběhli. Myslím, že se nám společně povedlo držet tempo dle plánu. Na 10.km jsme byli v oficiálním čase 53 min a na 15.km přesně 1:18:24. Občerstvení u Palackého mostu jsem probíhal a Jarka s Radkou mě posléze doběhly. Palackého most jsme tak mou vinou přeběhli o něco rychleji, ale poté jsme tempo opět stabilizovali.
Doběhli jsme v čase 1:49:14, Jarka s malou skupinou od Národního divadla zrychlila a proběhla cílem o pár vteřin dříve.
Díky dámy, smekám svou čelenku ![]()
Děkuji vodičům na 1:50! Díky Vám jsem si svoji půlmaratonskou premiéru parádně užil až do konce. Výsledek 1:51:08 OT a 1:49:53 RT. Můj osobní cíl dosažen! A velká motivace do dalšího tréninku!
Moc bych chtěl poděkovat Samovi za podporu, byla to moje půlmaratonská premiéra a 1:38 je rozhodně obrovská spokojenost. Vodiče budu rozhodně (zne) užívat dál. I když ta peripetie vodiče na 1:30 by mi asi taky sebrala vítr z plachet. Na druhou stranu jsme lidé, ne stroje. Všem vodičům patří můj obdiv-prostě se pro nás pomalejší obětují..takových lidí už dnes není moc..Už se moc těším na květnový maraton, jsem na sebe moc zvědavý..
to SAM:
Chtěl jsem, běžet na 1:35, ale v koridoru jsem stál až někde za Milošem, takže s 5-minotovou ztrátou na startu, jsem vás chtěl dohnat a trochu se svézt...Bohužel to předbíhání 2-3 tisíc lidí trvalo trochu dýl a o rozumném tempu radši ani nemluvím. Tak snad příště ![]()
S výsledekem 1:38:47 (real) to za rok snad bude už na lepší pozici na startu, letos to byla premiéra.
Každopádně respect
za tu práci všech vás vodičů pro lidi.
Editoval Simir (2008-03-31 10:59:50)
Franto, díky. Zato tě příště zase nechám vyhrát ![]()
Same díky za dobré tempo, bohužel jsem se tě neudržel, ale to se dalo s mou formou čekat. Navíc to dobíhání po pauze na WC mi taky nepřidalo, ale jinak jsem spokojen. Tvé balónky jsem měl stále na dohled.
Mirku, bylo to o chlup. Hlavně mít dobrý pocit, ne ?
Mno já doběhl v OT 1:39:00 (RT 1:37:58) a žádného vodiče na 1:40 jsem si nevšiml
. Asi byl pořád kus přede mnou a přes ostatní běžce jsem ho neviděl.
Přitom na 5. km 4:42 min/km
na 10. km 4:48 min/km
na 15. km 4:39 min/km
v cíli 4:36min/km
A vodiče jsem opravdu vyhlížel a hledal po celý závod. Asi dvakrát jsem v dálce zahlédl 2 žluté balónky, ale nevím, zda to byl vodič na 1:40 nebo ne.
Editoval Tudy (2008-03-31 23:58:58)
MirO psal:
Same díky za dobré tempo, bohužel jsem se tě neudržel, ale to se dalo s mou formou čekat. Navíc to dobíhání po pauze na WC mi taky nepřidalo, ale jinak jsem spokojen. Tvé balónky jsem měl stále na dohled.
Mirku, blahopřeji, velmi slušný výkon. Nepochybuji, že bys to bez toho dobíhání měl pod 1:40. Podle toho, co jsi mi říkal před závodem si myslím, že můžeš být spokojený. Teď doladíš na maratón a v květnu dáš osobák.
Tudy psal:
Mno já doběhl v OT 1:39:00 (RT 1:37:58) a žádného vodiče na 1:40 jsem si nevšiml
. Asi byl pořád kus přede mnou a přes ostatní běžce jsem ho neviděl.
Přitom na 5. km 4:42 min/km
na 10. km 4:48 min/km
na 15. km 4:39 min/km
v cíli 4:36min/km
A vodiče jsem opravdu vyhlížel a hledal po celý závod. Asi dvakrát jsem v dálce zahlédl 2 žluté balónky, ale nevím, zda to byl vodič na 1:40 nebo ne.
Tudy, z tvého RT a OT vyplývá, že jsi prošel startem 45 sekund po nás. Takže jsi nás v podstatě velmi rovnoměrně a pomalu doháněl. Já jsem doběhl v OT 1:38:25 a ty dva žluté balonky jsem opravdu byl já.
Jiné tam totiž ani nebyly ![]()
Škoda, že jsi se po těch baloncích nepodíval již ve startovním koridoru a nezkusil se k nám dostat blíže.
Prvních 5 km jsem běžel ještě před růžovými (1:30), pak jsem se postupně propadal, až mě na 17. km vzali žlutí. Naposled jsem je viděl ještě na mostě Legií. OT jsem měl 1:38:52 (čili kousek před Tudym).