reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#41 2008-08-26 18:43:04

Kydy Pohlaví - muž
Člen
Místo: Manětín
Minulý měsíc: 30 km
Celkem: 3218 km

Re: Baroko maraton

Ahoj Alčo i všichni ostatní,

co by domorodec se pokusím popsat z části trasu maratonu. Za nepřesnosti se omlouvám.

čerpal jsem:
- ze své hlavy a hlavně nohou... :-)
- z mapy pořadatelů: http://www.barokomaraton.cz/system/maraton.jpg
- z mapy.cz

vezmu to po úsecích.

Plasy - Vrážně:
Z Velké louky v Plasích je to po rovině cca 2-3 km až k viaduktu u křižovatky na Lomničku a Vrážně. To vypadá podle mapy, že se poběží po luční cestě.
Pak je cca 3-4 km kopec do Vrážní po silnici. Vždycky když jedu z Plas do Manětína, tak mě trochu mrazí v zádech... nevím proč.

Vrážně - Ondřejov:
Lesní a polní cesty z kopce. cca 2-3 km

Ondřejov - Křečov:
Tady se to z mapy pořadatelů jen těžko určuje, kudy nás protáhnou. Každopádně je to tu hóódně do kopce. cca 2-3 km

Křečov - Štichovice - Česká Doubravice:
cca 4 km do mírného kopce. Nejspíš to bude po tzv. staré silnici, tedy asfalt místy dost rozbitý

Česká Doubravice - Manětín:
Nejspíš lesní a polní cestou do Manětína (nebo že by nás vyvedli na silnici č.201? ... ale tomu nevěřím). Je to cca 1 km do mírného kopce a pak z kopce cca 3 km = v podstatě první oddychový úsek.

Manětín - most přes Střelu (Čoubák):
Absloutně rovný úsek po lučních a lesních cestách.... asi poslední šance se pokochat přírodou :-) cca 6 km.

most přes Střelu - Strážiště:
... slabší kusy odpadají. Cca 2-3 km převážně do kopce lesními cestami. Výběh na silnici ke Strážišti je alespoň pro mě vražedný.

Strážiště - Maldotice-zastávka:
Seběh ze Strážiště dolů z kopce a pak po rovině. Celkem cca 2-3 km. Občas kamenitá cesta.

Mladotice-zastávka - Plasy:
zde se už ocitám mimo své běhací teritorium a mohu jen spekulovat, že část jde kolem vody, tudíž opět lesní či luční cesty a po relativně rovné trase. Pak nejspíš bude následovat výběh do Žebnice...
... a kdo přežije tak seběhne lehkým a svižným krokem zpět do Plas po lučních a lesních cestách. Zde již mají nepochybně pořadatelé přichystané sítě, neboť si jistě každý bude chtít dát tento malý okruh ještě jednou...

Tak ať vám to běhá :-))

Editoval Kydy (2008-08-26 21:47:35)

Běhání je krásný... hlavně to pívo potom :-)

#42 2008-08-26 22:03:46

Radek Narovec Pohlaví - muž
Šéfredaktor behej.com
Místo: Chýně
Celkem: 2717 km
Pohár Behej.com: 590.0 bodu

z návštěvníků stránek a fóra jsou nezávazně přihlášeni tito: http://behy.cz/moje-zavody#race=694

je-li někdy kolem mne samý hlupák, je to neklamné znamení, že jako hlupák se chovám já sám. buďte prosím ke mně shovívaví, ono mi to brzo dojde smile

#43 2008-08-27 10:47:20

zaki Pohlaví - muž
Člen
Místo: Plzeň
Celkem: 200 km

Tak podle Kydyho popisu to vypadá, že to bude furt do kopce ale já bych řekl, že to musí být taky z kopce když se končí zase v Plasích. V po jsem se taky přihlásil. Určitě to bude větší zábava než na Kladně kroužit po rovině pořád dokola.

#44 2008-08-27 11:29:31

Kydy Pohlaví - muž
Člen

Ahoj Zaki...

no tak já bych řek, že po 35 km bude do kopce i absolutní rovina :-)

#45 2008-08-27 14:44:40

Konstantin Wiesner Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 350 km

ahoj borci, nějak dost práce to všechno nachystat, tak se omlouváme, že reagujem trošku opožděně.
Nejdřív k těm botám. Už delší dobu jsem na Mizunech, jedny na silnici, druhé les, teren. Trať jsem běžel v těch tereních, Wave Ascend 2, maximální spokojenost. V silničkách se to dá taky, ale je třeba větší opatrnosti (občas kořeny, listí, jehličí). Trať je měkká, kopce jsou tam, ale dají se v poho vyběhnout. Zabíračka je pouze jeden dost táhlej zhruba po 30 km(:-). Pro přiblížení obtížnosti: po zaběhnutí Pimu za 3:02 jsme to běželi s kámošem proběhnout a dali jsme to cca za 3:50 hod povídavym tempem.  Takže žádné přehnané obavy, trošku těžší to je, ale ta nádhera okolo vše vynahradí.
Ten profil trati ještě zkusíme dát na stránky, ale neslibuju, příště se polepšíme. Na trati počítejte samozřejmě s občerstvením tak, jak je běžné (ionty, cukr, ovoce, voda), nejméně na každém 10 km.
Po tom, co jsme zaběhli cca před měsícem Hřensko-Sněžka se nám nevyléčil jeden kolega, který s námi měl jet na Jungfrau-maraton. Už přihlášen, vylosován, zaplaceno. Pokud máte někdo chuť jet s námi, tak mi cinkněte na 605 452 607. Odjezd bude v pátek 5.9. někdy odpoledne, návrat v sobotu v noci.

#46 2008-08-28 12:47:06

zaki Pohlaví - muž
Člen

Nazdar Kydy,

hlavně že budeme mít po závodě žízeň.

#47 2008-09-02 09:17:24

Člen

ahoj, většina z Vás už má zaplaceno, tak jsme konečně našli odvahu pověsit na stránky ten profil tratě... :-)

#48 2008-09-03 20:39:07

andiks Pohlaví - muž
Člen
Místo: Chotíkov
Celkem: 205 km

Ahoj běžci! Tak sem se přihlásil na svůj první maraton. Teď sem viděl profil tratě a nevim, nevim. No snad v cíli uvítaj i chodce :-) .
Uvažoval jsem o půlmaratonu, ale ten sem si už zaběhnul v květnu v Plzni. Tak mi držte palce.
Už se těšim (hlavně na to stoupání kolem 35 km - tak daleko sem zatim nikdy nedoběhnul)

Radek

#49 2008-09-04 15:11:07

ED Pohlaví - muž
Člen
Minulý měsíc: 120 km
Celkem: 3019 km

JÁ JSEM VÁM TO ŘÍKAL UŽ NA JAŘE

ED psal:

citově absolutní jednička, rozumově vražda

#50 2008-09-05 15:23:40

Kydy Pohlaví - muž
Člen

To Konstantin: můžeš prosím napsat, ve kterých místech budou občerstvovačky? Díky.

#51 2008-09-07 18:03:17

Mireku Pohlaví - muž
Člen

tak jsem se také rozhodl nehonit rekordy a vypravit se místo do Kladna na "turistický maraton". Údolí Střely docela znám, tak vím, že se máme opravdu na co těšit. Hlavně pokud trochu vyjde počasí, bude to stát za to..:-))
pro Konstantina Wiesnera : také mám dotaz na občerstvovačky a dále zda při stanování na Velké louce bude nějaké dostupné zázemí ( dostupné WC ev. sprcha třeba v kempu...)  Díky

#52 2008-09-07 19:14:04

Člen

čau chlapi, právě jsem se vrátil z Jungfrau maratonu, asi ještě předěláme trať Baroka, nějak moc snadná se mi zdá...  :-)
WC, voda a další potřebné zázemí bude přímo v areálu, sprchy budou zajištěny po závodě v Gymnáziu Plasy, cca 800 m, dopravu po závodě pro zájemce a případné nechoďáky zajistíme. Občerstvovačky počítejte každých 5 km (cukry, sůl, banány pomeranče, melouny, ionty), přesná místa dodám do konce týdne.

#53 2008-09-09 09:43:35

miri Pohlaví - muž
Člen

Ahoj, jako jeden z pořadatelů a tvůrců tratí přidávám k nim pár informací. Trasy půlmaratonu a maratonu byly pečlivě vybírány, aby se běželo co nejméně po asfaltu. Původní záměr byl běžet z Plas po jedné straně řeky Střely proti proudu směr Rabštejn a po druhé zpět. To je jedna z nejkrásnějších turistických cest, které znám. Bohužel zvláště kolem Rabštejna není vhodná pro běhání (kameny, kořeny, strmé srázy). Nakonec zvítězil takový kompromis, kdy se poběží ze 70% po širokých polních a lesních cestách. Zbytek tvoří pěšiny nebo krátké asfaltové přeběhy.
Samozřejmě jsme nechtěli vynechat atraktivní místa, kde si objevíte a vychutnáte krásu zdejší přírody. Aby jste se taky ukázali před diváky, poběží se hned po startu a před cílem jeden okruh v areálu Velké louky.
Trať bude vyznačena fábory a šipkami. Ještě více informací se dozvíte při rozpravě před jednotlivými starty. Před čelem a na konci závodu pojede cyklista.
Občerstvovací stanice se budou nacházet na těchto místech:
Půlmaraton: Vrážné (6.5km), Mlad. zastávka (10km), rozcestí pod Šebíkovem (14km), Žebnice (16km), Peklo (18km), areál (20km).
Maraton: Vrážné (6.5km), Křečov (11km), Doubravice (16km), Manětín (20km), Čoubův mlýn (25km), Mlad. zastávka (31km), rozcestí pod Šebíkovem (35km), Žebnice (37km), Peklo (39km), areál (41km).
Hlad a žíža by tedy snad být neměly.
Hezkej den

#54 2008-09-09 22:12:41

karolína Pohlaví - žena
Člen
Místo: Praha 4

Ahojte všichni..
..tak jsem se taky přihlásila,běhání po pěšinách a pracestách miluju :-))...tak jen doufám že to "uběhnu" v limitu
karolína

#55 2008-09-15 08:34:33

VanaXXL Pohlaví - muž
Člen
Místo: Štěpánovice
Minulý měsíc: 18 km
Celkem: 3935 km

Tak zdá se, že letošní maraton mě navzdory zaplacenému startovnému mine. V neděli mně ruplo v zádech a sotva chodím. Naděje sice umírá poslední, ale zdá se, že už má na kahánku. Nešlo by třeba starovné přelít do dalšího ročníku?

#56 2008-09-15 08:43:57

Člen

Ahoj Vano, jestli se přijedeš aspoň podívat, tak za mnou zajdi, nějak domluvíme, vymyslíme. Pokud to nevyjde, tak mi cinkni. Kosťa  605 452 607

#57 2008-09-15 09:10:59

Kydy Pohlaví - muž
Člen

VanaXXL psal:

Tak zdá se, že letošní maraton mě navzdory zaplacenému startovnému mine. V neděli mně ruplo v zádech a sotva chodím. Naděje sice umírá poslední, ale zdá se, že už má na kahánku. Nešlo by třeba starovné přelít do dalšího ročníku?

To je škoda, těšil jsem se na setkání s někým z fóra. Přeji Ti brzské uzdravení :-)

#58 2008-09-15 12:40:24

Štefan Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha
Tento měsíc: 13 km
Minulý měsíc: 524 km
Celkem: 10963 km
Web

Ahoj, dnes jsem se přihlásil. Z fóra nás tam bude víc, kromě Tebe vím ještě o Karolíně a Jitce W.

Editoval Štefan (2008-09-15 12:43:20)

...klást jednu nohu před druhou jak nejlépe umím. A vždy s úsměvem.

#59 2008-09-15 13:09:22

Kydy Pohlaví - muž
Člen

Štefan psal:

Ahoj, dnes jsem se přihlásil. Z fóra nás tam bude víc, kromě Tebe vím ještě o Karolíně a Jitce W.

Tak to je super, že tam budeš! I ostatní, ještě třeba ED atd... těším se na Vás všechny a doufám, že se Vám u nás bude líbit. Spolu jsem se krátce bavili na PIMu, jestli si pamatuješ:-)

Já jsem měl zdravotní problémy, tak jsem nenaběhal tolik, kolik jsem si představoval. Tak se prostě postavím na start a pomalým tempem vyrazím a uvidím... Pro mě bude klíčový bod stoupání z Křečova do Doubravice. Tady se ukáže, jestli to bude pro mě trápení nebo pohoda. Věřím v to druhé.

btw. budu si dělat zalaminovanou mapku profilu trati s vyznačenými občerstvovačkami. Chcete-li někdo, můžu jich udělat víc. Tak se zde ozvete.

#60 2008-09-15 13:25:51

karolína Pohlaví - žena
Člen

Ahojte vespolek :-)

poběžím taky volňásko,bolí mě koleno,pořád mrcha nechce přestat :-(..asi stáří nebo co...myslíš Kydy,že bude potřeba utíkat s mapou??a to jsi vlastně místní co??

Štefane,půjdeš zítra ještě běhat??Mě po tej sobotě na silnici to koleno rozbolelo ještě víc,tak váhám..ale asi bych radši šla

karolína

#61 2008-09-15 13:44:41

Štefan Pohlaví - muž
Člen
Web

karolína psal:

poběžím taky volňásko,bolí mě koleno,pořád mrcha nechce přestat :-(..asi stáří nebo co...myslíš Kydy,že bude potřeba utíkat s mapou??a to jsi vlastně místní co??

Štefane,půjdeš zítra ještě běhat??Mě po tej sobotě na silnici to koleno rozbolelo ještě víc,tak váhám..ale asi bych radši šla

karolína

Nepůjdu, dal jsem už po maratonu spolu 23 km, v 18 h stejne nestíhám, tak už budu do soboty jenom odpočívat, zaběhnu ještě tak 20 km.

#62 2008-09-15 13:48:36

Štefan Pohlaví - muž
Člen
Web

Kydy psal:

Štefan psal:

Tak to je super, že tam budeš! I ostatní, ještě třeba ED atd... těším se na Vás všechny a doufám, že se Vám u nás bude líbit. Spolu jsem se krátce bavili na PIMu, jestli si pamatuješ:-)

Já jsem měl zdravotní problémy, tak jsem nenaběhal tolik, kolik jsem si představoval. Tak se prostě postavím na start a pomalým tempem vyrazím a uvidím... Pro mě bude klíčový bod stoupání z Křečova do Doubravice. Tady se ukáže, jestli to bude pro mě trápení nebo pohoda. Věřím v to druhé.

btw. budu si dělat zalaminovanou mapku profilu trati s vyznačenými občerstvovačkami. Chcete-li někdo, můžu jich udělat víc. Tak se zde ozvete.

Pamatuju, to jsem Tě tam zdržoval v Podolí před Palackého mostem. Kdybys udělal pro mne mapku, byl bych Ti moc vděčný. A kdyby dvě - jednu pro Jitku - tak to bych Ti byl vděčný neskonale. Laminovat mi to snad ani nemusíš, nevím, jestli by to šlo pak poskládal. Předem dík.

#63 2008-09-16 07:45:45

Kydy Pohlaví - muž
Člen

karolína psal:

...myslíš Kydy,že bude potřeba utíkat s mapou??a to jsi vlastně místní co??

Ahoj:-)

nejde mi ani tak o profil či kudy běžet, to znám místy opravdu každý kámen, ale o občerstvovačky. Vím dobře, co se mi děje v hlavě po 30 km a každá informace, o které nemusím přemýšlet je vítána:-)

Štefane, mapky budou. Zajistím.

Včera jsem si byl zkusit úsek Manětín-Čoubův mlýn... hezký bahýnko:-)) ale snad se to do soboty trochu vysuší. Pršet by už nemělo.

#64 2008-09-16 08:22:13

Šnek Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 3208 km
Web

Kydy psal:

karolína psal:

...myslíš Kydy,že bude potřeba utíkat s mapou??a to jsi vlastně místní co??

Ahoj:-)

nejde mi ani tak o profil či kudy běžet, to znám místy opravdu každý kámen, ale o občerstvovačky. Vím dobře, co se mi děje v hlavě po 30 km a každá informace, o které nemusím přemýšlet je vítána:-)

Štefane, mapky budou. Zajistím.

Včera jsem si byl zkusit úsek Manětín-Čoubův mlýn... hezký bahýnko:-)) ale snad se to do soboty trochu vysuší. Pršet by už nemělo.

Koukám Kydy, že jsi se taky dal na předpovědi počasí, ale máš asi pravdu. Držím palce, ať si závod užiješ. Já mám ve stejný den Brdský maratón, ale na kolech. Stejně teď teprve začínám běhat po dlouhé pauze...

Poslouchej své tělo
http://behyaostatni.blog.cz/

#65 2008-09-16 08:45:13

Kydy Pohlaví - muž
Člen

Ahoj Šneku, jsem rád, že už jsi OK. Užij si závod na kole :-)

#66 2008-09-16 10:32:45

zaki Pohlaví - muž
Člen

Nazdar Kydy,

na mapku se rád kouknu ale poběžím bez ní, to bych nad tím zbytečně moc špekuloval. To je dobře, že Šnek neběží, von je teď hrozně namakanej (že nemá naběháno, to jenom tak mlží), já ho viděl na Plzeňskej pětce a málem porazil i Keňany.

#67 2008-09-16 11:02:32

karolína Pohlaví - žena
Člen

Ahoj Kydy,

díky za radu,asi se na tu mapku radši jen kouknu a na ty občerstvovačky se budu jen těšit a každá další ,na kterou snad doběhnu bude příjemným překvapením....nicméně se mi tak rozšiřují i sobotní cíle na nejen dokončit, ale taky nezabloudit :-)

karolína

#68 2008-09-16 12:00:31

Bartondo Pohlaví - muž
Člen
Místo: Kaznějov / Plzeň
Web

Já viděl Šneka na Plzeňským maratonu a ten doběhl, což znamená že musí bejt fakt namakanej smile Já bych zemřel po první 10ce smile Protože víc jsem nikdy neběžel smile

zaki psal:

Nazdar Kydy,

na mapku se rád kouknu ale poběžím bez ní, to bych nad tím zbytečně moc špekuloval. To je dobře, že Šnek neběží, von je teď hrozně namakanej (že nemá naběháno, to jenom tak mlží), já ho viděl na Plzeňskej pětce a málem porazil i Keňany.

...pokaždé jsem vstal a zkoušel jít, pro tu čest, že směl jsem s Vámi žít...

#69 2008-09-16 12:18:54

koyama Pohlaví - muž
Člen
Místo: Sokolov
Minulý měsíc: 158 km
Celkem: 12078 km
Web

Tak jsme se taky přihlásili. Jen je ještě potřeba urovnat jednu malou nesrovnalost. Abych nemusel běžet půlmaratón i maratón zároveň smile, jak nám došla potvrzení mailem. Já to chápu. Je mi jasné, že ne všude to funguje tak, aby manžel nutil manželku k maratónům a sám si běhal kratší tratě. big_smile

Who dares, wins!
Koyamas family

#70 2008-09-16 15:23:01

keramik Pohlaví - muž
Člen

Všem účastníkům přeji hodně úspěchů,pěkně si to užijte.Mrzí mě že si to také neskusím,ale začal jsem minulý týden znovu popobíhat po nepříjemném onemocnění krční páteře.Takže doufám,že závod bude zdařilý a příští rok bude další ročník a já se budu moci pokochat krásným krajem okolo Střely.A také se vrátit do dětských let,kdy jsem každý rok jezdil na výcvikový tábor nedaleko Strážiště.Takže vím o čem Kydy mluví,když oznamoval "chuťovku" od Střely nahoru.
V posledních letech jsem byl navíc párkrát u Plas na orienťácích,takže také známá lokalita.Jó a kdykoliv jsem tam na závodech byl,tak jsem chytil klíště.Takže pozor na to.

#71 2008-09-16 19:03:58

VanaXXL Pohlaví - muž
Člen
Místo: Štěpánovice
Minulý měsíc: 18 km
Celkem: 3935 km

Stejně jako keramik Vám všem přeju, ať si závod příjemně užijete. Bohužel já jsem to musel kvůli zdravotnímu stavu odpískat. Moc jsem se těšil, jak si dám s Kydym pivko po závodě big_smile. Další ročník mně ale doufám neunikne. Snad budu do třech týdnů fit a zaběhnu si letošní maraton v Košicích.

#72 2008-09-16 20:23:06

Kydy Pohlaví - muž
Člen

Keramiku Vano, život je naštěstí dlouhej. Někde se jistě potkáme a dáme si pivečko... :-) Díky za podporu.

#73 2008-09-16 21:51:15

keramik Pohlaví - muž
Člen

Kydy psal:

Keramiku Vano, život je naštěstí dlouhej. Někde se jistě potkáme a dáme si pivečko... :-) Díky za podporu.

Jo jasně,snad se potkáme i někde jinde než na běžeckých závodech.Třeba někde na volejbale,že bych přijel s klukama od nás.Nebo až pojedu kolem na kole.Zrovna v poslední době jsem tam jel 2x.Naposledy minulou sobotu nám přes Manetín vedla trasa "Toužimkýho puchejře".Navštívili jsme Vaší cukrárnu,kde jsme dali po pivku před výšlapem na Mezí a posléze na Krašov.
Teď jsem přemýšlel,že bych zajel do Manetína k bezince a tam Vás všechny povzbudil,ale já jedu ještě v pátek do Praglu na kontrolu a poté tam zůstaneme s rodinkou do neděle na návštěvě u příbuzných.Takže Vám budu fandit na dálku a posílat Vám pozitivní energii.

#74 2008-09-17 07:57:46

Kydy Pohlaví - muž
Člen

keramik psal:

Kydy psal:

Jo jasně,snad se potkáme i někde jinde než na běžeckých závodech.Třeba někde na volejbale,že bych přijel s klukama od nás.Nebo až pojedu kolem na kole.Zrovna v poslední době jsem tam jel 2x.Naposledy minulou sobotu nám přes Manetín vedla trasa "Toužimkýho puchejře".Navštívili jsme Vaší cukrárnu,kde jsme dali po pivku před výšlapem na Mezí a posléze na Krašov.
Teď jsem přemýšlel,že bych zajel do Manetína k bezince a tam Vás všechny povzbudil,ale já jedu ještě v pátek do Praglu na kontrolu a poté tam zůstaneme s rodinkou do neděle na návštěvě u příbuzných.Takže Vám budu fandit na dálku a posílat Vám pozitivní energii.

poslal jsem Ti mail.

#75 2008-09-17 08:00:12

Kydy Pohlaví - muž
Člen

K dnešku je přihlášeno:
M: 39
1/2 M: 48

#76 2008-09-17 09:46:10

Člen

ahoj všichni, počet přihlášených účastníků už se přehoupl přes 100, teď už jen aby nebylo moc velký vedro.... S těma mapkama neblbněte, orienťák to není, značeno je, bude tak, že zabloudit fakt nelze, navíc vás budou malinko hlídat kamarádi cyklisté.....
72 :-)

#77 2008-09-17 10:06:29

Kydy Pohlaví - muž
Člen

Konstantin Wiesner psal:

S těma mapkama neblbněte, orienťák to není, značeno je, bude tak, že zabloudit fakt nelze, navíc vás budou malinko hlídat kamarádi cyklisté.....
72 :-)

Jasně... já jsem to nemylsel tak, že poběžím podle mapky, spíš mi šlo o sledování budoucích převýšení a umístění obč. stanic. Je to jen pidi mini doplněk a uznávám že pro někoho naprosto zbytečný.

Těším se :-))

#78 2008-09-17 10:24:30

burak Pohlaví - muž
Člen

Konstantin Wiesner psal:

...značeno je, bude tak, že zabloudit fakt nelze...

Ahoj, nas mladej by chtel bezet tech 4.2 km, bude to znaceny tak, aby to zvadnul kluk ze treti tridy, nebo mu mam radsi zajistit dospely doprovod? Diky.

#79 2008-09-17 11:17:14

Člen

Ahoj, dětská trať vede v areálu Louky, značeno "mlíkem", budou pod dozorem, takže poho, doprovod netře. Ať přivede kámoše, dětských triček, minicen, nanuků atd spousta.....

#80 2008-09-17 11:51:27

burak Pohlaví - muž
Člen

Ale omlikovana bude asi jen ta detska trat na 400 metru, ne? On by radsi bezel tu delsi - 4.2 km. A chce ji bezet sam, protoze uz je "velkej".

Board footer