Dobrý den, jsem tady staronová. Zatím jsem toto forum navštěvovala pouze jako čitatel. Teď prosím o radu. Běhat jsem začala asi před rokem. Po zimě, kdy jsem běhala tak jednou za týden až 14 dnů, podle počasí, teď běhám asi 60-70 min 3x týdně. A až teď na jaře mě vždy po běhu hrozně bolívá hlava. Vždycky to přijde asi 2 hodiny po doběhu. Než jdu běhat dost piju a po doběhu zase. Za den, kdy běhám, vypiju snad 3 litry vody, dneska i 4. Piju jenom čistou vodu. Máte na toto někdo radu? Celkem mě to štve, protože běhání mě baví, ale ta hlava mě vždycky připraví a to fajn. Děkuji moc za každou radu.
Dej si po doběhu a zavodnění silnou kávu. Bolest hlavy je prý způsobena poklesem tlaku po skončení aktivity. Také jsem na to trpíval. Doběhl jsem maraton, dojel autem domů, a doma mě příšerně rozbolela hlava.
Těch důvodů může být samozřejmě mnohem víc. Od toho banálního problému s tlakem, který zmiňuje Rosťa, přes problémy s krční páteří, až po případné další problémy, které se opravdu nedají diagnostikovat na diskusním fóru.
Mě čas od času rozbolí hlava na jaře z ostrého sluníčka, z toho mžourání. Šilt a/nebo brýle to zatím pokaždé odstranily.
Díky za pomoc. Zkusím kávu , i brýle. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být i tím, že jsem najednou začala zase běhat víc. Zkusím trénink každý druhý den po půl hodince a 2x v týdnu po hodince, třeba pomalé zvyšování dávek pomůže. Vím, že by to mohlo být i něco jiného, ale začalo mě to bolet až teď na jaře, tak snad to nebude nic horšího. Děkuji za rady.
Jak bylo uveneno výše, důvodů může být celá řada, příčinou může být i "obyčejná" dehydratace.
Editoval Tudy (2008-03-30 19:57:22)