Mám za sebou první půl maraton a už jsem přihlášen na první maraton. Jedu do Vídně, ten pražský nestíhám. Běhám krátce a závodů se nezúčastňuji. Jezdím na kole a na cyklomaratonech je na občesrtvovacích stanicíh i nějaký ten banán, pomeranč. Jak je to na maratonech? Je tam jen pití jako teď v Praze a nebo také nějaké jídlo? Z kola vím, že když dostanu hlad je pozdě a tak mi jde o to na co se mám připravit. Ledvinku s krmením sebou a nebo to není potřeba? Díky za doporučení od zkušených. Martin
Pokud nejsi zvyklý (a to v tvém případě premiéry ani není možné) na nějakou specialitu (konkrétní gel, ...), pak na takovýchto akcích není třeba nosit jídlo ssebou.
Vídeň je standardní městský maraton většího typu: to znamená co každý pátý kilometr občerstvovačka s vodou a ionťákem, od cca 20. kilometru i pomeranče a banány. Každých 2,5 kilometru navíc ještě stánek pouze s vodou. Když se tak dvě hodinky před startem středně nasnídáš (nedoporučují tlačenku a mexické fazole!:-) ), mělo by to stačit. Těším se na startu. Adam
Doporučuji vzít si do kapsy gel. Pokud nemáš kapsu, tak zarolovat do elasťáků u pasu. Pokud se spokojíš s jídlem od organizátorů, tak proč ne. Ale nikdy nevíš co na občerstvovačkách bude a běžet jen na banán, piškoty a kostky cukru, to teda nemusím.
Byl jste nekdo loni ve Vídni? Co tam je na občerstvovačkách za jídlo? Je tam něco ve stylu musli tycinek, nebo tatranek?
téma Vídeňského maratonu je již zde: http://forum.behej.com/tema-2356-marato … ky-maraton