Ahoj všichni běžečtí nadšenci:). Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s během po zápalu plic? Pomalu se kulíruju ze zápalu plic a nejraději bych už vyběhla, ale chci tomu ještě nechat čas. Aby se mi to nevrátilo.
Děkuju za odpovědi
Alča
Ahoj, ja mam skusenost s behom po zapale priedusiek. Zacal som behat hned ako som dobral antibiotika na dovolenke v Tunisku. Myslel som, ze sa mi nic nemoze stat, kedze morsky vzduch priaznivo posobi na priedusky. Skutocne 1. aj den na to 2. beh bol OK, citil som sa vynikajuco. Na 3. den som ale uz zacal citit skriabanie v hrdle a po par dnoch sa mi zapal vratil. Mojou chybou ale bolo, ze som este vtedy bezal kazdy beh naplno a hned po behu som skocil do studenych vln. Som presvedceny, keby som zacal behat opatrne a neprehanal to s otuzovanim tesne po chorobe, bolo by vsetko OK. Vtedy zial este neexistoval behej.com, aerobny traged len zacinal so svojim blogom, takze som nemal odkial cerpat teoreticke poznatky. Myslel som si, ze kazdy bezecky vykon vo mne zvysuje imunitu a v podstate nemozem ochoriet ![]()
Takze radim zacat opatrne s miernym poklusom, trenovanie rychlosti a zavodenie posunut o take 2-3 tyzdne neskor.
Děkuju za odpověď Macki