reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2006-01-30 15:59:10

atlet brčko Pohlaví - žena
Člen
Místo: Jablonec nad Nisou
Celkem: 36 km

Podporuji vas doma v behani?

Co rikaji Vasi nejblizsi na Vase behani? Pouze to toleruji nebo Vas opravdu podporuji? Vzpominam na svou mamku, ktera vzdycky tvrdila, ze jsem blazen a z plne snury mych veci z behani (a ze jich je treba prave v zime docela dost smile )rozhodne nadsena nebyla. Kolikrat me v zime premlouvala, at nikam nechodim, ze mi radeji uvari teply caj smile)
Ted uz to vzdala a kdyz ji kolikrat do telefonu rikam, co mam ten den v treninku za sebou, tak uz to nekomentuje smile
Jak je to u Vas?

#2 2006-01-30 16:03:27

Radek Narovec Pohlaví - muž
Šéfredaktor behej.com
Místo: Chýně
Tento měsíc: 15 km
Minulý měsíc: 80 km
Celkem: 2717 km
Pohár Behej.com: 590.0 bodu

Re: Podporuji vas doma v behani?

Žena fandí, pere, vaří, jezdí sem tam i na závody, už jen natáhnout botičky sama smile
Poznávací znamení na závodech - ohlušující kravský zvonec, modří již vědí...
Mamince o běhání raději už nic neříkám, když se dozvěděla o mém úmyslu běžet poprvé maraton, tak se rozbrečela, táta si myslel, že si dělám srandu a brácha řekl, že jsem pako big_smile

je-li někdy kolem mne samý hlupák, je to neklamné znamení, že jako hlupák se chovám já sám. buďte prosím ke mně shovívaví, ono mi to brzo dojde smile

#3 2006-01-30 21:37:21

Kule 
Člen

Já mám taky štěstí, moje žena je moc hodná a podporuje mě. Táta se mnou občas chodí běhat. Ostatním blízkým je to celkem fuk.

#4 2006-01-30 23:52:43

Mirek Kostlivý Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 12 - Modřany
Minulý měsíc: 298 km
Celkem: 23295 km
Pohár Behej.com: 372.7 bodu

V těchto dnech moc ne, neboť se prý nemá běhat za velkého mrazu, jak doporučují ve sdělovacích prostředcích astmatikům, dětem a starým lidem, mezi které mě asi už počítají.

#5 2006-01-31 07:53:41

Jitka Pohlaví - žena
Člen
Místo: Tábor
Minulý měsíc: 236 km
Celkem: 8757 km

My běháme všichni, pohoda. Syn Honzík (17) radši s kamarády nebo sám, se mnou vyrazí asi tak 1x za měsíc, což je vždycky svátek. S dcerou Klárou (18) běhám skoro pořád společně, vloni se mnou absolvovala i PIM big_smile

Editoval Jitka (2006-01-31 07:54:12)

#6 2006-01-31 20:52:36

Kule 
Člen

To Jitka: PIM - celý maraton? To je skvělé! Smím se zeptat, jak dlouho Klára pravidelně běhá a jak dlouho se na maraton připravovala?

#7 2006-02-01 07:32:18

hudy Pohlaví - muž
Člen
Místo: Česká Třebová
Celkem: 5240 km
Pohár Behej.com: 169.3 bodu

Mě to rodina toleruje a jsem rád a děkuji ženě, že starost o tři děti leží z větší části na ní a zvládá to super

#8 2006-02-01 07:59:43

Jitka Pohlaví - žena
Člen

Kule psal:

To Jitka: PIM - celý maraton? To je skvělé! Smím se zeptat, jak dlouho Klára pravidelně běhá a jak dlouho se na maraton připravovala?

Jo, celej maraton, byla fakt skvělá. Kromě ní tam bylo osmnáctiletých jenom pár kluků. Ona ale od první třídy plavala, od 12 let pak dělala triatlon, nejdřív zlehka, pak ale tréninky začaly být  tvrdší, až toho nakonec nechala (což chápu). Běhání jí ale zůstalo smile

#9 2006-02-01 08:27:33

Člen

Jitka psal:

Kule psal:

Jo, celej maraton, byla fakt skvělá. Kromě ní tam bylo osmnáctiletých jenom pár kluků. Ona ale od první třídy plavala, od 12 let pak dělala triatlon, nejdřív zlehka, pak ale tréninky začaly být  tvrdší, až toho nakonec nechala (což chápu). Běhání jí ale zůstalo smile

V 18 dat maraton, tak to klobouk dolu!

#10 2006-02-01 08:43:48

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Místo: Brno/Havířov
Celkem: 132 km
Web

atlet brčko psal:

Jitka psal:

Kule psal:

V 18 dat maraton, tak to klobouk dolu!

beztak to byla další mladší dívčina, která mě loni zařízla - v kětnu jsem měl 19...

Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími. - forest blog

#11 2006-02-01 19:17:56

Melounek Pohlaví - žena
Člen
Místo: Praha 4 - Krč
Celkem: 3265 km

Me intenzivne podporuje jedine muj pritel (dneska uz vlastne snoubenec). Moc dobre si pamatuje, jaka jsem predtim byla strasna nervka, ted je mi vetsina veci sumak, vcetne treba kopicek jeho nesystemove nahazeneho pradla, zadrobeneho stolu nebo blbe vymackane pasty big_smile Maminka si i po nekolika letech neda pokoj a vzdycky ma do telefonu i na navstevy nachystano spoustu argumentu, ktere rikaji pry "vsichni", ze to behani je strasne nezdrave atp. S ostatnimi cleny rodiny a vetsinou meho "nebehaciho" okoli je to bohuzel stejne..

#12 2006-02-01 20:31:39

Člen

Melounek psal:

Me intenzivne podporuje jedine muj pritel (dneska uz vlastne snoubenec). Maminka si i po nekolika letech neda pokoj a vzdycky ma do telefonu i na navstevy nachystano spoustu argumentu, ktere rikaji pry "vsichni", ze to behani je strasne nezdrave atp. S ostatnimi cleny rodiny a vetsinou meho "nebehaciho" okoli je to bohuzel stejne..

To je v našich krajinách obvyklé. Kdo se nehejbe a vesele přibírá na hmotnosti, tak tomu se většinou nic neřekne (maximálně jak pěkně vypadá). Ten kdo dělá něco pro sebe a běhá, tak je pro ostatní "exot", co to přehání. Však jim to všem ještě připomenem, jestli se dožijeme toho důchodového věku ve zdraví a radostně běhající.

#13 2006-02-14 16:24:32

hyneek Pohlaví - muž
Člen
Místo: Hodonín
Web

atlet brčko psal:

Co rikaji Vasi nejblizsi na Vase behani? Pouze to toleruji nebo Vas opravdu podporuji? Vzpominam na svou mamku, ktera vzdycky tvrdila, ze jsem blazen a z plne snury mych veci z behani (a ze jich je treba prave v zime docela dost :) )rozhodne nadsena nebyla. Kolikrat me v zime premlouvala, at nikam nechodim, ze mi radeji uvari teply caj :))
Ted uz to vzdala a kdyz ji kolikrat do telefonu rikam, co mam ten den v treninku za sebou, tak uz to nekomentuje :)
Jak je to u Vas?

:-D
Hm, děkuju za optání. Moja mamka vypadala poprvní zamyšleně proč běhám. Tak jsem jí vysvětlil, že pak budu lepší ve fotbale.
Podruhé mě poradila že si nemám brat čepicu, že sa zbytečně potím.
Někdy mě říkali že to přeháním, no tak jsem jim o tom neříkal :-D
Běhal jsem dvacet kilometrů v lesi a oni si mysleli, že su u kamoša :-D nebo na hřišti.
K posledním vánocám jsem dostal prachy na běžecké boty hm, tak to jo.
Mamku sralo, že mám hafo propocených vybledlých hader.
Ináč jich to celkem netankuje, je to můj koníček. Tatínek ví, že jsem vyhrál jeden závod a že si rozumím se strýcem z Boleslavi, co běhal maraton. Těpéro, říkám mu strýc sporťák.

#14 2006-02-14 16:27:03

hyneek Pohlaví - muž
Člen
Web

Mirek Kostlivý psal:

Melounek psal:

Me intenzivne podporuje jedine muj pritel (dneska uz vlastne snoubenec). Maminka si i po nekolika letech neda pokoj a vzdycky ma do telefonu i na navstevy nachystano spoustu argumentu, ktere rikaji pry "vsichni", ze to behani je strasne nezdrave atp. S ostatnimi cleny rodiny a vetsinou meho "nebehaciho" okoli je to bohuzel stejne..

To je v našich krajinách obvyklé. Kdo se nehejbe a vesele přibírá na hmotnosti, tak tomu se většinou nic neřekne (maximálně jak pěkně vypadá). Ten kdo dělá něco pro sebe a běhá, tak je pro ostatní "exot", co to přehání. Však jim to všem ještě připomenem, jestli se dožijeme toho důchodového věku ve zdraví a radostně běhající.

tyvole, tak to souhlasím, sice to neplatí vždycky, ale pamatuju si jak jsem přibral a babička mě říkala "ty vypadáš načisto pěkně" :-D

#15 2006-02-14 19:19:27

simka Pohlaví - muž
programátor behej.com
Místo: Frýdek-Místek
Celkem: 350 km
Web

hyneek psal:

atlet brčko psal:

Co rikaji Vasi nejblizsi na Vase behani? Pouze to toleruji nebo Vas opravdu podporuji? Vzpominam na svou mamku, ktera vzdycky tvrdila, ze jsem blazen a z plne snury mych veci z behani (a ze jich je treba prave v zime docela dost smile )rozhodne nadsena nebyla. Kolikrat me v zime premlouvala, at nikam nechodim, ze mi radeji uvari teply caj smile)
Ted uz to vzdala a kdyz ji kolikrat do telefonu rikam, co mam ten den v treninku za sebou, tak uz to nekomentuje smile
Jak je to u Vas?

Hm, děkuju za optání. Moja mamka vypadala poprvní zamyšleně proč běhám. Tak jsem jí vysvětlil, že pak budu lepší ve fotbale.
Běhal jsem dvacet kilometrů v lesi a oni si mysleli, že su u kamoša :-D nebo na hřišti.
Ináč jich to celkem netankuje, je to můj koníček. Tatínek ví, že jsem vyhrál jeden závod a že si rozumím se strýcem z Boleslavi, co běhal maraton. Těpéro, říkám mu strýc sporťák.

to tvoje nářečí se mi blbě čte smile nechceš psát trochu spisovněji? wink

Naříkat není k ničemu, musí se znovu stavět!

#16 2006-02-15 08:28:09

Alena Pohlaví - žena
Člen
Místo: Beroun

simka psal:

hyneek psal:

atlet brčko psal:

Jak je to u Vas?

to tvoje nářečí se mi blbě čte smile nechceš psát trochu spisovněji? wink

Já jsem si naopak na něho zvykla celkem rychle, přijde mi to také trochu jak blog Ostraváka :-)))

#17 2006-02-15 08:35:02

m.thums Pohlaví - muž
Člen
Místo: Chomutov
Celkem: 2137 km

Náhodou, to je ta nejhezčí čeština co znám....oni pořád zpívají....smile

#18 2006-02-15 10:14:37

Jitka Pohlaví - žena
Člen

Náhodou - hyneek píše móóóc pěkně!!!    wink   Je radost to číst, super!

Editoval Jitka (2006-02-15 10:15:22)

#19 2006-02-15 14:07:58

Humlice
Host

Me doma podporujou, i kdyz sverazne.
Pritel se mi divi, proc beham, kdyz jsem v kazdem zavodu na chvosu. Jsem totiz skutecna tragedka a behat jsem zacala relativne nedavno, takze napr. cas 4 min/km je pro me absolutni sprint, ktery vydrzim tak 100m. Moje typicka rychlost je tak 6 min/km. Na kratsim zavodu jako 5-8km jsem schopna bezet tak 5min/km.
Pritel me vubec nechape - jak se muzu nazyvat "bezkyne", kdyz jsem vzdycky mezi poslednimi :-) Nedokaze pochopit, ze me to i tak bavi.
Rodice meli ze zacatku klasicke komentari typu vliv na klouby apod. ale po tom zavahani na zacatku me zacali podporovat a ted mi vzdycky jenom gratuluji, kdyz opet dobehnu na svem skvelem 700. miste z 1000 apod :-))

#20 2006-02-15 18:04:17

PetrS Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha
Minulý měsíc: 187 km
Celkem: 10816 km
Pohár Behej.com: 73.4 bodu

Humlice psal:

...takze napr. cas 4 min/km je pro me absolutni sprint...

nejen pro Tebe smile

#21 2006-02-16 07:12:33

NNN Pohlaví - muž
Člen
Místo: Ostrava

Humlice psal:

Me doma podporujou, i kdyz sverazne.
.......... dobehnu na svem skvelem 700. miste z 1000 apod :-))

Z každého splněného cíle se člověk raduje tolik , kolik úsilí zdolání tohoto cíle musel překonat. Aneb vše má svoji cenu.

#22 2006-02-16 08:13:12

PetrS Pohlaví - muž
Člen
Minulý měsíc: 187 km
Celkem: 10816 km
Pohár Behej.com: 73.4 bodu

Podpora rodiny:

Začnu od psové: Má radost, ale je spíše sprinter, tak ji dlohé tratě neberou
Dcera: Ráda fotí, tak má radost, že má co (viz http://www.behej.com/gallery.php?akce=g … erie_id=12), jinak sport nemusí
Synek: Splněný sen rodiče, začal taky běhat (časem o tom napíšu do blogu)
A poslední nejčestnější místo zaujímá má drahá manželka: Absolutní podpora, běhá s psovou krátké tratě.

A abych nezapoměl na kamarády, nenapravitelné kuřáky: obdivují mě, že když jsem si vzal do hlavy maraton, tak jsem ho uběhl, zatímco oni 100x přestávali kouřit neúspěšně

#23 2006-02-16 23:25:23

hyneek Pohlaví - muž
Člen
Web

atlet brčko psal:

Jak je to u Vas?

s tou čelenkou vypadáš seksi

#24 2006-02-17 09:01:41

Člen

hyneek psal:

atlet brčko psal:

Jak je to u Vas?

Presne kvuli tomu ten satek nosim smile

#25 2006-02-17 20:19:11

hyneek Pohlaví - muž
Člen
Web

atlet brčko psal:

hyneek psal:

atlet brčko psal:

Co rikaji Vasi nejblizsi na Vase behani? Pouze to toleruji nebo Vas opravdu podporuji? Vzpominam na svou mamku, ktera vzdycky tvrdila, ze jsem blazen a z plne snury mych veci z behani (a ze jich je treba prave v zime docela dost :) )rozhodne nadsena nebyla. Kolikrat me v zime premlouvala, at nikam nechodim, ze mi radeji uvari teply caj :))
Ted uz to vzdala a kdyz ji kolikrat do telefonu rikam, co mam ten den v treninku za sebou, tak uz to nekomentuje :)
Jak je to u Vas?

Presne kvuli tomu ten satek nosim :)

Ale mam stryca v Mlade Boleslavi. Ja mu za zady rikam Strýc Sporťák, tak ten mě teda morálně podporuje. Je mu padesát, prej běhal maraton za tři hodiny. hmmmmmmm Strýc Sporťák. A taky mě podporuje pes Dášenka. Když vidí, že by se dalo jít ven, tak piští a žadoní, že chce ven.

#26 2006-06-02 08:42:14

minusak Pohlaví - muž
Člen
Místo: Raškovice okr. FM
Celkem: 3269 km

To je zajímavá sekce a téma.
Závidím všem, které manželka podporuje a rodina fandí. Musí to být krásný život. Závidím.
U nás na vesnici je aerobní sportovec brán automaticky za blbce, který by místo tréningu mohl dělat něco užitečného na poli nebo doma. Tolerují se jen fotbalisti a trochu ženský volejbal. Ale múžu říct, že i Ti fotbalisti si někdy ťukají na čelo, když mě někde vidí běžet.
Doma před manželkou a dospělými dětmi taky radši velmi nenápadně a opatrně. Někdy si fakt připadám jak blbec. Když jsem dělal silniční cyklistiku, bylo to malinko lepší, ale výčitky. Ty sis pořád jenom jezdil na výlety, budu poslouchat až do smrti.
A nejvíc vesničanům vadí, že si ničím sportem zdraví a oni mi na to jednou budou muset přispívat a nezbyde na léčení jejich obezity, přežranosti vepřovým, následků hulení cigaret a jiné nemoci, na které mají svaté právo.

Naštěstí mám zaměstnavatele (stát) , který mi umožňuje pružnou pracovní dobu, mám v práci sprchu a nikdo mi nevyčítá přerušení práce kvůli tréningu a stačí abych plnil podmínky pružné pracovní doby. Stejně každý ví, že musím odpracovat víc než těch 42,5h.

Rodiče už jsou přes 70let, takže jsou šťastní, že už nejezdím tolik na silničním kole a žasnou, jak se může taková původně neduživé,slabé a věčně nemocné dítě přeměnit v člověka, který v 44 letech uběhl svůj 1. marathon.

Komu není shůry dáno, v Apatyce nekoupí

#27 2006-06-02 09:51:26

Člen

minusak psal:

U nás na vesnici je aerobní sportovec brán automaticky za blbce, který by místo tréningu mohl dělat něco užitečného na poli nebo doma.

To znám. Když jsem na chalupě, tak je mi taky doporučováno, ať běžím zadem rovnou ven z vesnice, a nikoliv přes celou vesnici. Co kdyby mě vidělo moc lidí z vesnice, a divili se, jak to že tu někdo běhá a nemaká doma.

#28 2006-06-02 10:01:14

Sedy Pohlaví - muž
Člen
Místo: Litoměřice
Celkem: 192 km

minusak psal:

To je zajímavá sekce a téma.

Naštěstí mám zaměstnavatele (stát) , který mi umožňuje pružnou pracovní dobu, mám v práci sprchu a nikdo mi nevyčítá přerušení práce kvůli tréningu a stačí abych plnil podmínky pružné pracovní doby. Stejně každý ví, že musím odpracovat víc než těch 42,5h.

Rodiče už jsou přes 70let, takže jsou šťastní, že už nejezdím tolik na silničním kole a žasnou, jak se může taková původně neduživé,slabé a věčně nemocné dítě přeměnit v člověka, který v 44 letech uběhl svůj 1. marathon.

Minusaku, s maratonem máš můj obdiv, snad dojde na ten můj první letos.

Taky přemýšlím o sprše v práci, neboť utíkat po večerech mi nějak nejde dohromady s časem a nedostanu se tak často, jak by se mi líbilo. Představ si, třeba včera jsem musel utikání zkrátit na čtyřicet minut :-(, po příchodu z práce jsem víc času neměl a musel jsem být doma tak, abych převzal děti, když šla žena do hospody s kamarádkama (prý)

One life. Live it well. Run.

#29 2006-06-02 10:33:55

Člen

Sedy psal:

Představ si, třeba včera jsem musel utikání zkrátit na čtyřicet minut :-(, po příchodu z práce jsem víc času neměl a musel jsem být doma tak, abych převzal děti, když šla žena do hospody s kamarádkama (prý)

Chlapi, nemáte to jednoduchý. Zkracovat běh, aby drahá polovička mohla jít do hospody, to je fakt silná káva.

#30 2006-06-02 10:44:30

Štefan Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 57 km
Minulý měsíc: 241 km
Celkem: 10305 km
Web

Mirek Kostlivý psal:

Melounek psal:

S ostatnimi cleny rodiny a vetsinou meho "nebehaciho" okoli je to bohuzel stejne..

To je hezké, chci být "exot", co to přehání...
Já mám dva syny (27 a 28 l.), kterří sporadicky běhají. Na základní škole oba v pohodě uběhli 3 km pod 12 min. Mladší je vysloveně sportovní typ, ale měl před dvěma léty dost velké problémy s kolenem, takže zatím testuje, co to vydrží. Příští rok by chtěl maratón uběhnout. Starší je muzikant, toho sice běh taky baví, ale ne natolik, aby kvůli němu obětoval něco jiné.
Když jsme vloni uběhli z jením kolegou v práci svůj první maratón, napsal jsem o tom do podnikového časipisu. Reakce byly takové spíš obdivné, ...jsou to síce blázní, je je to na jejich věk výkon (mně bylo 54, kolegovi 61). Můj tehdejší šef (jinak velmi slušný a zdvořilý člověk) mi říkal, že po padesátce hodně riskuji. Já si naopak myslí, že riskuije ten, kdo po padesátce žádný sport nedělá. Vidím je, jak nemužou do schodů, funí, stěžujou si na únavu, deprese, počasí, nemoci a mají potřebu mi vysvětlovat, že oni by taky rádi běhali, ale... Však to znáte. Přitom většina jejich nemocí jsou "nemoci s nepoužívání těla".
Denně musím "protrpět" spoustu reklam na zázračné prostředky pro hubnutí, pro předcházení infarktu, různych zázračných léku a pod. Česi loni vyhodili na prostředky pro hubnutí stamilióny a výsledek je téměř nulový...
Je to jejich volba, já chci být "exot".

...klást jednu nohu před druhou jak nejlépe umím. A vždy s úsměvem.

#31 2006-06-02 11:32:37

Devce Pohlaví - žena
Člen
Místo: Ústí nad Orlicí
Celkem: 1601 km
Web

Me sice rodice ve sportu nikdy nepodporovali, ale brali to na pohodu, tata sice casto komentoval me „silnicni vyrazky“, ale myslim, ze byl pysny na to, ze se mi na zavodech darilo.
Musim napsat, ze co jsem se prestehovala z jizni Moravy do podhuri Orl. hor, tak vidim i jiny pristup lidi ke sportu, na Morave je narodnim sportem okopavani pole a vinohrada, pak prace ve sklepe,popr v hospode:) A tady na severu ma kazdy bezky, kolo a aspon nejak ti lidi sportujou (zrejme se tu zadnym ekonomicky vyhodnym plodinam nedari:) Sedmdesatileti rodice myho kluka se mnou dokonce byli na zavode v Beskydech a ve 3C, mlze a vytrvalem desti mi delali obcerstvovace. Tady zrejme plati uslovi - jiny kraj, jiny mrav a jiny pristup, i kdyz mozna mam proste pouze stesti:)

Všechno jde, když se chce....

#32 2006-06-02 13:52:28

minusak Pohlaví - muž
Člen
Místo: Raškovice okr. FM
Celkem: 3269 km

Trochu teď odbočím do politiky, ale nedá mi to.
(Těm, kteří si zaryjí, že v práci ho... dělám, tak čekám až si kompl ráčí přechroustat zadaný úkol)

Mnozí lékři demonstrujou a nutí lidi podepisovat archy a vůbec se obrovsky angažují. Ani teď nevím přesně proti čemu.
Za celých víc než 15let po tzv. revoluci ani jednou lékaři neudělali akci, která by podpořila zdravý způsob života.
Ani jedna akce za to, aby se investovalo do prevence zdraví a ne do prodlužování utrpení.
Mám pocit, že pro stát, lékaře a všechny kšeftaře kolem distribuce léků je prvořadým cílem, aby bylo co nejvíce nemocných lidí. Nejlepší jsou  obézní a kuřáci z vysokým tlakem, cukrovkou, kteří dávají jistotu, že si ještě mnohokrát přijdou pro léky, na různá vyšetření apod. Ženám poradíme ať hubnou pomocí prášků a v prodeji je spousta zázračných přípravku.   Jen se proboha neomezujte v jídle, nesportujte a nevynechávejte televizi.
V restauraci hulte během oběda, ostatní můžou jíst venku.
Státu se evidentně nechce zasáhnout do systému reklamy na sladkosti a chlast.
Lékařům to nevadí. Co nejvíc operací nosních přepážek viz.FM, plastických operací a zbytečných invazivních vyšetření. Ale zátěžové vyšetření srdce? Vždyť Vám nic zatím není!!!!
Naopak takový důkladný rozbor krve Vám neudělají, protože by je pojišťovna peskovala.
Kdyby se teď na úkor léčení lidí, kteří si sami ničí zdraví drogama,kouřením, obžérstvím,chlastem a odporem vůči pohybu, přesunuly peníze na prevenci, během 10,pro všechny bolestných let, by byly zpět. Lékaři by se mohli věnovat zdravým a těm, kteří by i přesto pochopitelně byli nemocní z genetických důvodů, by mohla být poskytnuta opravdu maximální péče, bez nutnosti protekce ,úplatků a veřejných sbírek.

Nejsem vůbec extra zásadový člověk.  Určitě pivo,dvě piva po závodě i často po tréningu, normální oslavy se spolupracovníkama, v neděli klidně řízek z ošklivého prasete, na snídani občas něco sladkého,štamprle abych usnul, 2 kávy denně, a vůbec:
Spousta,spousta hříšků proti životosprávě. Kdyby se teď obrátil systém k prevenci asi bych to ve svém věku i odskákal. Dělal jsem 12let v karcinogenu teď mám zase stresovou práci. Každý den může přijít zubatá, protože
před ní neuteče ani Keňan.        Přesto si myslím, že pro naše děti a vnuky by to stálo za to změnit.

Nevite někdo: Jaký má vztah Rath k sportu?(Prát se moc neumí, ale Macek je hajzl, který si nezaslouží ani uhodit)

Komu není shůry dáno, v Apatyce nekoupí

#33 2006-06-02 14:19:58

Člen

minusak psal:

Naopak takový důkladný rozbor krve Vám neudělají, protože by je pojišťovna peskovala.

Mně odmítli udělat při kontrole krve i určení mojí krevní skupiny. A když jsem si to chtěl zaplatit, tak prý to nejde. Ale zase mě po tom vyšetření hnali na nový odběr, že prý mně zjistili v krvi moc cukru. Potom to bylo dobrý, ale aspoň si mohli udělat čárku (body) navíc. Taky už mě tam nikdo neuvidí. Ale kdo ví, za dva dny může být všechno jinak, a Rath to může mít po volbách spočítané. Dle jeho chování bych ho na sportovce netipoval.

#34 2006-06-06 16:05:09

Avoš 
Člen
Místo: Šumperk

Tak o běhání se doma moc nebavím, ale teď zrovna přemlouvám tátu, ať se mnou chodí, že na jaře pojedeme na 1/2PIM :-D no jinak ale docela v poho, samo že ze mě mají radost při nějakým úspěchu :-D

Vzhůru na olympijádu !!!

#35 2006-06-06 16:20:18

Advid Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec
Celkem: 5843 km
Pohár Behej.com: 71.9 bodu

Mirek Kostlivý: Tak jdi dávat krev a bude vědět nejen skupinu, ale i to eeddff. :-)

„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

#36 2006-10-26 11:49:40

Hanička 
Člen

Ahoj, mě k běhání přivedl táta , jinak máma i babička se děsí že jsme blázni a určitě se nám něco stane. Moje pěti letá dcera trochu žárlí, že každý den běhám bez ní, ale na akcích pim už dvakrát běžela 4,2 km její "malý maraton" a medaile nadšeně každému ukazuje, manžel je rád, že proběhnu psa a na mém prvním maratonu /loni/ byl se mnou celou trasu nakole a moc mi pomohl, ale běhat nechce:-(

#37 2006-10-26 12:54:04

Mato Pohlaví - muž
Člen
Místo: Bratislava
Celkem: 78526 km

U mna je to dobre- manzelka je reprezentantka v atletike (stredne trate, steeple) a ja zas dost fanatik (denne 1:30h-3h sportu), takze si moc nevycitame, aj ked na domacnost niekedy zostane menej casu, nez by bolo treba. Pred tym, nez som odisiel od rodicov, ma nasi tiez podporovali- otec sam (byvaly)maratonec- zacinal az po 30-ke ma vzdy zivy zaujem o moje a manzelkyne vysledky, pyta sa na treningy, co a kolko behame. On uz beha vylozene iba pre zdravie, raz-dvakrat do roka sa zucastni na 10-12km tradicnom preteku, ale chape, co velmi tvrdy trening vykonnostno-vrcholvych bezcov obnasa. U mamy to bolo spociatku tazsie- nechapala, preco musim furt byt na treningoch, cez vikendy na zavodoch, na jar na sustredeniach v juznych krajinach (za ich peniaze v tom case), ale nakoniec sa poddala a v podstate ma tiez vzdy podporovala. Na majstrovstva republiky na drahe sa vzdy dojdu pozriet, ak je to v rozumnej vzdialenosti od domu.
Kamaratov mam vacsinou byvalych vrcholvych atletov, alebo stale este bezcov, tych par nebehajucich to uplne chape, lebo je to v mojou sucastou uz viac ako dekadu (predtym to bol zas iny sport). Aj kebyze musim prestat behat koli zdraviu, tak sportovat budem pravidelne vzdy (v ramci zdravotnych moznosti) a budem ocakavat od svojho okolia ked uz nie podporu, tak aspon pochopenie. To, aby som sa zakradal na trening, tak to radsej s takym clovekom nezit.

#38 2006-10-29 08:13:10

Mira.B. Pohlaví - muž
Člen
Místo: Doudleby nad Orlicí
Celkem: 4572 km

Mirek Kostlivý psal:

minusak psal:

Mně odmítli udělat při kontrole krve i určení mojí krevní skupiny. A když jsem si to chtěl zaplatit, tak prý to nejde. Ale zase mě po tom vyšetření hnali na nový odběr, že prý mně zjistili v krvi moc cukru. Potom to bylo dobrý, ale aspoň si mohli udělat čárku (body) navíc. Taky už mě tam nikdo neuvidí. Ale kdo ví, za dva dny může být všechno jinak, a Rath to může mít po volbách spočítané. Dle jeho chování bych ho na sportovce netipoval.

Já jsem před dvěma lety požádal svého obvoďáka o kontrolní odběr krve na vyšetření hladiny cholesterolu a byl jsem odmítnut s tím, že mě byl cholesterol měřen rok zpátky v rámci předoperačního vyšetření/operace kýly/ a že hladina nebyla zvýšená o tolik, aby to vyžadovalo další sledování/5,2 a norma je do 5/.Dále mě vysvětlil, že mu pojišťovna rozbor krve u mladého člověka jako jsem já zaplatí jedenkráte za 20 let, ostatní rozbory nad rámec by musel hradit ze svého. Když jsem se na to ptal na pojišťovně, tak mě řekli, že to je nesmysl a  proplácí to v rámci preventivních kontrol jedenkráte za rok.Takže se snažím k němu nechodit a zatím se mi to díkybohu docela daří.

#39 2006-10-29 21:47:13

Oslík Pohlaví - muž
Člen
Místo: Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Celkem: 6044 km
Pohár Behej.com: 160.4 bodu

U nás se to zlomilo, když jsem začal vyhrávat dorostence. Do tý doby to bylo všem tak nějak jedno (spíš jsem slýchal, že bych měl tu energii vkládat do prací na zahradě, aby to bylo někde vidět), teď je to podobný, jen je fajn, když něco přivezu ze závodů. Prostě je to koníček jako každý jiný... A mamka aspoň ví, co mi koupit pod stromeček - každoročně se najde něco, co ještě nemám. Momentálně triko s dlouhými rukávy z moiry, běžecká bunda,... je toho moc. Nemluvim o otm, že se mi podařilo ztartit čpičku z moiry - paradoxně v létě... A ségra si koupila boty na běhání a začíná taky. Táta pořád říká, že až bude někde veřejný závod na km až dva, tak si to taky zaběhne... Kdo se prostě nakazí během, tomu se těžko odchází... Ale co budu povídat, vždyť to znáte... smile

Editoval Oslík (2006-10-29 21:49:25)

Už tam budem? smile

#40 2006-10-30 00:03:32

Mira.B. Pohlaví - muž
Člen
Místo: Doudleby nad Orlicí
Celkem: 4572 km

Co se týče manželky, tak tam je to dobré a podporuje mě. Asi je to tím, že dříve dělala orientační běh a ví o čem to celé vlastně je a já ji též vycházím vstříc v jejich pohybových aktivitách. Rodiče se k tomu staví značně rezervovaně, částečně si už zvykli, ale každou chvíli se objeví něco, co je rozhodí./běh v dešti, zimě, plánovaný závod, atd/Hlavně máti, otec to snáší lépe, asi ví, že už to zkrátka lepší se mnou nebude.

Board footer