Uz treti den mam po osobaku v Pardubicich teplotu-pres 38-a jsem strasne unavena (bohuzel musim do prace, i kdyz mizim, jak to jde, a odkladam, co jde). Stalo se vam to nekomu po vykonu? Nic me k tomu neboli, tak jsem z toho lehce nervozni. K doktorovi se mi tedy moc nechce-uz vidim, co vsechno obeham, kdyz me nic neboli... a stejne mi pak nic nenajdou... ale mam limit pockat do ctvrtka (ve stredu musim nutne byt v praci) a pak jednat.
Jeste poddotaz-nechce se mi zakladat 2 temata: Trochu se bojim, ze budu muset vypustit PIM... Prevedou mi startovne na dalsi rok pripadne i bez neschopenky? Dik.
Tak jsem nakonec zasla k doktorce-sama se priznala, ze mi dava naslepo ATB, ale byla jsem dukladne prosetrena a kdyby nebyla ta teplota, tak jsem vlastne zdrava. Ale 6 dni pres 38 se mi zda na vycerpani moc... Snad se z toho brzy vykresu.
to Dees:
Podle toho, co jsi psala jinde, jsi už do závodu nejspíš šla se začínající virózou, nebo ne?
Měl jsem podobnou krizi po loňském PIMu. Bylo vedro, byl to první maratón a zřejmě jsem se (přes nikterak dobrý čas) totálně vydal ze vší energie. Následnou chorobu si vysvětluju tím, že tělo se koncentruje na regeneraci a doplnění vyčerpaných rezerv, čímž se oslabuje imunitní bdělost a různé viry pak mají snazší práci. Od té doby si dávám větší pozor na správné doplňování energie při závodě a taky na to, abych se nepouštěl do větších dobrodružství, než na jaká mám výkonostně.
Od té doby jsem nikdy neonemocněl, i když po některých náročných dlouhých bězích u mě dochází k až třeba dvoutýdennímu útlumu, kdy sice nepociťuji klasické příznaky jako bolest nohou, ale běhání prostě nemá šťávu.
Jak říkám, podle mě to chce nepřepínat se v závodě, správně doplňovat chybějící látky před, během i po závodě, a pak taky předpisově únavu rozklusat.
No, u me je problem, ze mivam "predstartovni nervozy" :-), a ono se to blbe odlisuje od onemocneni. Rozhodne jsem se necitila, ze na me neco leze, to bych nebezela. Ja mivam "boleni" i pred 10km, natoz pak pred pulmaratonem ci maratonem. Ale nebezelo se mi dobre, to je pravda, a vecer uz bylo jasne, ze to neni ok.
tak to pry na 99% vypada na infekcni mononukleozu... no, co se da delat, bude to na dlouho
Tak mnoho zdaru. Třeba vyjde to 1%
No, nestras Ozzy, to 1% je jeste neco mnohem horsiho... :-)
(ale dik za podporu)
Editoval dees (2008-04-30 18:49:11)
Ahoj Dito, cítím s tebou, mononukleóza je nepříjemná záležitost, ale pořád lepší, než žloutenka. Přeju ti brzké vykurýrování a neuspěchej rekonvalescenci. Drž se!
to rebecca: diky
Mam mononukleozu na 100% (uf, zloutenka je z toho venku-to bylo to 1%) a predbezne 4 mesicni dietu a klidovy rezim. No, budu to muset vydrzet. Takze letos jsem definitivne dozavodila.
dees: to je mrzuté, cítím s tebou. Ale nezoufej, jsi mladá a co to je půl roku v životě. Mám doma taky syna maroda se stejnou diagnózou, takže jsme celá rodina najeli na jaterní dietu... Je to fuška, můžem si vyměňovat recepty :-)
No, zatim tech receptu moc nemam-po tydnu premyslim, co jeste uvarit:-), doufam, ze se budu jen zdokonalovat.