reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2008-04-28 19:48:42

Tomas_Pce Pohlaví - muž
Člen
Místo: Pardubice
Tento měsíc: 99 km
Minulý měsíc: 136 km
Celkem: 1573 km
Pohár Behej.com: 117.1 bodu

35th real,- BERLIN-MARATHON 2008 máte někdo zkušenosti?

Tak jsem se rozhodoval o další své metě abych měl větší motivaci k tréninku a už to vím,  zkusím maraton v Berlíně 28. září 2008 kdo s ním má nějaké zkušenosti? Prosím poraďte.

#2 2008-04-28 20:40:15

vichi Pohlaví - muž
Člen
Místo: Nymburk
Celkem: 601 km

Re: 35th real,- BERLIN-MARATHON 2008 máte někdo zkušenosti?

Ahoj, minuly rok jsem tam byl a odjizdel jsem nadsen ( a to nejen kvuli osobnimu rekordu).Atmosfera super a organizace to same.Mohu jen vrele doporucit.Ted uz vim, proc patri mezi 5 nejlepsich maratonu na svete :-)

"Jestli už nedokážeš běžet, tak jdi.A jestli nedokážeš jít, tak se plaz.Hlavně pokračuj pořád vpřed a nevzdávej to."

#3 2008-04-29 09:03:05

Halesh Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha
Minulý měsíc: 110 km
Celkem: 1110 km

Souhlasím, je to super akce, loni jsem tam dal také osobák. Běží se kolem všech významných berlínských pamětihodností a taky, protože je Berlín obrovský, beží se skutečně jedno kolo bez nějakých minismyček nebo opakovaných úseků - to je alespoň pro mě dost ubíjející. Hlavní předností je, že je to fakt celé lautr rovina (až myslím na dva nadběhy někde na desátém u hlavního nádraží, což se ještě dá) a potom atmosféra. Publikum skutečně po celé trati, freneticky fandí. (Nějaké dvě slečny mi daly banán na své soukromé občerstvovačce, touto cestou jim zpětně posílám své danke.) Na startu přes 40tis. bežců.
A to je taky největší nevýhoda. Není to jako v Praze, že po strkanici na začátku se dá od druhého km běžet plynule vlastním tempem. Já jsem hopsal z obrubníku na obrubník až někam k patnáctému km. (Částečně jsem si to zavinil sám - stáli jsme s kamarádem ve frontě na záchod ještě když se ozval startovní výstřel a odstartovala první vlna běžců. Všichni z fronty pak utekli jako když do nich střelí, my jsme vykonali své - stejně v toi-toikách nebyl papír... - a ještě jsme se stihli sprintem dostat na start a chytit konec té první vlny. Díky tomu ovšem přede mnou na trati bylo cca 20 tisíc lidí...)
Jak jsem řekl, je to skvělý závod, určitě neváhej, já bych běžel taky, ale přihlásil jsem se 6.9. na Jungfrau, takže se bojím, že Berlín nezvládnu.
A ještě jedna poznámka - přihlaš se včas, jednak se celkem hodně zvedá startovné a jednak má závod pevně stanovenou kapacitu po jejímž překročení už se další registrace nepřijímají - ovšem loni to bylo až někdy v červenci, takže zase nic tak urgentního.

#4 2008-04-29 09:33:22

bedrich Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec

No sem tam loni taky byl a prave ten start byl super, siroka silnice a hlavne mezi jednotlivejma skupinama byli casovy odestupy, takze to bylo naprosto plynuly a super.Jinak co jinyho k tomu rict, nez perfektni nemecka organizace.

#5 2008-04-29 10:04:40

Halesh Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha
Minulý měsíc: 110 km
Celkem: 1110 km

bedrich psal:

No sem tam loni taky byl a prave ten start byl super, siroka silnice a hlavne mezi jednotlivejma skupinama byli casovy odestupy, takze to bylo naprosto plynuly a super.Jinak co jinyho k tomu rict, nez perfektni nemecka organizace.

Jak jsem psal, start jsem trochu prošvih kvůli záchodu smile, takže jsem vybíhal až na konci první vlny. No a běžel jsem 4:40/km, takže jsem musel hodně předbíhat a na to teda ta ulice dost široká nebyla. Ono taky která ulice je dost široká pro 40 tisíc lidí, že jo?
Ale jinak souhlasím že co do šířky startovního koridoru se víc než v Berlíně asi udělat nedá. Je to ulice 17.Juni, velmi široká dvouproudá autostráda uprostřed Tiergarten parku, po které se běží nějakých 6 km. Větší problém začíná když se z ní seběhne na užší komunikace.
Ovšem ono to člověka aspoň vede k tomu, aby nepřepálil začátek. U mě to teda nefungovalo...

#6 2008-04-29 10:19:47

bedrich Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec

Halesh psal:

bedrich psal:

Jak jsem psal, start jsem trochu prošvih kvůli záchodu smile, takže jsem vybíhal až na konci první vlny. No a běžel jsem 4:40/km, takže jsem musel hodně předbíhat a na to teda ta ulice dost široká nebyla. Ono taky která ulice je dost široká pro 40 tisíc lidí, že jo?
Ale jinak souhlasím že co do šířky startovního koridoru se víc než v Berlíně asi udělat nedá. Je to ulice 17.Juni, velmi široká dvouproudá autostráda uprostřed Tiergarten parku, po které se běží nějakých 6 km. Větší problém začíná když se z ní seběhne na užší komunikace.
Ovšem ono to člověka aspoň vede k tomu, aby nepřepálil začátek. U mě to teda nefungovalo...

U me taky moc ne:)

Board footer