FR 405 jsou naprosto v pohodě, když si je pevněji uchytíš, ani o nich při běhu nevíš..."srostou" s rukou:). A oproti mým hodinkám z oceli jsou lehoučké.
ahojte všetci,tiež som sa stal šťastným majitelom tochto prístroja,ale potreboval by som pomoc ohľadom pripojenia ku Grmin ANT Agent,mám ho nainštalovaný,ale nevie nájsť prístroj-mali by sa potvrdiť čísla.Mám nainštalovaný aj Garmin Training Center.Registroval som sa na ich stránke,ale konkrétny produkt -serial number mi neprijme(je to číslo ID jednotky s mojho sporttesteru ak nie kde honájdem?)
Ďakujem za odpoveď.
Mělo by to být to číslo v bílém rámečku na vnitřní straně hodinek...
podarilo sa mi čísla spárovať v AGENT,ale prenos dát mi vypisuje failed,kde robím chybu?
Ďík.
Zkus to nechat déle, mě to napíše při prvním taky a pak se to chytí...
Chtěl bych se zeptat: 405 prý umí navigovat k bodu. Může si takových bodů pamatovat víc?
chci se zeptat,jsem čerství majitel,koupil jsem si zelené(dámské),ale trochu mi na rukách vadi,jak jsou tvarovany reminek (myslim ta umela hmota)
je panský typ natvarovany jinak (myslim vetsi) ? abych jich jeste mohl vymenit.
dekuji za odpovedi
a ještě jedna věc má tu někdo návod v PDF v češtině ?
Jak je to tedy s tou vodotěsností? Má někdo praktické zkušenosti? Zatím vím o jedné a to 750m plavání bez újmy.
šewy: kup si je a vyzkoušej ![]()
750m? tý jo...to jsi docela riskoval mi přijde. Mě se nezdá vodotěsný od pohledu vůbec...když na něj koukám, stačí jenom na spocenej, tak mám strach - ty kontakty pro nabíjení a tak...
Zdravím, jestli rádi trénujete podle sporttestru zkuste tohle
http://www.runnersworld.co.uk/news/article.asp?UAN=3301
Šewy psal:
Jak je to tedy s tou vodotěsností? Má někdo praktické zkušenosti? Zatím vím o jedné a to 750m plavání bez újmy.
mají stejnou úroven vodotěsnosti jako FR 305, tzn. IPC7. Řekl bych, že reálná vodotěsnost se bude lišit kus od kusu, já bych na ni příliš nespoléhal. Můj jediný pokus ověřit její pravdivost (30min v hloubce 1m) skončil odchodem strojku do věčných lovišť.
V Rothu jsem se před startem bavil s jedním italem, který měl FR305 na ruce, říkal, že je to několikátý triatlon těch hodinek a že jeho kolegové také FR305 do vody nosí. Mluvil o asi šesti kusech, u žádného o problémech s vodou nevěděl. Já jsem svoji třistapětku zatím nenamočil a riskovat nebudu
A považuji za možné, že přes stejnou uváděnou normu je na tom 405 malinko líp...
Jecminek.Maselnik psal:
Šewy psal:
mají stejnou úroven vodotěsnosti jako FR 305, tzn. IPC7. Řekl bych, že reálná vodotěsnost se bude lišit kus od kusu, já bych na ni příliš nespoléhal. Můj jediný pokus ověřit její pravdivost (30min v hloubce 1m) skončil odchodem strojku do věčných lovišť.
Dle stránek Garmin zvládne FR405 hloubku 30m. Nebo se tím myslí plavání na vzdálenost 30m? ![]()
Editoval rastik (2009-02-04 23:45:05)
rastik psal:
Jecminek.Maselnik psal:
Šewy psal:
Dle stránek Garmin zvládne FR405 hloubku 30m. Nebo se tím myslí plavání na vzdálenost 30m?
Jaké jsou různé úrovně voděodolnosti hodinek?
1) voděodolné (vlhkotěsné), nebo 30 M :: Vydrží kontakt s vodou během mytí rukou, v dešti. Neměly by se ponořovat.
2) voděodolné - 50 M - vhodné pro povrchové plavání, nedoporučuje se skákání do vody.
3) voděodolné - 100 M :: - vhodné pro šnorchlování,pro skok do vody i pro malé potápění (cca 10 metrů pod hladinu)
4) voděodolné - 200 M :: - vhodné pro rekreační potápění (do 50 metrů)
5) voděodolné – 1.000 M ::- vyrobené pro hloubkové potápění, jsou napuštěny ,,olejem,, , nebo mají těsnící kroužky, které snesou helium používané
v dekompresních komorách.
Možná je to maličko mimo téma, ale nemá někdo volnej záruční list na Garmina 405 nebo možnost jak ho získat? Mám zajímavou nabídku na hodinky (jsou nové, nevhodný dárek), ale bez záručáku se mi do nich nechce.
Tak jsem taky novým majitel Garminu,,přešel jsem od Suunta,takže teď teprve testuji,,docela by mě zajímalo,jestli mohu pustit stopky jen tak bez toho abych,byl v nějaké tréninkové fázi,nebobez zapnutí GPS,,prostě když jsi akutně potřebuji jenom něco stopnout,,,poradí někdo...Je možnost i spuštění odpočtu timeru,,?Děkuji
Ahoj, jsem novým vlastníkem 405tek a chtěl bych se zeptat na jednu věc užiatelů, kteří mají větší zkušenosti. Jde o to, že hodinky používám jak na běh tak na kolo a když si přepnu sportovní režim z běhu na cyklistiku myslil jsem, že se změní i zobrazované údaje u stopek hlavně rychlost ze změní z min/km na km/hod, ale bohužel se tak nestalo. Dá se to nějak nastavit?? Myslím tím, že si budou pamatovat jak zobrazovat běh a jak kolo.
A pro ariovist: stopky fungují normálně i bez zapnutí GPS či tréninkové fáze a i s timerem by sis nějak poradil, třeba právě přes tréninkovou fázi...
Taky jsem si poridil FR 405 HR, jsem spokojen s treninkovymi moznostmi, ale co mi nejak nejde do hlavy je, jak nadefinuju nove body na mape a prenesu je do hodinek. Mam MapSource a mapu TOPO2. At nadefinuju v MapSource cokoliv a dam prenest do zarizeni, tak se nic nestane (stejne tak body, co mam v hodinkach, nedokazu prenest do PC)
Chtěl jsem se Vás zeptat, zda máte zkušenosti s mým problémem. Když zaznamenám nějakou činnost a přehraju ji do Garmin Connect a chci si ji přehrát zpět do hodinek, tak to se povede, ale když si ji chci pustit a udělat z ní virtuálního partnera, tak mi hodinky totálně vytuhnou a restartují se. Napadla mě ještě jedna otázka, lze udělat virtuálního partnera i z trasy kterou mám v paměti? aniž bych to nahrával tam a zpět??
Děkuji za vaše odpovědi
TO SMARTUS: s tímhle zkušenosti nemám, nezkoušel jsem to...
Editoval Pali (2009-05-20 08:26:23)
jistěže to jde. Najdi si trénink v historii, dej enter a podle jazykové verze zvol uložit jako běh, nebo save as course a to je celé.
Editoval Jecminek.Maselnik (2009-05-20 08:32:18)
Jecminek.Maselnik psal:
jistěže to jde. Najdi si trénink v historii, dej enter a podle jazykové verze zvol uložit jako běh, nebo save as course a to je celé.
Díky za odpověď, tak jsem to zkoušel, ale pokud jsem pochopil a udělal správně, tak tvým postupem jsem se dostal do jednotlivých kol toho daného tréninku o nějakém ukládání ani zmínka a to jsem zkoušel i podržet enter (horní tlačítko) i déle než tři sekundy, kde dělám chybu?? a co se týče vytuhávání, máš s tím zkušenosti??
Editoval Pali (2009-05-20 20:42:39)
No neivem ako to myslel Ječmínek, jeho postup mi tiež nefunguje.
Ja by som to spravil tak, že v hodinkách zvolíš Training-Courses-Create new, a tam podla datumu vyberies treing, z ktoreho chces spravit Course.
vladův postup je správný, jsem to zmotal, omlouvám se za matení.
Děkuji za Vaše odpovědi, ale nějak to mi to nejde. Když to dělám, dle vašeho popisu, tak když dám běhy (courses) tak napíše nenalezeno.... a konec... dál se nedostanu...
nemáš na výběr nový /new, který bys mohl nalistovat a odentrovat?
Trening center nie je pre mňa prehľadný,začína sa to tým,že tréning.týždeň sa začína nedeľou a mesiac dátumom prvej nedele v mesiaci--dá sa to nejak zmeniť?Celkové nabehané km za mesiac viem zistiť len spočítaním nabehanými km za týždeň-dosť blbé!
změnit to nejde. Psal i do garmina, poděkovali mi za podnět, ale s ohledem na to, že jsou poměrně výrazně orientováni na Ameriku, kde týden začíná nedělí, s tím nic neudělají. Chceš-li počítat týdny, máš možnost sáhnout po jiném deníku, třeba sporttracks.
Jecminek.Maselnik psal:
Ne fakt nemám, ještě jednou jestli něco nematu, dám trénink, běhy a enter (nebo stačí jen zmačknout kdekoliv na "ciferníku") vyskočí NENALEZENO a dál se prostě nedostaneš.
Zkoušel jsem to i klasicky nahrát do Garmin centrum a poslat zpět, to šlo ale pak to nešlo spustit, zablokovalo se to, a pomohl jen můj restart... takže logicky jsem to vymazal...
Jen pro info mám firmware 2,3
Pali psal:
Jecminek.Maselnik psal:
Ne fakt nemám, ještě jednou jestli něco nematu, dám trénink, běhy a enter (nebo stačí jen zmačknout kdekoliv na "ciferníku") vyskočí NENALEZENO a dál se prostě nedostaneš.
Zkoušel jsem to i klasicky nahrát do Garmin centrum a poslat zpět, to šlo ale pak to nešlo spustit, zablokovalo se to, a pomohl jen můj restart... takže logicky jsem to vymazal...
Jen pro info mám firmware 2,3
Zkusím se pozeptat ještě jednou, protože jsem na to ještě nepřišel... Děkuji
Podle toho, co popisuješ se mi zdá, že z nějakého důvodu nedojde k přenosu mezi Garmin Connect a FR. Taky se mi to stalo, ale bylo to proto, že jsem spěchal a ono to trvá asi minutu. Kontroluj na displeji hlášky Transfering data... a Receiving data...Pokud je všechno O.K., v Menu zvolíš training, potom courses a tam musíš mít tu trasu vidět. Potvrdíš ji a dáš Do course. V průběhu přenosu si zkontroluj v liště ikonu ANT agenta, musí po ní běhat pruhy. A updatni si SW na 2.5. Jinak fakt nevím, ale pokud ti to hlásí nenalezeno, znamená to, že to tam prostě nemáš.
TO MUTTYZ: Děkuji za odpověď, převod z GC do FR jde a v pohodě a myslím si, že se povedl celý, ale když jsem ho chtěl rozjet, tak se mi totálně blokly a musel jsem to fyzicky restartovat... No a proto jsem se ptal jestli jde využít již zaznamenanou trasu v hodinkách a přímo ji využít jako novou trasu? ALe dle tohoto popisu mi to nejde. Dám trénink, běhy a enter (nebo stačí jen zmačknout kdekoliv na "ciferníku") vyskočí NENALEZENO a dál se prostě nedostaneš.
Nevím, je to divné. A co historie? Můžeš si prohlížet v hodinkách jednotlivé tréninky? Z nich by měly jít udělat courses. Pokud je tam nemáš, je problém s ukládáním. Nebo máš nastavený auto-delete po přenosu do PC v ANT agentovi.
Jo s histrorií problém nemám, zaznamenává se (až na jeden až dva výpadky) normálně. No ten způsob udělat z historie courses mě zajímá, protože přes PC a zpět mi přijde jako zdlouhavé. Včera jsem upgradoval firmware na 2,5 a zkoušel nahrát trasu a tvářilo se to v pořádku, takže by to asi měli jít...
Tak jsem to zkoušel a máš pravdu, nejde to. Jde to pouze přes PC a taky mi to vytuhlo. Ale po dvou restartech už to šlo: training - courses - vybrat course - do course. Mám 405 chvíli a takhle do hloubky jsem to nestudoval, škoda, že se to musí prohnat přes GC a nejde course udělat přímo z uložených tréninků.
Já mám ještě jednu otázku s tím související, mě jdou nahrát trasy, ale to trasy jsem napsal špatně, trasa, protože mi jedna přemazává druhou... To znamená že, jde nahrát jen jednu trasu a udržet v paměti, přijde mi to jako blbost, ale tak se moje Garminy tváří....
Ahoj
Věnuji se sjezdovému lyžování a moje představa je ,že tato chytrá 405 dokáže změřit čas rychlost,max a prům,popřípadě nalyžované km za den.
Prosím o info jestli moje představa je reálná nebo jsem upně mimo.
dík za info
dedo psal:
Ahoj
Věnuji se sjezdovému lyžování a moje představa je ,že tato chytrá 405 dokáže změřit čas rychlost,max a prům,popřípadě nalyžované km za den.
Prosím o info jestli moje představa je reálná nebo jsem upně mimo.
dík za info
Jasný, otestováno, vyšlé údaje velice zajímavé..
A opět téma vodotěsnosti - mám mít strach vzít si tyto hodinky i s pásem na BobrCup? Je tam pět brodů, možnost úplného ponoření více než velká. Na trati prý nejsou značené kilometry, tudíž jsem se chtěl aspoň podle něčeho trošku orientovat, ale kvůli jednomu závodu tyto hodinky utopit, to by asi byla škoda. Co myslíte?