Ahoj RUNíci, je tady někdo kdo bere běh jako součást dietního režimu? Já běhám tak 4-5x týdně, okolo 10km, ale když prostě přestanu na nějakou dobu, pozoruji že mám chuť se obžírat a tím pádem tloustnu. Asi budu muset běhat až do konce svého života:-)
Já se hlásím do fronty. Momentálně mě začlo pobolívat tříslo, tj. budu muset týden, dva běhání úplně vypustit, tak uvidíme, jak to bude s tím obžíráním ;-)
Jinak to už delší dobu řeším dle rady jednoho kolegy (úspěšného shazovače kil), který na to měl jednoduchý recept: Můžeš se přežrat, ale druhý den si o to víc uber na jídle a přidej na zátěži. U mě to poslední 2 měsíce funguje do puntíku.
Ahoj Renio, tak já jsem taky katastrofa. ANi 250km měsíčně mě nějak mojí nadváhy nezbavilo. potřebovala bych tak 5kg dolů, ale omezovat se v jídle neumím- chybí vůle. Nejím nějak moc, ale miluji sladké a do noci pracuji na pc a to je konec. Jak hezky se večer sáhne po kousku čokolády apod... Po čtyřech měsících přípravy na maraton mám 3-4kg dole, ale už to vidím, jak budu nejtluščí na startu... Ale neva. Hlavně zdraví...
čaute. Ja mam opacny problem. zda sa mi ( vlastne mojej manzelke) , ze som zhodil nejako vela. Ked som zacinal s behanim v 10/06 mal som 98kg. K dnesnemu dnu mam 76 kg. Myslíte ze to pojde este dolu? Uz pri 80kg sa manzelka chcela rozviest, ked ma vydi v slipoch tak mi povie, ze sa mam radsej obliect lebo sa nemoze na mna pozerat :-) . Inak sa citim v poho, beha sa mi skvelo... Dietu nedrzim, ked som hladny tak sa najem-hoci aj o 21:00. Obmedzil som tazke mastne jedla, snazim sa jest vela zeleniny, ovocia...
U mě platí: neběhám=žeru a samozřejmě přibírám. A samotné běhání mi taky moc nepomáhá zhubnout, ale aspoň mě drží na stejné váze. Přesně vím, kde je problém: "bílej sex". Udeří osmá večer a je zle... Takže problém je v mé hlavě. Děkuji za založení tohoto vlákna a za všechny příspěvky, třeba mi to pomůže od teď ovládat. Třeba to pomůže nám všem:-) Když jsem viděl svoje fotky z Plzeňského půlmaratónu... sádelná koule se řítí městem...:-))
pavlinap psal:
Ahoj Renio, tak já jsem taky katastrofa. ANi 250km měsíčně mě nějak mojí nadváhy nezbavilo. potřebovala bych tak 5kg dolů, ale omezovat se v jídle neumím- chybí vůle. Nejím nějak moc, ale miluji sladké a do noci pracuji na pc a to je konec. Jak hezky se večer sáhne po kousku čokolády apod... Po čtyřech měsících přípravy na maraton mám 3-4kg dole, ale už to vidím, jak budu nejtluščí na startu... Ale neva. Hlavně zdraví...
To je jednoduché, 4 měsíce příprava na maraton a 3-4 kila dole, dej si další cíl na říjen a máš postaráno o těch dalších 4-5 ![]()
Jinak z toho, kdo bude na PIMu nejtlustší neměj obavy, ty to nebudeš.
Najskôr som začala behať,lebo mi nechutilo jesť-rozhýbať metabolizmus,teraz mám pocit,že by som vkuse jedla,hoci mám o dosť Kg menej ako vtedy,akurát,nemôžem jesť to,čo by som chcela-mäso,aromatické potr.ako uhorka,cesnak,cibuľa,pražené veci už vôbec.Ani orechy,tak si to náhrádzam inými,ale pojem ich dosť,lebo efekt sýtosti tam nieje taký ako napr.z hovädzieho s omáčkou a knedľou...miesto toho môžem ryžu,maces,mrkvu a veľa neškodných iných.Ale tiež neviem,čo by bolo,keby som raz nešla behať,či by sa mi váha nevrátila,KJ počítať odmietam.Papá.
sam psal:
pavlinap psal:
To je jednoduché, 4 měsíce příprava na maraton a 3-4 kila dole, dej si další cíl na říjen a máš postaráno o těch dalších 4-5
Jinak z toho, kdo bude na PIMu nejtlustší neměj obavy, ty to nebudeš.
Aha, no jasně... Jenže to by znamenalo hned po PIM otevřít znovu knihu Miloše a začít znovu. Na to nemám, čeká mě kolo, tenis, inlajny. A běh.
To by se asi běžkyně-ženy tady smály, kdyby věděly, kolik bych ráda vážila a co považuji, za optimální váhu (to pro ně by byl jen úděsný sen), když některé váží o 20kg méně...
I když je Miloš kamarád, považoval bych čtení stejné knihy podruhé v tak krátkém odstupu za blbost ![]()
Ale určitě se dá úspěšně běhat dál i při čtení jiné, možná čtivější beletrie.
sam psal:
I když je Miloš kamarád, považoval bych čtení stejné knihy podruhé v tak krátkém odstupu za blbost
Ale určitě se dá úspěšně běhat dál i při čtení jiné, možná čtivější beletrie.
Například? Teď čtu svého oblíbeného Irvinga (momentálně Until I Find You) - už rok... Děs...
Tak Irving je také můj oblíbený a mám od něj přečteno vše. "Dokud tě nenajdu" není podle mně to zcela nejlepší a faktem je, že ta trochu zdlouhavá první půlka začne dávat smysl až k závěru. Jedna testovací: "Co Tom Robbins"?
Tom Robbins - nepřečteno nic... Doporučíš něco (trochu tady možná rušíme vlákno, ale třeba to nikomu nevadí)? Co se týče Irvinga, mám ho ráda, ale knihy jsou hodně obsáhlé a snad jen Svět podle Garpa byl tak dokonalý, že mi to nevadilo... Jinak u zbytku jsem se začetla vždycky až kolem poloviny, což znamená kolem 400. strany. Jinak já mám ráda Coelho, ale čtu cokoli. Jo a miluji Bukowskeho. A tak...
Tak hubneme, nebo jsme v hnihovně, chacha...
Moje zkusenost:
Kdo chce hubnout behem, mel by zrusit "temer vsechny" sladkosti a tuky a jist 5x denne cokoliv jineho. K tomu samozrejme aspon 3x tydne beh na TF 130 - 160/min., no a hodne pit vodu. A vydrzet to min. 3 mesice (podle vahy) a pak uz se staci jen udrzovat.
No právě, je to o tom se vzdát toho, co tak milujeme, což jsou sladkosti atd.všechno se dá, pokud se člověk patřičně motivuje, ale pak příjde dovolena, návštěva u maminky, Vánoce a vše jde do......V mém případě pak v tom jedu ještě týden a pak začínám od znova a furt dokola...Ale co dokola není, že?!:-))
Teď mi poslal kolega zajímavou reportáž, není to sice přímo o běhání, ale motivační to pro někoho být může ![]()
http://kulturistika.ronnie.cz/c-4060-ne … tydnu.html
Myslím, že když je oooopravdu velká motivace, tak lze sladkostím odolat. Jenže co když tu ooooopravdu velkou motivaci nemám?:-( Když mám alespoň střední, chuť na sladké očurávám např. trochou coly lihgt. Ale ta má zase negativa ve svém složení a v obsahu umělých sladidel-takže dát bacha na za chvíli vyjedenej špajz. No jo. Tak jdu radši hledat tu velkou:-)
Ono se to řekne, zrušit sladkosti...Já s tím bojuji pořád. Bez úspěchu. To ale většinou chlapi nepochopí, je to hodně záležitost ženských...Ale co, hlavně zdraví...
(ps: knihovnu jsme už zrušili...- přátelé odpusťe)
Já jsem také pažravý, takže pokud chci nějaké to kilo shodit, musím se v jídle krotit a měsíční objem musí přesahovat 200km. Ale to jídlo musím stejně hlídat. Předloňské vánoce jsou toho důkazem, kdy jsem za dobu cca 10 dní - od 22.12 - 1.1 naběhal okolo 120 km a nabral 4 kg. ![]()