reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2008-05-05 11:00:49

Komik1000 Pohlaví - muž
Člen
Mapa
Minulý měsíc: 25 km
Celkem: 25 km

Začátečník a bolavá kolena, běhat nebo ležet?

Ahoj,
konečně jsem začal trochu pravidelněji běhat. Mám běh rád už od mládí a konečně jsem se odhodlal k pravidelnému tréninku. Je mi 33 a při 180cm vážím 92kg ale na sportovní zátěž jsem celkem zvyklej (kolo, fitness)

Začali mě bolet po běhání kolena, a  to v přední části pod čéškou, projevuje se to hlavně při chůzi ze schodů a z kopce. Doposavad jsem byl zvyklej na bolest namožených svalů - s tím si umím poradit, ale tohle je jiné.

Nevím jak se k této bolesti zachovat, jestli mám čekat do úplného odeznění bolesti nebo lehce trénovat dál. Neběhal jsem už 5 dní, byl jsem jen na 20km procházce a kolena se brání dalšímu sportování. Chtěl bych dnes nebo zítra vyběhnout, ale bojím se abych kolenům neuškodil.

#2 2008-05-05 13:15:09

macki Pohlaví - muž
Člen
Místo: Veľký Biel, Slovakia
Minulý měsíc: 227 km
Celkem: 3398 km

Re: Začátečník a bolavá kolena, běhat nebo ležet?

Na temu kolena sa v poradni a v bezeckom fore nachadza mnozstvo prispevkov, skus trochu pohladat. Ja som mal podobny problem, chce to zaobstarat si dobre tlmivu obuv, objemy zvysovat velmi mierne a dobre sa rozcvicit. Jeden dobry cvik na posilnenie kolennych vazov nazorne nakreslil forest:
http://www.tomas-kalina.com/blog/index. … /opiracka/

Mne to zabralo a kolena ma nastastie naposledy boleli asi pred rokom.

#3 2008-05-05 20:03:01

Komik1000 Pohlaví - muž
Člen
Mapa

Díky za odpoved. Opiracku uz trenuju asi 4 dny. Je zajimave, že kolena začali bolet až v nových adidaskách. Několikrát jsem vyběhnul ve starých sauconech a bylo vše OK, ale chtěl jsem investovat do obuvi nové a nezničené  túrami na které jsem tyto běžecké botky bral.
Nemůžu ale potvrdit že by kolena boleli opravdu jen z těch adidasek - v saucony nyní bolí taky sad. nedokážu si představit že bych ted koupil ještě jiné boty jen kvůli zkoušce jestli to náhodou pomůže. Na to už nemám.
Chtěl bych spíše rozřešení jestli jsou bolavá kolena u začátečníků normálním jevem a trénikem se to vylepší, nebo jde o problém který je nutné řešit jinak.

#4 2008-05-05 21:08:55

Tomas_Pce Pohlaví - muž
Člen
Místo: Pardubice
Tento měsíc: 80 km
Minulý měsíc: 168 km
Celkem: 1243 km
Pohár Behej.com: 117.1 bodu

Ahoj já mám také "vycházkové" NB a to stály ve slevě 3000,- a jinak věřím, že to (ta bolest kolene) může a jistě je z bot! ´Příště už dojdu do Triexpertu na běhátko a tam mi poradí nebo teď mělo Mizuno také takový tester nohou, ale já nedám dopustit na Adidasky, týden jsem si ničil nohy v NB nic proti značce, ale prostě mi nesedli a v Adidaskách mám naběháno 1200 km a jsou skvělé zatím. Chce to nechat si poradit.

#5 2008-05-05 22:10:00

Komik1000 Pohlaví - muž
Člen
Mapa

Jojo, jestli to rozhejbu a běhání mě neodradí - příští botky vybere odborník.

Board footer