Ahoj,
konečně jsem začal trochu pravidelněji běhat. Mám běh rád už od mládí a konečně jsem se odhodlal k pravidelnému tréninku. Je mi 33 a při 180cm vážím 92kg ale na sportovní zátěž jsem celkem zvyklej (kolo, fitness)
Začali mě bolet po běhání kolena, a to v přední části pod čéškou, projevuje se to hlavně při chůzi ze schodů a z kopce. Doposavad jsem byl zvyklej na bolest namožených svalů - s tím si umím poradit, ale tohle je jiné.
Nevím jak se k této bolesti zachovat, jestli mám čekat do úplného odeznění bolesti nebo lehce trénovat dál. Neběhal jsem už 5 dní, byl jsem jen na 20km procházce a kolena se brání dalšímu sportování. Chtěl bych dnes nebo zítra vyběhnout, ale bojím se abych kolenům neuškodil.
Na temu kolena sa v poradni a v bezeckom fore nachadza mnozstvo prispevkov, skus trochu pohladat. Ja som mal podobny problem, chce to zaobstarat si dobre tlmivu obuv, objemy zvysovat velmi mierne a dobre sa rozcvicit. Jeden dobry cvik na posilnenie kolennych vazov nazorne nakreslil forest:
http://www.tomas-kalina.com/blog/index. … /opiracka/
Mne to zabralo a kolena ma nastastie naposledy boleli asi pred rokom.
Díky za odpoved. Opiracku uz trenuju asi 4 dny. Je zajimave, že kolena začali bolet až v nových adidaskách. Několikrát jsem vyběhnul ve starých sauconech a bylo vše OK, ale chtěl jsem investovat do obuvi nové a nezničené túrami na které jsem tyto běžecké botky bral.
Nemůžu ale potvrdit že by kolena boleli opravdu jen z těch adidasek - v saucony nyní bolí taky
. nedokážu si představit že bych ted koupil ještě jiné boty jen kvůli zkoušce jestli to náhodou pomůže. Na to už nemám.
Chtěl bych spíše rozřešení jestli jsou bolavá kolena u začátečníků normálním jevem a trénikem se to vylepší, nebo jde o problém který je nutné řešit jinak.
Ahoj já mám také "vycházkové" NB a to stály ve slevě 3000,- a jinak věřím, že to (ta bolest kolene) může a jistě je z bot! ´Příště už dojdu do Triexpertu na běhátko a tam mi poradí nebo teď mělo Mizuno také takový tester nohou, ale já nedám dopustit na Adidasky, týden jsem si ničil nohy v NB nic proti značce, ale prostě mi nesedli a v Adidaskách mám naběháno 1200 km a jsou skvělé zatím. Chce to nechat si poradit.
Jojo, jestli to rozhejbu a běhání mě neodradí - příští botky vybere odborník.