Loni jsem po desetileté pauze, způsobené časově velmi náročnou profesí, začal znovu běhat. Z krátkých tříkilometrových tras které jsem běhal na podzim, jsem to v uplynulých dvou měsících vytáhl po pravidelném zimním tréninku na pravidelné trasy o délce 11 km které běhám tři až pětkrát týdně, podle možností. Během tréninku bez nějaké vyšší námahy pohybuji v rozmezí 49 - 55 min na deset kilometrů. Průběžně to prokládám i lehkým kondičním posilováním. Rád bych to do podzimu dotáhl na půlmaraton. Myslíte, že je to reálné, nebo jde spíš o zbytečné přetěžování organismu a mělo by zvyšování zátěže být spíš postupnější? Podotýkám, že netrpím žádnými zdravotními problémy, kondičně to zatím zvládám v pohodě a pro sichr doplňuji stravu aspoň kolagenem a zvýšeným přísunem vitamínů (přírodních i syntetických).
schonfeld psal:
Loni jsem po desetileté pauze, způsobené časově velmi náročnou profesí, začal znovu běhat... Rád bych to do podzimu dotáhl na půlmaraton. Myslíte, že je to reálné, ....
Ahoj, zkusenejsi kolegove Te jiste navedou i na konkretni treninkove plany (na webu je jich spousta). Byl (a vlastne stale jsem) na tom asi podobne, jen to tempo na tech treninkovych 10-kach volim podstatne pomalejsi. Z ruznych duvodu jsem od ledna do pul-pim celkem nabehal asi tak 80 km. Koncem brezna jsem si presto vybehl na pul-pim a bezel jsem pro mne prijemnym tempem 5:30 min/km kdy jsem si jeste porad uzival atmosfery a sem tak s nekym popovidal. Porad jsem cekal kdyze prijde nejaka ta krize, kupodivo zadna neprisla a tak v tempu jakem jsem zacal, tak jsem take dobehl (vysledny cas 1:56:09).
Bez treninku se na pul-maraton jiste jit neda, ale pokud pravidelne behas 10 km nekolikrat tydne, tak si pul-maraton muzes zabehnout uz ted. Samozrejme zalezi na ambicich, mozna to hned nepujde pod 1:30 :-) ikdyz Tve treninkove 10tky jsou skoro jako priprava na cas k 1:30:00 - teda alespon z meho pohledu (ja beham 10 km v treninku tak 6:30 min/km).