Hezký den všem! Máte někdo osobní zkušenost s maratonem ve Wachau (Rakousko, Kremže)? Beží se v polovině září. Kolik je bežčů, co organizce, atd. Díky za každé info. Radek
Nikdy jsem tam nebyl, přemýšlel jsem o tom, ale zrovna letos tam mají drobné organizační problémy, viz http://www.maxfun.at/ausdauersportmagaz … p?Ke=11545 .
Jeden z nejkrásnějších maratonu, který jsem běžel. Startovalo se z vesnice(snad Eichendorf) asi 30 km vdálené od Kremzu. Běželo se podel Dunaje, rovina, nádherné okolí, pohoda a tenkrát vítr v zádech. Dá se tam zaběhnout osobák. Vřele doporučuji...medaile byla z korku, ve tvaru špuntu a každý dostal láhev s maratonskou etiketou (vinařská oblast), triko s vtipným potiskem. Byl to menší maraton, tenkrát asi okolo 3000, s organizaci nebyl problém. chtěl bych si ho zaběhnout ještě jednou, tenkrát jsem udělal "dietní chybku", dva dny před jsem přehnal rodinnou oslavu a věřím, že mě to stálo osobák, podmínky byly idealní.
"wachau marathon" se běží nejkrásnější vinařskou oblastí Rakouska,opravdu krásné scenérie,...podél trati pěkná divácká kulisa..občerstvovačky taky super.....řekla bych téměř rovina...žádného výrazného převýšení jsem si nevšimla...maraton mi doporučil můj rakouský kamarád,jako nejrychlejší maraton v Rakousku.....myslím,že se běželo z Melk do Krems.......počasí bylo tehdy akorát maratónské,takže paráda....doporučuji vyzkoušet)))))
Coby loňský účastník mohu doporučit a souhlasím s předchozími příspěvky. Zaplatit se dá dopředu, ale já to neriskoval a tak jsem platit ráno před startem. Cena sice vyšší, nemáte jméno na startovním čísle, ale zážitek perfektní. Průběh je takový, že Vás naloží a odvezou proti proudu Dunaje na start. No a pak šupajdíte zpět, protože tam kromě cíle na Vás čeká autíčko, kterým se pojede domů. Špica závod na psychiku, protože si celou cestu říkáte, že běžíte z kopce jinak by ten Dunaj netekl:)
A teď negativa: 1)Ze zálohy na čip Vám odečtou cca. 10 euro jako příspěvek, už teď nevím na co(asi na rozvoj .........)
2)My "rozmlsaní" z PIM jsme zůstali trochu v čučet, když tričko z logem závodů si musel účastník koupit. Přiznám se, že moje psychika po doběhu nebyla zrovna této investici nakloněna, po odečtu 10 eur už tím tuplem a tak jsem si kromě bolavých nohou odvážel pamětní medaili a pocit že se doopravdy dá na tomto maratonu zaběhnout pěkný čass jednou podmínkou MÍT NABĚHÁNO. Ať žije Wachau 2008
Super pretek.
Organizácia na úrovni /hlavne doprava autobusom, alebo vlakom a kompou cez Dunaj/ na štart
Cieľ je v mestečku Krems na peknom futbalovom štadióne..../mažoretky,hudba.../A vôbec,po celej trati je krásna kulisa.
Záverečne asi 2 km sú na dlažobných kockách ...ale zato so špalirom divákov za zvukov rôznej hudby /myslím,že som tam zahliadol aj karnevalovú tanečnicu/
Bežal som tam 1/2 a približne na 10 km sa beží cez cestný tunel....treba zažiť
Aby som nezabudol,áno je to trať na osobák!
Zdar všem, chtěl bych požádat zda někdo neví adresu na propozice letošního ročníku. Po zadání Wachaumaraton.at se zjeví stránka ze které nejsem moc chytrej. Díky Hlávka
Hlávka psal:
Zdar všem, chtěl bych požádat zda někdo neví adresu na propozice letošního ročníku. Po zadání Wachaumaraton.at se zjeví stránka ze které nejsem moc chytrej. Díky Hlávka
Kolega Google mne navedl na stránky http://www.wachaumarathon.com. Vypadá to na nějaké organizační přesuny, takže s novým organizátorem a na nové doméně. [Honza]