reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2008-05-18 22:52:59

klon.xx Pohlaví - muž
Člen
Místo: Černá Hora
Celkem: 106 km

BCAA

Zdravím vás všechny.Chci se zeptat,v den když neběhám, tak posiluji.Vůbec se nesnažím a ani vůbec nechci bý nějakej svalnatec,ale sílu chci mít i kvůli jinému sportu co dělám.Vím...neběhám nějaké dálky, ale těch 100 km za měsíc udělám a jedná se mi o to že bych nechtěl shazovat právě na těch svalech.Pořídil jsem si jako doplněk stravy BCAA (500 mg).Nechci na svalech nabývat, ale ani ubývat...myslíte, že je to dobrá volba??Máte s tím někdo zkušenosti???Popř..znáte něco lepšího??

#2 2008-05-19 09:13:52

Lucas Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 4 - Újezd u Průhonic

Re: BCAA

ahoj, BCAA beru pouze pokud týdenní objemy překročí 70-90km a pouze po težším tréninku. Nevím jestli je to subjektivní pocit, ale mám dojem že to opravdu mírně pomáhá s regenerací. Osobně si ale myslím, že z těch 100km měsíčně moc svalů neshodíš. Každopádně s BCAA mám docela dobrou zkušenost.

#3 2008-05-19 17:01:41

Dooma Pohlaví - muž
Člen
Místo: Lomnice nad Popelkou
Celkem: 12187 km
Web

BCAA beru po těžkých trénincích...těžko říct zda pomáhá, já ale nepoznám nikdy, zda mi ten přípravek či lék pomohl, pokud to není česnek:-D

"Lepší mrtvej, než druhej:-D"

http://www.atletika-behy.cz

#4 2008-05-19 18:12:13

fuji Pohlaví - muž
Člen
Místo: České Budějovice, Bratříkov

Mně osobně vůbec nepomáhají. Bral jsem je po těžkých trénincích, ale zjistil jsem, že daleko lepší je pestrá strava a masáž než vyhozené peníze za umělé sr...
Co mi pomáhá a mám vyzkoušené je Super Lecitin 1200 s vitamínem E a česnekem.
Jinak pevné tělo udržíš gymnastikou, sexem a střídáním zátěže. smile

"Nechtěj všechno, ale jen to co nemůžeš!"

#5 2008-05-30 18:39:28

Quidos Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 4438 km

Vyzkoušel jsem všechno možný, ale nic nefungovalo. Při maratonech používám vodu smíchanou s obyčejným cukrem a kuchyňskou solí.

#6 2008-05-30 22:38:13

Abina1 Pohlaví - žena
Člen
Místo: Hořovice, Praha, Hostivice

myslím že BCAA není špatná volba já sama je užívám když mám trénink 6xtýdně  běhám a posiluji.....

#7 2008-06-12 23:15:38

schonfeld Pohlaví - muž
Člen
Místo: Kynšperk nad Ohří
Minulý měsíc: 57 km
Celkem: 949 km

Různých testů BCAA bylo provedeno nespočet a opírají se o ně předeším výrobci. Seriózní lékařské studie u těchto aminokyselin potvrdily pouze to, že v některých případech skutečně podporují svalovou regeneraci po větším výkonu, ale to je asi tak vše. Žádný vliv na výkon, vytrvalost, podporu při hubnutí atd. atd.

Docela zajímavě některé věci v tomto směru popisuje kniha Výživa ve sportu kterou vydal Galén, a docela dobré informace jsou na www.sportvital.cz kde je autor i ochotný pomoci.

Nicméně co se týká osobních zkušeností, před časem jsem řešil přesně totéž. Podle mého subjektivníh pocitu regeneraci trochu pomáhají, ale neumím odlišit nakolik je to skutečný vliv BCAA a nakolik placeboefekt. Nicméně protože to nijak neškodí, proč to po těžším tréninku neužít. Ale pravidelně to nekonzumuju.

#8 2008-06-12 23:37:11

Abina1 Pohlaví - žena
Člen
Místo: Hořovice, Praha, Hostivice

knihu Výživa ve sportu jsem četla a není to špatné čtení....já osobně ale doporučuji přečíst si knihu Suplementy ve výživě...pokud máte možnost neváhejte ...našla jsem v ní spoustu zajímavých věciček co jsem i zavedla do praxe...neuvádějí tam vždy jen jeden názor ale snaží se bý objektivní atd.

#9 2008-06-28 08:48:40

iceman Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec
Celkem: 92 km

BCAA jsou pro regeneraci,sílu a ochranu sv. hmoty velmi vhodné, ale problém je v tom, že si taky musíš vzít určité množství které ti bude fungovat-hranice je myslím někde na 2gBCAA/ckg (ckg-čistá tělesná hmotnost-bez tuku!) a výš, ne však přes 3g..A taky důležitá věc je vstřebatelnost!!! pokud si koupíš  BCAA v tabletách které jsou tvrdé tak je taky v tomto stavu můžeš najít v tvojí stolici..tekuté bcaa jich obsahují celkem málo nato, abys něco pocítil a jsou plné cukru..Dobré BCAA jsou v tabletách které se ti rozsypou v ruce když je silou zmáčkneš, nebo taky v tabletě s tankým obalem..

Všechno je to v tý kouli na krku smile

#10 2008-06-30 13:44:33

_Marvin Pohlaví - muž
Člen

iceman psal:

...ale problém je v tom, že si taky musíš vzít určité množství které ti bude fungovat-hranice je myslím někde na 2gBCAA/ckg (ckg-čistá tělesná hmotnost-bez tuku!) a výš, ne však přes 3g...

Opravdu jsi myslel 2g BCAA na kilogram čisté tělesné hmotnosti? Pro člověka s čistou tělesnou hmotností např.  75 kg je minimální účinná dávka mezi 150g BCAA? To snad ne:)

#11 2008-07-04 11:07:53

iceman Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec
Celkem: 92 km

_Marvin psal:

iceman psal:

...ale problém je v tom, že si taky musíš vzít určité množství které ti bude fungovat-hranice je myslím někde na 2gBCAA/ckg (ckg-čistá tělesná hmotnost-bez tuku!) a výš, ne však přes 3g...

Opravdu jsi myslel 2g BCAA na kilogram čisté tělesné hmotnosti? Pro člověka s čistou tělesnou hmotností např.  75 kg je minimální účinná dávka mezi 150g BCAA? To snad ne:)

Jej sorry,sem se upsal, trocha mi to ujelo..:-)
Oprava 0,2g/ckg..

Všechno je to v tý kouli na krku smile

Board footer